napisał(a) strazakdarek » 18.07.2017 09:26
papse napisał(a):strazakdarek napisał(a):Wyjazd w ciemno 2+3. Pierwszy raz poza granicę kraju

Zero doświadczenia! Dokumenty dziecka odebrane o 13 w czwartek, a w piątek o godzinie 8 rano byliśmy już w Vodice

Przejechałem całość na raz (pomorze-czechy-austria-słowenia-chorwacja) Kwatera błyskawicznie, bo jak tylko wyszliśmy z auta (nad samą plażą).
Niegdy nie myslałem, że to powiem... nie wracam do kraju

Wszystkim, którzy mają obawy mogę szczerze powiedzieć pakujcie auto i w drogę !
Gratuluję, ale zdajesz sobie sprawę z tego, że miałeś więcej szczęścia niż rozumu?
I proszę nie namawiaj nowicjuszy jakim sam jesteś do spontanicznego wyjazdu w ciemno 1,5 tys km od domu na raz, dodatkowo podszytego huraoptymizmem.
Ja byłem raz w ciemno i znalazłem nocleg, ale był to mój trzeci wyjazd do Chorwacji, więc jako takie doświadczenie miałem.
Jednocześnie będąc już w apartamencie dotarło do mnie, że limit szczęścia na dany rok mam wyczerpany.
Cofnij się tak do połowy tego wątku i poczytaj o płaczu i zgrzytaniu zębów.
Udanych wakacji.
Co do mojego rozumu to raczej nie jesteś odpowiednią osobą do komentowania. Tym bardziej do huraoptymizmu, bo zakładam czysto hipotetycznie, że mam dużo większe doświadczenie co do ograniczenia wpływu emocji na moje decyzje.
Co do wpisu:
To, że napisałem, iż jest to pierwszy wyjazd nie znaczy, że nie jeżdziłem po europie, bo zjeżdziłem ją w każda stronę i dla mnie przejechać 1600km w dobrej kondycji to nie jest jakiś wyczyn.
Apartamenty są dostępne każdego dnia jak tu jestem i nie ma problemu. Faktem jest, że ja nie nastawiałem się, że musze znależć za 50, czy 100E. Założyłem, że ma być wolny w odpowiednim miejscu i standardzie i tyle.
Na marginesie dodam, że właśnie będę namawiał, a raczej pozbywał wielkich obaw tych, którzy panicznie boja się wyjazdu w tzw "ciemno". Wystarczy przyjać założenie, że może tanio i szybko nie być.
Szczerze dziękuję za życzennia udanych wakacji. Również Tobie życzę najlepszej pogody i bezstresowego wypoczynku

Pozdrawiam