ebolec napisał(a):Dla pobieżnego zapoznania sie z lekturą wystarczy 5 min.
Zdążysz jeszcze przed filmem![]()
Miłej lektury
Co ty. Zakwasy mam, po dzisiejszym spacerze.
Literki mi latają przed oczami i nie mam okularów.
Może być problem ...
.png)
weldon napisał(a):A najlepszy ............................................ Lubelskiego !!!
weldon napisał(a):A najlepszy ............................................ Lubelskiego !!!
.png)
janniko napisał(a):Więc kasy nie warto trwonić na szczytne cele...
.png)
weldon napisał(a):
... mam gdzieś ...
Śmiem nawet przypuszczać, że nie jestem w tym odosobniony ...
Serce w pasy napisał(a):Cytat z oficjalnej strony WOŚP:
"Koszty organizacji Przystanku Woodstock i Finału pokrywane są z wpłat sponsorów, o które Fundacja każdorazowo zabiega."
Josko Bulic napisał(a):nekturich krembila pokazujom ich prawdziwe dwulicowe tważy.
podejmowanie różnych działan majacych na celu zapobieganie szerzeniu sie i ograniczanie zjawisk patologii społecznych, w tym w szczególnosci narkomanii, alkoholizmu i przemocy,
ebolec napisał(a):Bardzo delikatne problemy w ujęciu społecznym są tutaj poruszane. Uważam też, że ta dyskusja zaprowadzi nas "donikąd".
.png)
.png)
.png)
baunty napisał(a):Zbliża się kolejna akcja pt WOŚP?
Taki mały komentarz z pewnymi faktami na temat J.Owsiaka i jego firm/fundacji, skopiowane z internetu.
1. W dniu 3 kwietnia 2014 roku Sąd Rejonowy w Złotoryi wydał zarządzenie, w którym zażądał od WOŚP i „Złotego Melona” przekazaniakopii dokumentacji odzwierciedlającej „wszelkie operacje finansowe” w trójkącie: „Mrówka Cała”, „Złoty Melon” i WOŚP.
2. 16 kwietnia 2014 roku, po zarządzeniu Sądu Lidia Niedźwiedzka-Owsiak biegnie do urzędu i zawiesza działalność „Mrówki Całej”.
3. 24 kwietnia 2014 roku, po zarządzeniu Sądu, Jerzy Owsiak zakłada swoją firmę "Jasna Sprawa".
4. 1 maja 2014 roku firma Jerzego Owsiak „Jasna Sprawa” rozpoczyna działalność gospodarczą.
5. 12 maja 2014 roku do Sądu trafia kilkanaście nieistotnych i wewnętrznie sprzecznych świstków, z czego spora część została wyprodukowana w Excelu.
6. 17 czerwca 2014 roku Sąd uznając dokumenty za niewiarygodne, wydaje nowe zarządzenia, w których żąda od fundacji WOŚP i "Złotego Melona" dostarczenia kopii ksiąg rachunkowych.
7. 5 września 2014 roku pełnomocnik Owsiaka i WOŚP, po wielu tygodniach kluczenia, przysyła do Sądu pismo, w którym oświadcza, że fundacja i "Złoty Melon" nie wykonają prawomocnych zarządzeń, które dotyczyły kopii ksiąg rachunkowych
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.