Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciłem z Kstel Stafilić i pobocznych miejscowości

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bartek SM1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek SM1 » 03.08.2006 21:51

martynka_poz napisał(a):Witam,
czy ja też mogłabym prosic o zdjęcia i mapke? i moze jakis namiar na kwatery? :)

pozdrawiam i z góry dziękuję
Martynka

oki już masz wysłane :)
Angie
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Angie » 04.08.2006 08:23

Bartek SM1 napisał(a):kuba ma racje na pieszo to jest 6 km autobus nr 37 co 20 minut sobota niedziela co 30 min cena za bilet to 11 kun wsiadasz do busa koles podchodzi i sprzedaje ci bilet autkiem super ale nie skosztujesz rakij na targowisku nie napijesz sie piwa ibędziesz kombinować gdzie stanąć :)pozdro
co do busa to jeszcze jedno nie ma takich przystanków i rozkładów jak w polsce wiec trzeba sie popytać gdzie staje aotobus:)

Samochodu nie będę tam miała, więc problem z samochodem mnie nie dotyczy :wink: A spacerek 6 km wcale nie jest zbyt długi, bardzo lubię spacerować. W Chorwacji będę na przełomie września i października. Myślę, że upałów już nie będzie, więc piesze wycieczki będą przyjemne. Najwyżej wracając z Trogiru skorzystam z autobusu. Dziękuję za radę.
Bartek SM1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek SM1 » 04.08.2006 16:59

Samochodu nie będę tam miała, więc problem z samochodem mnie nie dotyczy :wink: A spacerek 6 km wcale nie jest zbyt długi, bardzo lubię spacerować. W Chorwacji będę na przełomie września i października. Myślę, że upałów już nie będzie, więc piesze wycieczki będą przyjemne. Najwyżej wracając z Trogiru skorzystam z autobusu. Dziękuję za radę.[/quote]

Spacer NIE X 3 chyba że lubisz sporty extremalne :) dlaczego?? bo z Kasteli do Trogiru nie uświadczysz nawet kawałka chodnika a droga to jest trakt prowadzący przez wszystkie Kasztele do Splitu autobusy jadą bardzo blisko pieszego osobówki jadą szybko zresztą sama zobaczysz :)czasami jest trudno przejść z jednej strony ulicy na drugą pozdro
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 06.08.2006 10:50

W ubiegłym roku kilka dni spędziłem na kampie U Dragana w Kastel Kambelowac.Byłem własnym autem więc nie miałem problemu z transportem .Miejsce w którym rezydowałem jest mniej więcej w połowie Riviery Kastelańskiej.Zwiedziłem więc całą.Od Kasteli Kambelovac w kierunku Splitu jest piękny nadmorski deptak.Gorzej jest w drugą strone ale można przejść uliczkami kolejnych Kasteli ,aż do Kasteli Staficic gdzie polecam sfotografować sie na tle jednego z najstarszych drzew na świecie -starej oliwki -tu masz link do opisu http://www.croatianmall.com/croatia/foo ... aslina.htm.
Potwierdzam że tak pisze Bartek M1 spacer główną ulicą Kasteli jest nieprzyjemny i bezsensowny.
tu jeszcze link do portalu miasta Kastela http://www.kastela.org/content/view/2323/161/

ps.mam dużo zdjęć z tego regionu
pozdrawiam
Andrzej
Angie
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Angie » 07.08.2006 08:15

Troszkę mnie zasmuciliście, że nie będę mogła przespacerować się z Kasteli do Trogiru :cry: . No ale cóż, dobrze wiedzieć za wczasu, by się na te spacerki nie nastawiać, więc dziękuję za wszelkie dobre rady. Pewno autobus będzie konieczny, a spacery będę urządzać w samym Trogirze, lub między poszczególnymi Kastelami.
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wróciłem z Kstel Stafilić i pobocznych miejscowości - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone