Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wskazówi dojazdu Kraków- Omis

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
turystakrk
Turysta
Wskazówi dojazdu Kraków- Omis

Nieprzeczytany postnapisał(a) turystakrk » 11.07.2013 13:53

Cześć!

Witam was wszystkich. To mój pierwszy temat i za razem post na tym forum także proszę o wyrozumiałość jeżeli temat już się pojawił(sory nie znalazłem)

Z powodu braku ważnych paszportów planujemy ze znajomymi pierwszy wspólny wyjazd na Chorwacje. Jedziemy jednym autem wyjazd 19.07 z Krakowa. Z tego co wyczytałem na forum najlepsza droga to Czechy, Austria, Słowenia i Chorwacja. Winiety postanowiliśmy kupić w PZM-ocie w związku z tym że jest to pierwszy wyjazd i chcemy uniknąć zamieszania(wyszło 365zł za wszystkie- 1msc). Gorąco prosze o pomoc i poradę czy powinniśmy liczyć się jeszcze z jakimiś kosztami płatnych autostrad na trasie (wiadomo że na Cro ale jakie ceny?). I o wszelnie sugestie i uwagi dotyczące trasy,opłat w ogóle wszystkiego, które mogłby by nam pomóc w samym dojechaniu do CELU:). Mam nadzieję ze reszta forumowiczów nie odbierze mojej wiadomości jako akt lenistwa aby nie szukać w innych wątkach. Dzięki i POZDRAWIAM
andru_krk
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) andru_krk » 11.07.2013 15:11

Witam.
W jakiej porze wyjezdzacie z Krakowa?
Jesli chodzi o opłaty to odcinek od granicy Macelji do Zagrzebia kosztuje 48 KN ok. 31zł. Nastepnie od Zagrzebia do zjazdu Blato na Cetini kosztuje 193Kn czyli niecałe 120 zł. Wszystko zalezy od kursu i czym bedziecie placic.
turystakrk
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) turystakrk » 11.07.2013 16:10

Wyjazd planujemy na 22-23 19.07 tak aby na godziny przed poludniowe byc na miejscu. Co do placenia slyszalem ze najbardziej oplaca sie placic karta tylko nie kredytowa. Niestety nie wiem czy bedziemy mieli taka mozliwosc. Zostaja kuny na bramki i euro na miejscu. Jakie sa wasze opinie co do trasy Czechy,Austria,Slowenia,Chorwacja. Rozmawialem z kilkoma znajomymi i niestety musze powiedziec ze ile osob tyle opinii...
sandomingo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sandomingo » 11.07.2013 21:30

Ja również planuję wyjazd 19.07 tyle że rano, chcę przekroczyć granicę SLO/CRO w piątek popołudniu.
Jeżeli to możliwe to wyjedźcie bliżej 21 niż 23, wtedy macie szansę przekroczyć granicę jeszcze bez większych korków.
Co do trasy - wcześniej jeździłem przez Zwardoń i Żylinę a teraz chcę jechać przez Czechy. Przez Słowację i Austrię było ok - teraz chcę po prostu sprawdzić drugą opcję. Ale na pewno trasa jest w porządku. Jeżeli jedziecie pierwszy raz i w dodatku w nocy to chyba faktycznie lepszym rozwiązaniem dla Was jest jazda słoweńską autostradą choć mocno przepłacona
turystakrk
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) turystakrk » 12.07.2013 19:36

Andru czy ceny, które podałeś są ocenami za przejazd w jedną stronę czy dwie? Czy jest szansa ominięcia tych dwóch płatnych odcinków?

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone