Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wielka Orkiestra Jurka Owsiaka

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 16.01.2011 19:50

ebolec napisał(a):Dla pobieżnego zapoznania sie z lekturą wystarczy 5 min.
Zdążysz jeszcze przed filmem :wink:
Miłej lektury

Co ty. Zakwasy mam, po dzisiejszym spacerze.

Literki mi latają przed oczami i nie mam okularów.

Może być problem ... :?
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 16.01.2011 19:52

weldon napisał(a):
Może być problem ... :?

Problem to wg kalendarza Majów może być w przyszłym roku. Dlatego własnie będę oglądał za chwil kilka film dokumentalny na ten temat na HBO :wink:
Ups, przepraszam za OT
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 16.01.2011 20:00

ebolec napisał(a):Problem to wg kalendarza Majów może być w przyszłym roku.

Dlatego lepszy jest kalendarz Kwietniów.
Oni nie maja takich problemów :D

A najlepszy ............................................ Lubelskiego !!! :lool:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 16.01.2011 20:06

ebolec napisał(a):Problem to wg kalendarza Majów może być w przyszłym roku.

Gdzieś czytałem,że nasz kalendarz kończy się co roku i nikt nie robi z tego "hallo"! 8)
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 16.01.2011 20:34

weldon napisał(a):A najlepszy ............................................ Lubelskiego !!! :lool:

A według kalendarza Lubelskiego to najważniejszym wydarzeniem roku 2011 będą kolejne wyjazdy forumowiczów Cro.pl do Chorwacji.
Więc kasy nie warto trwonić na szczytne cele zanim się nie zabezpieczy celu priorytetowego, czyli udanego wyjazdu do Cro.
Amen
:sm:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.01.2011 20:34

weldon napisał(a):A najlepszy ............................................ Lubelskiego !!! :lool:

..se pan uważa... :evil: dobre teksty w temacie WOŚP.. :lool: :lool:
..no dobra ..w temacie..w jednym z lubelskich szpitali stoi sprzęt..podarowany..w paczkach...2 lata już pewnie.. :cry:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 16.01.2011 20:43

janniko napisał(a):Więc kasy nie warto trwonić na szczytne cele...

Trwonić, trwonić, żeby dzieciaki nam się zdrowo chowały i nic im w wyjazdach do Cro nie przeszkadzało :D

PS A co do kalendarzy, to jeszcze na kalendarz Atojki bym zwrócił uwagę,
a żeby w temacie było, to niech działa do końca świata ... i jeden dzień dłużej :lol:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 18.01.2011 16:49

weldon napisał(a):
... mam gdzieś ...

Śmiem nawet przypuszczać, że nie jestem w tym odosobniony ...

O tym właśnie napisałem w swoim poście.

Serce w pasy napisał(a):Cytat z oficjalnej strony WOŚP:
"Koszty organizacji Przystanku Woodstock i Finału pokrywane są z wpłat sponsorów, o które Fundacja każdorazowo zabiega."

Czytałem. Czytałem też sprawozdania finansowe i statut. Jestem pod ogromnym wrażeniem, że co roku udaje się zebrać dwa a ostatnio więcej niż dwa miliony złotych na przystanek.

Czy nie lepiej by było utworzyć osobną fundację, aby zamknąć gębe :

Josko Bulic napisał(a):nekturich krembila pokazujom ich prawdziwe dwulicowe tważy.

takim jak ja.

Przecież jak ktoś daje ogromne pieniądze na przystanek to dla niego istotna jest idea a nie nazwa fundacji. Czyż nie ?

Można by w statucie takiej fundacji umieścić organizację takich imprez, bo w statucie WOŚP doczytać się tego nie mogę.
Ach nie. Jest punkt siódmy :

podejmowanie różnych działan majacych na celu zapobieganie szerzeniu sie i ograniczanie zjawisk patologii społecznych, w tym w szczególnosci narkomanii, alkoholizmu i przemocy,

:D :D :D

ebolec napisał(a):Bardzo delikatne problemy w ujęciu społecznym są tutaj poruszane. Uważam też, że ta dyskusja zaprowadzi nas "donikąd".

Dlatego obiecuje, że juz więcej nie będe się wypowiadał w tym temacie*

Pozdrawiam serdecznie

:papa:

*w tym roku, chociaż nic tak nie poprawia humoru jak wpaść na to forum i ....
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 08.03.2011 16:19

Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 08.03.2011 22:49

BRAWO :!:
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 09.01.2013 12:13

21 Finał już blisko, a poświęcony będzie ratowaniu życia dzieci i godnej opiece medycznej seniorów.

Jak co roku wiele ciekawych licytacji!
Rysunek Wiesława Dymnego
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.01.2013 12:32

A mój znajomy przekazał coś takiego może kogoś zainteresuje :)

http://aukcje.wosp.org.pl/wystrzalowa-l ... ka-i728105
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 30.12.2014 14:23

Zbliża się kolejna akcja pt WOŚP?
Taki mały komentarz z pewnymi faktami na temat J.Owsiaka i jego firm/fundacji, skopiowane z internetu.

1. W dniu 3 kwietnia 2014 roku Sąd Rejonowy w Złotoryi wydał zarządzenie, w którym zażądał od WOŚP i „Złotego Melona” przekazaniakopii dokumentacji odzwierciedlającej „wszelkie operacje finansowe” w trójkącie: „Mrówka Cała”, „Złoty Melon” i WOŚP.
2. 16 kwietnia 2014 roku, po zarządzeniu Sądu Lidia Niedźwiedzka-Owsiak biegnie do urzędu i zawiesza działalność „Mrówki Całej”.
3. 24 kwietnia 2014 roku, po zarządzeniu Sądu, Jerzy Owsiak zakłada swoją firmę "Jasna Sprawa".
4. 1 maja 2014 roku firma Jerzego Owsiak „Jasna Sprawa” rozpoczyna działalność gospodarczą.
5. 12 maja 2014 roku do Sądu trafia kilkanaście nieistotnych i wewnętrznie sprzecznych świstków, z czego spora część została wyprodukowana w Excelu.
6. 17 czerwca 2014 roku Sąd uznając dokumenty za niewiarygodne, wydaje nowe zarządzenia, w których żąda od fundacji WOŚP i "Złotego Melona" dostarczenia kopii ksiąg rachunkowych.
7. 5 września 2014 roku pełnomocnik Owsiaka i WOŚP, po wielu tygodniach kluczenia, przysyła do Sądu pismo, w którym oświadcza, że fundacja i "Złoty Melon" nie wykonają prawomocnych zarządzeń, które dotyczyły kopii ksiąg rachunkowych
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 30.12.2014 14:24

baunty napisał(a):Zbliża się kolejna akcja pt WOŚP?
Taki mały komentarz z pewnymi faktami na temat J.Owsiaka i jego firm/fundacji, skopiowane z internetu.

1. W dniu 3 kwietnia 2014 roku Sąd Rejonowy w Złotoryi wydał zarządzenie, w którym zażądał od WOŚP i „Złotego Melona” przekazaniakopii dokumentacji odzwierciedlającej „wszelkie operacje finansowe” w trójkącie: „Mrówka Cała”, „Złoty Melon” i WOŚP.
2. 16 kwietnia 2014 roku, po zarządzeniu Sądu Lidia Niedźwiedzka-Owsiak biegnie do urzędu i zawiesza działalność „Mrówki Całej”.
3. 24 kwietnia 2014 roku, po zarządzeniu Sądu, Jerzy Owsiak zakłada swoją firmę "Jasna Sprawa".
4. 1 maja 2014 roku firma Jerzego Owsiak „Jasna Sprawa” rozpoczyna działalność gospodarczą.
5. 12 maja 2014 roku do Sądu trafia kilkanaście nieistotnych i wewnętrznie sprzecznych świstków, z czego spora część została wyprodukowana w Excelu.
6. 17 czerwca 2014 roku Sąd uznając dokumenty za niewiarygodne, wydaje nowe zarządzenia, w których żąda od fundacji WOŚP i "Złotego Melona" dostarczenia kopii ksiąg rachunkowych.
7. 5 września 2014 roku pełnomocnik Owsiaka i WOŚP, po wielu tygodniach kluczenia, przysyła do Sądu pismo, w którym oświadcza, że fundacja i "Złoty Melon" nie wykonają prawomocnych zarządzeń, które dotyczyły kopii ksiąg rachunkowych

No i ? Sądzisz, że niezawisły Sąd sobie nie da rady ? Może potrzebuje wsparcia ? jest tu czwarte dno ? a może dziejowy spisek ............. Powyższe dane masz potwierdzone u źródła ?

Ten złodziej Owsiak, wszak państwo zabezpiecza wszelkie potrzeby obywateli w tem względzie :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.12.2014 14:31

Na pewno ja, jak co rok, w ramach swych finansowych możliwości, przekażę pieniądze na WOŚP.
Zresztą co rok wrzucam coraz więcej.
Brawa dla Owsiaka i jego Orkiestry.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.