Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd do OREBIĆ

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
darek99
Autostopowicz
Wyjazd do OREBIĆ

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek99 » 02.08.2006 22:01

Witam,
właśnie się wybieram z moją rodzinką do OREBIĆ (poraz pierwszy będziemy na CRO), bardzo proszę o recenzje tej miejscowości.
http://www.adriatic.hr/show_obj.php?id=268

Jeszcze mogę wszystko zmienić!!!

Proszę o radę czy warto te strony odwiedzić z 4,5 letnim dzieckiem, ze względu na rodzaj plaży i lokalizację. :?:

pozdrawiam wszystkich.
bushi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bushi » 03.08.2006 13:36

Każda ocena jaką poznasz będzie absolutnie subiektywna i weź to pod uwagę.
Ostatnie wakacje spędzaliśmy w okolicy Dubrownika, ale nie mogłem sobie odmówić przynajmniej jednodniowej wycieczki przez Peljesac do Orebica. Trasa fantastyczna (super widoki) chociaż jak w wiekszości Cro - krajobraz często ksziężycowy.
Sam Orebic zrobił miłe wrażenie - bardzo czyste, rozległe i zadbane miasteczko, typowo turystyczne. Niestety ceny nawet na prowizorycznym tagu portafią zbijać z nóg - kilkakrotnie wyższe niż w centrum słynnego Dubrownika. Plaża płaska, ani grosza tajemniczości i dzikości, jaką można spotkać przy stromo opadających zboczach. A zatem nurkowanie bez wrażeń. Z drugiej strony - piękna okolica z masywem górskim w tle, na szczytach którego zatrzymują się wszytkie ciężkie chmury. No i bliskość słynnej Korculi, na którą tylko krok dość tanim promem.
A zatem jak zwykle coś za coś. Kto jedzie tam aby spokojnie odpocząć - wybrał dobrze. Ja osobiście wolę więcej naturalnej przyrody i skoro nie może być to dzika plaża niech przynajmniej będzie dzika woda.
Pozdrav - za 3 dni ruszam na południe
Adura
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adura » 03.08.2006 18:26

Hej
Bylam w tym roku w Orebic, bylo super!!! To byl nasz pierwszy wyjazd na poludnie Chorwacji ale naprawde udany. Miasteczko sympatyczne, plaze sa "niestety" zwirkowe ale jak dla mnie spoko-piasek sie nie sypie wszedzie;) Mysle ze jesli chodzi o dziecko to nie ma problemu. My chodzilismy troszke dalej na plaze, tam gdzie bylo mniej luda i bylo fajowo-pusciutko, moze dlatego, ze bylismy w polowie czerwca;) i juz zapomnialam buuu!!! Mozna poplynac na wyspe Korcule, nie drogo i pewnie warto zwiedzic nio ale my nie bylismy. Bylismy za to na gorze sv.Ilija ale z dzieckiem to raczej nie ryzykowac. Ogolnie jest tam fajnie i sympatycznie.Warto tam pojechac, widoki super i niedaleko do Dubrownika-rowniez warty zobaczenia. Jesli chcesz to podaj maila-wysle namiary na kwatere gdzie bylismy a mielismy wtedy do dyspozycji cale pietro tzn 3 pokoje, 3 lazienki kuchnia, taras, II pierto-za 20 euro za wszystko ( za 2 osoby). Pozdrawiam
Monika
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
darek99
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek99 » 03.08.2006 20:41

:D
no to jedziemy do OREBIĆ!!!
dzięki! pozdrawiam
Irmina76
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Irmina76 » 03.08.2006 22:05

Adura napisał(a):Hej
Bylam w tym roku w Orebic, bylo super!!! To byl nasz pierwszy wyjazd na poludnie Chorwacji ale naprawde udany. Miasteczko sympatyczne, plaze sa "niestety" zwirkowe ale jak dla mnie spoko-piasek sie nie sypie wszedzie;) Mysle ze jesli chodzi o dziecko to nie ma problemu. My chodzilismy troszke dalej na plaze, tam gdzie bylo mniej luda i bylo fajowo-pusciutko, moze dlatego, ze bylismy w polowie czerwca;) i juz zapomnialam buuu!!! Mozna poplynac na wyspe Korcule, nie drogo i pewnie warto zwiedzic nio ale my nie bylismy. Bylismy za to na gorze sv.Ilija ale z dzieckiem to raczej nie ryzykowac. Ogolnie jest tam fajnie i sympatycznie.Warto tam pojechac, widoki super i niedaleko do Dubrownika-rowniez warty zobaczenia. Jesli chcesz to podaj maila-wysle namiary na kwatere gdzie bylismy a mielismy wtedy do dyspozycji cale pietro tzn 3 pokoje, 3 lazienki kuchnia, taras, II pierto-za 20 euro za wszystko ( za 2 osoby). Pozdrawiam
Monika

Hej, czy mogę również prosić o namiary na tę kwaterę ? adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
pozdrawiam
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 06.08.2006 11:47

Byłem w ubiegłym roku we wrześniu w Orebiku trzy dni i jak dla mnie to wystarczyło.Jeśli sie chce tylko wypoczywać to miejsce jest idealne.Natomiast jeśli przy okazji coś zwiedzić to za dużo możliwości tam nie ma.Oprócz Korculi polecam pojechać do pięknej cichej miejscowości Loviste na końcu Peljecac i po drodze z góry obejrzeć przepiękną panoramę okolicy(mogę wysłać zdjęcia).W pobliżu deptaku jest lodziarnia gdzie sprzedają pyszne lody -młody sprzedawca chyba lubi Polaków i za 4 kuny nakłada taką kopę lodów ,że trudo zjeść
Irmina76
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Irmina76 » 06.08.2006 12:03

Andrzej G napisał(a):Byłem w ubiegłym roku we wrześniu w Orebiku trzy dni i jak dla mnie to wystarczyło.Jeśli sie chce tylko wypoczywać to miejsce jest idealne.Natomiast jeśli przy okazji coś zwiedzić to za dużo możliwości tam nie ma.Oprócz Korculi polecam pojechać do pięknej cichej miejscowości Loviste na końcu Peljecac i po drodze z góry obejrzeć przepiękną panoramę okolicy(mogę wysłać zdjęcia).W pobliżu deptaku jest lodziarnia gdzie sprzedają pyszne lody -młody sprzedawca chyba lubi Polaków i za 4 kuny nakłada taką kopę lodów ,że trudo zjeść

Czy moge prosić o zdjęcia?Dzięki

Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 06.08.2006 12:59

Irmina76 napisał(a):
Andrzej G napisał(a):Byłem w ubiegłym roku we wrześniu w Orebiku trzy dni i jak dla mnie to wystarczyło.Jeśli sie chce tylko wypoczywać to miejsce jest idealne.Natomiast jeśli przy okazji coś zwiedzić to za dużo możliwości tam nie ma.Oprócz Korculi polecam pojechać do pięknej cichej miejscowości Loviste na końcu Peljecac i po drodze z góry obejrzeć przepiękną panoramę okolicy(mogę wysłać zdjęcia).W pobliżu deptaku jest lodziarnia gdzie sprzedają pyszne lody -młody sprzedawca chyba lubi Polaków i za 4 kuny nakłada taką kopę lodów ,że trudo zjeść

wybiorę z albumu najciekawsze i wyślę ,może to trochę potrwać bo neostrada coś się dzisiaj ślimaczy
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.08.2006 13:25

te zdjęcia to bedzie mniej wiecej to:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 06.08.2006 13:34

Sławomir Wocial napisał(a):te zdjęcia to bedzie mniej wiecej to:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

dokładnie takie widoczki,masz szybszy sposób bo ja czekam juz pół godz aby mi sie wkleiły załączniki do poczty :x .Może podpowiesz jak wklejać do postu zdjęcia może na priv aby na tym wątku nie zmieniać tematu
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.08.2006 10:30

http://www.imageshack.us/
przy wklejaniu z tego korzystam
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 07.08.2006 14:26

Irmina76 napisał(a):

witam
moge dorzucic pare swoich fotki2005
pozdrav
jacek
AndrzejG
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejG » 10.09.2006 17:39

A ja byłem w tym roku w miejscowości Trpanj jest to miejscowość przed Orebiciem. Polecam wszystkim, którzy chcą w spokoju wypocząć i mieć świetną bazę wypadową. W miejscowości jest wszystko co do życia potrzebne a i kilka pięknych plaż w okolicy. Poniżej link do fotek z Trpanj oraz samego Peljesacza.
https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=13601
Pozdrowionka

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone