.png)
.png)
realista2 napisał(a):W dzisiejszym skomercjalizowanym świecie wszelkie inicjatywy w stylu Wielkiej Orkiestry należy podziwiać i wspierać, ale to nie oznacza, że nie należy ich kontrolować.
Jeśli ktoś tego nie rozumie i w zamian za to proponuje bezgraniczne zaufanie i dogmat naiwnej wiary w ludzką szczerość i uczciwość jest zwyczajnie wioskowym głupkiem.
.png)
Bocian napisał(a):realista2 napisał(a):W dzisiejszym skomercjalizowanym świecie wszelkie inicjatywy w stylu Wielkiej Orkiestry należy podziwiać i wspierać, ale to nie oznacza, że nie należy ich kontrolować.
Jeśli ktoś tego nie rozumie i w zamian za to proponuje bezgraniczne zaufanie i dogmat naiwnej wiary w ludzką szczerość i uczciwość jest zwyczajnie wioskowym głupkiem.
No więc wg danych Kościoła to takich wioskowych głupków w PL jest 90%.
.png)
walp napisał(a):. Czytając ostatnie wpisy jakoś nadążałem myślami,
ale przy Twoim wpisie trybik wyskoczył i nie zajarzyłem.
.png)
Bocian napisał(a):walp napisał(a): może łyknę.
Od tego trzeba było zacząć to wtedy byś zrozumiał![]()
realista2 napisał(a):walp napisał(a):. Czytając ostatnie wpisy jakoś nadążałem myślami,
ale przy Twoim wpisie trybik wyskoczył i nie zajarzyłem.
Bocian jak widać nie przepada za pewnymi instytucjami (tu możemy sobie podać ręce) i sprytnie trzeba przyznać wykorzystał użyte przeze mnie w innej kwestii sformułowanie do przemycenia swojego poglądu.
.png)
baunty napisał(a):bluesman napisał(a):baunty napisał(a):Zbliża się kolejna akcja pt WOŚP?
Taki mały komentarz z pewnymi faktami na temat J.Owsiaka i jego firm/fundacji, skopiowane z internetu.
To jest komentarz ? tak dla jasności Wikipedia podaje cyt: Komentarz rozpoczyna się od przedstawienia faktów, które zamierza się skomentować, a następnie zamieszczane są własne opinie na dany temat. W tego typu wypowiedziach można używać słów nacechowanych emocjonalnie, by poprzez nie wpływać na czytelnika. Komentarz powinien kończyć się podsumowaniem — wnioskiem autora, puentą lub pytaniem retorycznym skierowanym do odbiorcy. ... (koniec cytatu)
Miło, że zwróciłeś na to uwagę.
To co wkleiłem było umieszczone jako komentarz do artykułu, więc tak o tym tekście napisałem - wątpliwości rozwiane ?
.png)
bluesman napisał(a): Nie wierzę bałwochwalczo Owsiakowi ale nie mam nic przeciwko temu by zarobił. Oczywiście chciałbym mieć pełną przejrzystość jego finansów.
realista2 napisał(a):W dzisiejszym skomercjalizowanym świecie wszelkie inicjatywy w stylu Wielkiej Orkiestry należy podziwiać i wspierać, ale to nie oznacza, że nie należy ich kontrolować.
.png)
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.