Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa Brać czy dobry ponkt ..wypadowy

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
SDI
Croentuzjasta
Wyspa Brać czy dobry ponkt ..wypadowy

Nieprzeczytany postnapisał(a) SDI » 11.05.2009 21:15

....moi drodzy mam pytanie ,znalazłem wkońcu nocleg na wyspie Brać na trzy osoby za 35 eu chyba nieżle ale mam pytanie czy wyspa jest dobrym miejscem ..wypadowym na okoliczne miejscowości i atrakcje,łącznie z Mostarem i Macugori...jak wygląda i ile kosztuje połączenie promowe ze stałym lądem
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 11.05.2009 21:24

Tu znajdziesz i ceny i połączenia...Ważne: lepiej korzystaj z wyszukiwarki połączeń, a nie z tabelarnych rozkładów; odpowiednio zaznacz datę (okres Twego pobytu), ponieważ teraz obowiązuje inny rozkład niż w sezonie..
Pozdrawiam
SDI
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SDI » 11.05.2009 21:42

...jeśli dobrze dedukuję to połączenie Separator-Split około 60pl,a pierwsza część pytania jeśli można czy wyspa,która sama w sobie podobno jest piękna czy jest dobrym punktem wypadowym.Mam zamiar ją pouścić ze 4 razy będę tam około 10 dni.i jeszcze czy na tej wyspie można wędkować z brzegu
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 11.05.2009 21:50

SDI napisał(a):...jeśli dobrze dedukuję to połączenie Separator-Split około 60pl,a pierwsza część pytania jeśli można czy wyspa,która sama w sobie podobno jest piękna czy jest dobrym punktem wypadowym.Mam zamiar ją pouścić ze 4 razy będę tam około 10 dni.i jeszcze czy na tej wyspie można wędkować z brzegu

Supetar - Split..
..nie wiem, ile; Ile osób? jaki typ auta?...poza tym są to ceny "poza sezonem"; w sezonie wzrosną o jakieś 15 %.
Czy to dobra baza wypadowa (na te wypady, które zaplanowałeś), zorientujesz się sam - po kosztach (to, co dla jednych jest do przyjęcia, dla innych nie; względność...).
Wędkować z brzegu można niby wszędzie..Przejrzyj tematy związane z wędkarstwem - są takowe na forum.
Pozdrawiam
SDI
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SDI » 11.05.2009 22:02

..bardzo dziękuję i przepraszam za błędy i w nazwie własnej miejscowaści jak i w słownictwie ps. mam inny typ klawiatury-niemiecki, a nie często piszę i trochę się gubię
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 11.05.2009 22:04

SDI napisał(a):..bardzo dziękuję i przepraszam za błędy i w nazwie własnej miejscowaści jak i w słownictwie ps. mam inny typ klawiatury-niemiecki, a nie często piszę i trochę się gubię

Nie szkodzi. Każdemu się zdarza :)
Pozdrawiam
SDI
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SDI » 11.05.2009 22:28

..dopiero teraz gamoń zerknąłem że mieszkacie na wyspie Hvar,ee pewnie powiecie że wasza jest ładniejsza niż Brać
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 11.05.2009 22:43

SDI napisał(a):..dopiero teraz gamoń zerknąłem że mieszkacie na wyspie Hvar,ee pewnie powiecie że wasza jest ładniejsza niż Brać

Obie są piekne, każda inna (Hvar może bardziej "dziewiczy" bo dalej od Splitu; i nie jest to bez znaczenia dla klimatu wyspy w obydwu tego słowa znaczeniach)... Jeśli masz ochotę kilkakrotnie podczas pobytu opuszczać wyspę, to Brač jest lepszym rozwiązaniem, bo położony bliżej lądu (przynajmniej jeśli chodzi o odległość od Splitu)..

P.S. "Nasza" wyspa reklamy nie wymaga; naprawdę.
Pozdrawiam
Walduś
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Walduś » 11.05.2009 23:07

Na wypoczynek Brać nadaje się doskonale, ale gorzej z bazą wypadową.

W zeszłym roku prom kosztował 247 kun za auto i chyba 30 od osoby. W jedną stronę. Łatwo policzyć, że to 300zł w obie strony tylko za samo dostanie się na stały ląd.

Szczerze polecam Brać i inne wyspy, bo mało ludzi (właśnie ze względu na ceny) w porównaniu z dzikimi tłumami na stałym lądzie.
lolek80
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lolek80 » 12.05.2009 11:38

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
SDI napisał(a):..dopiero teraz gamoń zerknąłem że mieszkacie na wyspie Hvar,ee pewnie powiecie że wasza jest ładniejsza niż Brać

Pozdrawiam

Dla pani Katarzyny Chorwacja zaczyna i kończy się na wyspie Hvar...
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 12.05.2009 12:01

lolek80 napisał(a):
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):

Pozdrawiam

Dla pani Katarzyny Chorwacja zaczyna i kończy się na wyspie Hvar...

??? Nie rozumiem...
greatdee
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) greatdee » 18.05.2009 17:15

Hmm, też w tym roku wybieram się do Supetaru (pierwszy raz jedziemy do Chorwacji) i też chciałam kilka razy opuścić wyspę w celach pozwiedzania... A powiedzcie mi proszę, do Dubrovnika lepiej pojechać samochodem (co z przejazdem przez Bośnię i Hercegowinę) czy jakimś promem (jak ceny)? Coś jeszcze słyszałam o kursującym autobusie ze Splitu. Jadę w drugiej połowie września.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 18.05.2009 18:13

Tu coś da Ciebie:
kik1
klik2
klik3
To może na razie tyle-poczytaj i jak coś to dopytaj.
greatdee
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) greatdee » 18.05.2009 21:22

Dzięki wielkie za linki, bo forum Wasze spore jest i ciężko na szybko przebrnąć przez wszystkie tematy :)
greatdee
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) greatdee » 31.05.2009 21:14

Poczytałam sporo, ale w sumie nie znalazłam odpowiedzi, czy będąc w Supetarze warto jechać do Dubrovnika samochodem czy promem ze Splitu? Na moje oko opłaca się chyba bardziej promem, ale wolę poznać opinię znawców :)

Ps. Już się dowiedziałam w innym temacie, że lepiej podjechać autkiem, bo prom płynie 8h.
Ostatnio edytowano 31.05.2009 21:37 przez greatdee, łącznie edytowano 1 raz
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne