Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa CIOVOi okolice

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
liski
Plażowicz
Wyspa CIOVOi okolice

Nieprzeczytany postnapisał(a) liski » 18.06.2006 00:16

Wyspa CIOVO-proszę o informacje ,jakie plaze ,czy duży tłok(przyjazne warunki dla dzieciaków),no i najwazniejsze market(pichcimy sami).Jesli ktos podzieli się ze mną swimi wrazeniami z pobytu to Z GÓRY DZIEKUJĘ. :wink:
dzida23
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dzida23 » 18.06.2006 12:08

liski napisał(a):Wyspa CIOVO-proszę o informacje ,jakie plaze ,czy duży tłok(przyjazne warunki dla dzieciaków),no i najwazniejsze market(pichcimy sami).Jesli ktos podzieli się ze mną swimi wrazeniami z pobytu to Z GÓRY DZIEKUJĘ. :wink:

http://www.=reklama=/plaze.htm

na tej stronie możesz się dowiedzieć coś nie coś o plażach na wyspie i w pobliżu Trogiru :hut:
liski
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) liski » 18.06.2006 21:59

Dzięki za pomoc (przeoczyłam ta stronę).Zastanawiamy się czy jechac w ciemno po20lipca czy nie będzie problemu ze znalezieniem noclegu w miarę blisko morza .
Andru1
Autostopowicz
Ciovo

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andru1 » 19.06.2006 10:37

Polecam plażę za miejscowościa Skradin. Jest tam naprawde super
Andru1
Autostopowicz
kontakt

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andru1 » 19.06.2006 10:41

wyślij do mnie mail... adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl moge Ci dac namiary mailowe i telefoniczne na polkę mieszkająca na Ciovo. Ma ładne i tanie apartamenty
blacha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) blacha » 19.06.2006 11:34

Liski-- przed wyjazdem balem sie z zona, ze nasza corka zameczy nas na smierc na plazy ,gdzie nie ma za duzo piasku...lub wcale go nie ma...
Na miejscu uwierzyc nie moglismy ile zastosowan dla kamykow znalazla corka!! Bawila sie naokraglo, teraz przy wannie mamy pojemniczek z kamyczkami z CRO do ktorych w wannie czasami corka siega...
Nic sie nie martw, da dziecko sobie rade.. :wink:
liski
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) liski » 19.06.2006 21:01

Te kamienne plaze trochę mnie martwiły, ale teraz to się nawet cieszę bo wolę mieć w wannie pamiatki kamienne niz piaskowe.Dzięki
blacha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) blacha » 20.06.2006 08:01

liski napisał(a):Te kamienne plaze trochę mnie martwiły, ale teraz to się nawet cieszę bo wolę mieć w wannie pamiatki kamienne niz piaskowe.Dzięki

Jesli moge jeszcze cos zasugerowac, to proponuje karimate dla dziecka...tak wszelki wypadek,mojej corce raczej okazala sie zbedna,ale szkoda jakby byla potrzebna a jej nie bylo...w ostatecznosci jednak zawsze pozostaje recznik...
bedziesz zadowolony, zobaczysz :)
Vegusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vegusia » 20.06.2006 08:32

apropo Ciovo ,polecam ,super. My dwa razy byliśmy w ogrugu Gornym ,tam jest taka fajna zatoczka ,kameralne plaże i spokój. Jeżeli chodzi o rezerwacje po 20 lipca to oradzam w ciemno ,zwłaszcza jadąc z dziećmi. W ciemno to dobre dla młodych gniewnych ,ale nie dla rodzin z dziećmi,które po podrózy i tak są juz wystarczająco umęczone. Lawirowanie pomiędzy b.wąskimi uliczkami na Ciovo i szukanie w upale apartamentu nie nalezy do przyjemności. Zreszta zapytajcie Vedrana ,On wam powie ,może coś poleci. :)
AgaMP
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaMP » 26.06.2006 15:59

liski napisał(a):Wyspa CIOVO-proszę o informacje ,jakie plaze ,czy duży tłok(przyjazne warunki dla dzieciaków),no i najwazniejsze market(pichcimy sami).Jesli ktos podzieli się ze mną swimi wrazeniami z pobytu to Z GÓRY DZIEKUJĘ. :wink:

Właśnie wróciliśmy z Ciovo.Dwa tygodnie temu plaże były puste teraz robi sie tłoczniej. Raczej nie licz na to, ze będziesz leżeć na plaży sama :)
Ja z dzieciakami chodziłam na plaże Slatine.Łagodne zejscie do wody, małe kamyczki, przy plaży plac zabaw dla dziewczy i bar.
Jeśli chodzi o market, to możesz korzystać z Konzumu -supermarket w centrum, z targu (warzywa, owoce, pieczywo, ryby, skorupiaki) lub z małych sklepików blisko mostu. Ceny w supermarkecie czasami są wyższe niż w tych małych sklepikach.Musicie więc sami ocenić gdzie wolicie.Co do cen na targu- trzeba się targować, bo mam wrażenie że ceny są różne w zależności od tego kto kupuje :)
Polecam zrobienie drobnych żywnościowych zakupów w kraju.Będzie oszczędniej.Szczególnie jeśli chodzi o mięso i wędliny.
POzdr.
blacha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) blacha » 26.06.2006 22:18

AgaMP napisał(a):
liski napisał(a):Polecam zrobienie drobnych żywnościowych zakupów w kraju.Będzie oszczędniej.Szczególnie jeśli chodzi o mięso i wędliny.
POzdr.

...zdradz mi sekret jakie mieso wiozlas i jak zabezpieczone przed zepsuciem...??
AgaMP
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaMP » 28.06.2006 07:59

blacha napisał(a):
AgaMP napisał(a):
liski napisał(a):Polecam zrobienie drobnych żywnościowych zakupów w kraju.Będzie oszczędniej.Szczególnie jeśli chodzi o mięso i wędliny.
POzdr.

...zdradz mi sekret jakie mieso wiozlas i jak zabezpieczone przed zepsuciem...??

Dwa słoiki z gulaszem zapasteryzowanym.Z wędlin kilka suchych kiełbasek.
Bez przesady z tym wożeniem żywności, ale jak jesteście wyłącznie "mięsożerni" to trzeba nastawić się na duże wydatki :(

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne