A jeżeli chodzi o bezpieczeństwo ruchu to jaka jest różnicastary_jac napisał(a):widzę że tak właściwie nie ma znaczącej różnicy pomiędzy autostradą a 86
czasowo podobnie, finansowo też podobnie, widokowo różnie.
.png)
Haweł napisał(a):rufus71 napisał(a):Jedziecie na wczasy za 4,5,6..tys a szukacie jak oszczędzić 40zł na Słowacji.Ludzie ogarnijcie się może lepiej jechać pociągiem lub autobusem wtedy problem z głowy.
To nie chodzi o oszczedzanie na trasie,bo zawsze wykupywalem do tej pory na ten kawalek...10 km autostrady...winiete,fakt faktem klalem jak szewc,ale kupowalem...teraz powiedzialem koniec,omijam ten kawalek nadrabiajac 1,2 km i 5 minut...mowa tu o odcinku z BB na Zvolen...
.png)
jgx1 napisał(a):witam, też mnie wkuża płacenie za całą sieć autostrad a wykożystywanie tylko kawałeczeka - skąd jeżdzisz - z Chyżnego czy Cieszyna, ja chyba będe jechał z Chyżnego (Częstochowa) i zastanawiam się jak ominąć ten jedyny na tej trasie kawałeczek płatnej na słowacji, napisz jak objechać i jaka droga
.png)
ba napisał(a):W Polsce wszyscy narzekają na jakość dróg, a jak im trafi się pojechać autostradą, to wybierają objazdy po drogach jakimi jeżdżą na codziennie.
Może ktoś to wytłumaczyć, tylko proszę sensownie.(bez podziwiania widoków, jazdy samochodem bez dachu-wśród tirów, czy monotonią jazdy po autostradach)
.png)
jgx1 napisał(a):Haweł napisał(a):rufus71 napisał(a):Jedziecie na wczasy za 4,5,6..tys a szukacie jak oszczędzić 40zł na Słowacji.Ludzie ogarnijcie się może lepiej jechać pociągiem lub autobusem wtedy problem z głowy.
To nie chodzi o oszczedzanie na trasie,bo zawsze wykupywalem do tej pory na ten kawalek...10 km autostrady...winiete,fakt faktem klalem jak szewc,ale kupowalem...teraz powiedzialem koniec,omijam ten kawalek nadrabiajac 1,2 km i 5 minut...mowa tu o odcinku z BB na Zvolen...
witam, też mnie wkuża płacenie za całą sieć autostrad a wykożystywanie tylko kawałeczeka - skąd jeżdzisz - z Chyżnego czy Cieszyna, ja chyba będe jechał z Chyżnego (Częstochowa) i zastanawiam się jak ominąć ten jedyny na tej trasie kawałeczek płatnej na słowacji, napisz jak objechać i jaka droga
.png)
.png)
.png)
stary_jac napisał(a):ile czasu zajmuje Wam pokonanie trasy przez Węgry jadąc 86-tką ?
.png)
stary_jac napisał(a):żeby niepotrzebnie nie zasmiecać z nowym tematem, czy na Węgrzech też jest zakaz ruchu ciężarówek w weekendy ?
.png)
PS
masz bana na Google?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi