Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa Krk- Vrbnik

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kasia1990
Plażowicz
Wyspa Krk- Vrbnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia1990 » 28.02.2010 10:55

Witam. Mam wątpliwości co do wyspy Krk. Może Wy mi je rozwiejecie? :) Zamierzam z rodziną w tym roku jechać na wyspę Krk, dokładnie do miasteczka Vrbnik. Chciałabym dowiedzieć się, jak wygląda transport na wyspę(wiem, że to jest most, ale nic więcej), czy wogóle polecacie tą wyspe i to miasteczko, które wybraliśmy. I takie tam. Piszcie co wiecie. :P Pozdrawiam. Z góry dziękuje. :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.02.2010 10:59

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.02.2010 11:00

forum/search.php?mode=results

A czytałeś cokolwiek na forum o wyspie Krk :?: Czy bez zastanowienia walisz w klawiaturę zakładając nowy wątek, który jest setnym o tej wyspie.
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 28.02.2010 11:01

Kasia1990 napisał(a):Witam. Mam wątpliwości co do wyspy Krk. Może Wy mi je rozwiejecie? :) Zamierzam z rodziną w tym roku jechać na wyspę Krk, dokładnie do miasteczka Vrbnik. Chciałabym dowiedzieć się, jak wygląda transport na wyspę(wiem, że to jest most, ale nic więcej), czy wogóle polecacie tą wyspe i to miasteczko, które wybraliśmy. I takie tam. Piszcie co wiecie. :P Pozdrawiam. Z góry dziękuje. :wink:

Tak polecamy. Bardzo. :wink:
Transport (chodzi pewnie o dojazd) jest prosty. Jeśli jedziesz samochodem, bramka, mała opłata, przez piękny most i jesteś na KRK. Zjazd z autostrady przed Rieką dobrze oznakowany. Drogi na wyspie dość dobre.
A może na stałe Baska, a do Vrbnik na wycieczkę...?

Dajcie spokój, nie poniewierajcie nowicjuszki... :wink:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 28.02.2010 11:08

Kasia1990 napisał(a):Witam. Mam wątpliwości co do wyspy Krk. Może Wy mi je rozwiejecie? :) Zamierzam z rodziną w tym roku jechać na wyspę Krk, dokładnie do miasteczka Vrbnik. Chciałabym dowiedzieć się, jak wygląda transport na wyspę(wiem, że to jest most, ale nic więcej), czy wogóle polecacie tą wyspe i to miasteczko, które wybraliśmy. I takie tam. Piszcie co wiecie. :P Pozdrawiam. Z góry dziękuje. :wink:

Polecamy :D :wink:
Miasteczko nieduże (tzn. małe). Pięknie położone, nie ma tam szaleństw i dużych tłumów. Do relaksującego wypoczynku - bardzo dobre.
Kasia1990
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia1990 » 28.02.2010 12:30

Bardzo dziękuje za odpowiedzi. :) A warto wybrać się do Vrbniku z 4 letnim dzieckiem? Czy lepiej wybrać jakieś inne miasteczko na wyspie?
Kasia1990
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia1990 » 28.02.2010 12:37

Czemu tak uważasz?:)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 28.02.2010 12:43

Plaże sprzyjające dzieciarni to we Vrbniku towar dość deficytowy. Baska to kurort mocno zatłoczony w ścisłym sezonie (lipiec - sierpień) ale jest parę atrakcji dla maluchów.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 28.02.2010 12:48

Kasia1990 napisał(a):Bardzo dziękuje za odpowiedzi. :) A warto wybrać się do Vrbniku z 4 letnim dzieckiem? Czy lepiej wybrać jakieś inne miasteczko na wyspie?

O ile pamięć mnie nie myli to miejscowość Vrbnik leży nad fiordem. Wysokie zbocza, dużo schodków do pokonania. Widoki ładne, cięzko przejechać samochodem. Tyle pamiętam. Może ktoś dopowie więcej. Byłem na krk w miejscowośco Silo. Uważam, że nie ma tam tłoku jak w Krk, Baska a jest ładnie, spokojnie i dobre miejsce dla małych dzieci.
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 28.02.2010 15:01

Kasia1990 napisał(a):

Czemu tak uważasz?:)

Właśnie z powodów, o których napisali Rysio i Darek1.
Baska to kurort z jedną z największych plaż w CRO. Dla dzieci jest tam wiele atrakcji. Dla dorosłych też. Morze płytkie i zejście łagodne. Ludzi dużo, ale też jest pięknie. Ja bym wybrał Baskę a Vrbnik do zwiedzenia na wieczorny wypad.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.02.2010 15:21

zebik napisał(a):https://www.cro.pl/forum/search.php?mode=results

A czytałeś cokolwiek na forum o wyspie Krk :?: Czy bez zastanowienia walisz w klawiaturę zakładając nowy wątek, który jest setnym o tej wyspie.

Kolego Zebik.

Po pierwsze: czytasz niedokładnie - Kasia to kobieta.

Po drugie: przeczytaj regulamin - pkt. 8.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 28.02.2010 16:11

Janusz Bajcer napisał(a):
zebik napisał(a):https://www.cro.pl/forum/search.php?mode=results

Kolego Zebik.

Po pierwsze: czytasz niedokładnie - Kasia to kobieta.

Po drugie: przeczytaj regulamin - pkt. 8.

Nic się nie stało. Kolega Zebik po prostu nie zauważył. Postąpił właściwie - chłopa opier....lił. No ale z kobietą to trzeba inaczej, delikatniej. Pani Katarzyno pomożemy Pani. Proszę pytać. Widać, że koleżanka o Chorwacji wiedzy nie ma. Ja też nie miałem i bardzo przeżyłem podróż samochodem (strasznie się wlókł, co innego statkiem powietrzym według systemu, raz, dwa, trzy i już na podejściu do lądowania). Pozdrawiam
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 01.03.2010 07:42

Kasia1990 napisał(a):Bardzo dziękuje za odpowiedzi. :) A warto wybrać się do Vrbniku z 4 letnim dzieckiem? Czy lepiej wybrać jakieś inne miasteczko na wyspie?

Plażę zawsze znajdziesz i dla siebie i dla dziecka. Przecież chyba nie potrzebujesz plaży na 1 km długości.
Jednak plaża tam a plaża u nas to dwie różne plaże. Tam jest z kamyków lub skalista.
Strome zejścia do plaży ( tylko nie mysl że jakieś Tatry czy Himalaje), po prostu pod górkę.
Z 4 -letnim dzieckiem to już można wszędzie ale jeżeli zalezy Ci na łagodnym terenie to wybierz Malińska. Też popularna miejscowość, spokojna. Jak na nasze warunki - taka spokojna, bogata wieś.
W konkulzji - gdzie nie pojedziesz, dasz sobie radę. Wszędzie spotkasz rodziców z małymi dziećmi..... wszędzie. Na tych "skałach" też są.
Kasia1990
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia1990 » 01.03.2010 14:45

Aha. ;) Dziękuje bardzo za pomoc. Wiedzy dużej nie mam, ponieważ nie przekroczyłam jeszcze 18, że tak powiem. :P Po prostu rodzice mnie poprosili, żebym się czegoś dowiedziała. ;) Chyba jednak namówię ich żebyśmy pojechali do Baski, a Vrbnik w któryś dzień zwiedzili. A czy ktoś z Was może polecić jakieś kwatery? ;) Bo na necie tego tyle, że szok. :P A chodzi nam o kogoś konkretnego.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 01.03.2010 19:51

Kasia1990.... moim zdaniem to już 18 ... jest. :wink:

Adresów w Baśce nie znam.
Ja zatrzymuję się w KRK (miasto) a do Baśki jadę jak chcę. :D
Baśka, jak dla mnie, jest mniej atrakcyjna, wolę KRK.

Poszukaj na forum, wiem że gdzieś są (te adresy).
pzdr.

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje