Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wędzenia, grillowanie i kociołkowanie wg Maćka, pasje Danusi

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.12.2009 21:20

Jesteś mistrzem..., Maćku, chylę czoła. A do dziś myślałam, że jestem świetną kucharką.
twister07
Cromaniak

Postnapisał(a) twister07 » 03.12.2009 22:07

Ja również.. takie pyszności i w dodatku zrobione przez mężczyznę z pasję... tylko pozazdrościć!!

<mniam> :nice:
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 04.12.2009 16:39

Renata--Też Was pozdrawiamy :)
Dieta--to jest niestety problem, jak pogodzić moje/nasze przysmaki z odchudzaniem, które jednak dosyć skutecznie realizujemy :?: Może właśnie przez "najadanie" się opisami :D
Danuśka zaczyna 12 kg zrzucać, ja 10 kg

Shtriga--fakt, większość moich smakołyków to wyroby na bazie mięska, ale...banany, warzywa...jest wiele potraw, składników, które i Tobie by smakowały. :D

Intersal--czy masz na myśli placki z gotowanych ziemniaków :?:
Jeśli takie masz na myśli, to tak, robimy czasami. Tylko jakoś inaczej nazywamy je (wyleciało mi z głowy)

Agnieszko-bg---na pewno jesteś świetną kucharką, robisz tylko inne smaczne potrawy :)

Twister07--nie ma co zazdrościć, do roboty trzeba się brać :D :D

Ps byłem dwa dni w Łodzi, część miasta robi wielki wrażenie, szczególnie Manufaktura. Nocowałem tam w hotelu, bardzo wysoki poziom, doba podobno 700 zł/osoba (nie wiem, nie ja płaciłem), ale jedzenie na średnim poziomie, chociaż dużo "różności"podają.

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam, jutro powrócę do mojego tematu lekko go powiększając
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.12.2009 18:59

maciek1956 napisał(a):Intersal--czy masz na myśli placki z gotowanych ziemniaków :?:
Jeśli takie masz na myśli, to tak, robimy czasami. Tylko jakoś inaczej nazywamy je (wyleciało mi z głowy)

Nie Maćku :) . Surowe starte ziemniaki, jajko, trochę mąki, sól i pieprz i zamiast smażyć na tłuszczu na patelni, to na blasze pieca (dość mocno rozgrzanej).

W czasie pieczenia - kiepskie zdjęcie, bo przeciskałem się przez tłum :), a były to Otwarte Mistrzostwa Polski w Koszeniu Łąki Na Czas
Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam
Interseal M.
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 05.12.2009 10:17

Takich placków nie smażyłem, okazja będzie w czasie najbliższego wędzenia, weekend przed świętami zapowiada się więc pracowicie. :D
darek1
zbanowany

Postnapisał(a) darek1 » 05.12.2009 10:36

Obrazek

Wygląda bardzo apetycznie.
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 05.12.2009 10:38

maciek1956 napisał(a):Takich placków nie smażyłem, okazja będzie w czasie najbliższego wędzenia, weekend przed świętami zapowiada się więc pracowicie. :D

Możesz spróbowac z moją sałatką. Ty już Wiesz gdzie. Polecam.
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 05.12.2009 23:33

Wędrując po Węgrzech natrafiłem na dwa, jakże różne kociołki

wystawiony przed wejściem do restauracji w Dolinie Pięknych Pań

Obrazek

i ten znaleziony w małej, pięknie położonej piwnicy skalnej, pełnej wina i wyrobów domowych, np Pikli
Obrazek

Obrazek
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 05.12.2009 23:44

Piwniczka, w której znalazłem wspomniane pikle, ile ciekawych dóbr chowała :D :D :D
Obrazek

Obrazek

Położenie piwniczki

Obrazek
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 05.12.2009 23:57

Wpis, który zostawiliśmy u Janusza/Jonasza

Obrazek

Nie tylko winko robił :D :D

Obrazek
slawek66
Cromaniak

Postnapisał(a) slawek66 » 06.12.2009 00:08

od kiedy zaczalem wedzic nie uzywam wedlin ze sklepu.
niestety brak czasu i odleglosc od wedzarki powoduje ze nie czesto jem wedliny, ale jesli juz to .............

Obrazek
Ostatnio edytowano 06.12.2009 00:12 przez slawek66, łącznie edytowano 1 raz
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 06.12.2009 00:10

To rozumiem, kolejny smakosz przybył :D :D

Jak smakują kupne wędliny też nie wiem :) :) :) :)

Jak Nyska :?: :?: :?:
slawek66
Cromaniak

Postnapisał(a) slawek66 » 06.12.2009 00:13

maciek1956 napisał(a):Jak Nyska :?: :?: :?:

powoli dochodzi do siebie niestety bardzo wolno :cry:
slawek66
Cromaniak

Postnapisał(a) slawek66 » 06.12.2009 00:19

od jakiegos czasy kombinuje jak przerobic stary zbiornik 100 litrowy po lpg na wedzarke, taka malutka, mamy plan zeby ja w ,,drewutni,, na ogrodku gdzies w kacie postawic.
chodzi mi po glowie postawij ten zbiornik pionowo na nozkach i otwory do komory i poleniska powycinac, oczywiscie drzwi jakies dorobic.
nie masz przypadkiem cos podpatrzonego, nie musialbym odkrywac ameryki od nowa.
zbiornik jest walcem o dlugosci okolo metra i srednicy 40 cm.
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 06.12.2009 08:26

Wędzarnia ze zbiornika LPG :) to tak jakby z beczki zrobić
Piszesz, że zrobisz otwory do komory--a może odetnij górę, będzie łatwy dostęp, w czasie wędzenia workiem zakryjesz, a dekiel zostaw do zamykanie bez wędzonek.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Wędzenia, grillowanie i kociołkowanie wg Maćka, pasje Danusi - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone