Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

WIELKA PROSBA :))) !!!! Pierwszy raz

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
peter182
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) peter182 » 06.07.2006 00:07

Witam!!!

Jadę do Chorawcji pierwszy jazd miejsce docelowe to miejscowość Pula.

Jedynę co proszę to wytyczenie szybkiej trasy do tej miejscowości.

Będe wyruszał z okolic Wawy. Aha proszę o podanie stacji gazowych bo mam autko na gaz :)) (tankowanie co 300km).

Będe bardzo ale to bardzo wdzięczny... jak wroce i sie dowiem co nieco o chorwacji to tez pomoge ;)

Pozdrowka !!!
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 06.07.2006 10:04

W okolicach Puli byłem parę razy, zawsze tą samą trasą, dla mnie najlepszą. W-wa, Cieszyn, Brno, Mikulov (tutaj nocuję), Wiedeń, Maribor, Lubljana, Postojna, kierunek na Rijekę i w Cro odbijam na Pulę. Może padną inne propozycje, co kierowca to jakieś szczególy na ulubionej trasie, ale ja swojej nie zmienię. Gaz--nie wiem, jezdzę dieslami. Pozdrowienia
RBK
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) RBK » 06.07.2006 10:33

Trasa fajna, ja polecam przez Słowację Cieszyn - Zilina - Bratislava - bokiem Wien i dalej jak wyżej. Gaz: W całej Polsce:), Słowacja - Bratysława, Czechy - Mikulov, Austria: jedyna stacja - 106 km A2 za Wiedniem Raststation Loipersdorf, Agip. Słowenia - Maribor, Chorwacja, bez problemu

RBK
corrina
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) corrina » 06.07.2006 11:55

Ta stronka bardzo jest przydatna przy planowaniu tras, aczkolwiek czasem dość tendencyjna, jednak można "wymuszać" pewne warianty własnej trasy podając np jakąś miejscowość po drodze.

http://www.viamichelin.com/viamichelin/ ... mePage.htm
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 06.07.2006 12:55

polecam trase:

Wien-Maribor-Ljubljana-Koper-Buje-Pula

warto popatrzeć:

http://www.kartegradova.com

pozdrawiam
peter182
Plażowicz
Loipersdrof A2

Nieprzeczytany postnapisał(a) peter182 » 08.07.2006 22:29

Mam pytanko czy ta stacja w Austri: 106 km A2 za Wiedniem Raststation Loipersdorf, Agip to czy jest przy autostardzie czy trzeba jakos zjechac ??
Z gory bede bardzo wdzieczny :) Ahaaa jeszcze czy można wykupić winiete w Austri na 15 dni ??
AndrewP
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrewP » 09.07.2006 10:34

Powrót z Rovinij tydzień temu. Winietka na Austrię 10 dniowa. Autko na gaz (zbiornik 35 litrów). Trasa przez Cieszyn (tankowanie do pełna), Mikulov (takowanie uzupełniające 22 litry - 15,9 korony za 1 litr), Austria i część Słowenii na gazie, przed Lublianą koniec gazu. W Lublianie stacja Petrol (tankowanie ok. 15 litrów - 130 sit. za litr). Przez Koper do Buje (tam stacja na placu za stacją INA - takowanie do pełna 3,05 kuny za litr - gotówka). Wcześniej za tankowania bez problemu kartą Maestro. :)

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone