Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wędzenia, grillowanie i kociołkowanie wg Maćka, pasje Danusi

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
darek1
zbanowany
Posty: 9346
Dołączył(a): 27.06.2004
Re: Wędzenia, grillowanie i kociołkowanie wg Maćka, pasje Da

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 10.08.2013 08:50

Robiłeś Pekę smakoszu Perły.
Dziadek Maciek
Koneser
Avatar użytkownika
Posty: 5013
Dołączył(a): 31.01.2006
Re: Wędzenia, grillowanie i kociołkowanie wg Maćka, pasje Da

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 10.08.2013 09:48

Zebik - cukinia na grillu jest super. Warto ją przed grillowaniem i oczywiści po pokrojeniu, posypać np Vegetą. Puści sok i będzie szybciej miękka, a lekko podpieczona jest wyśmienita.
Cebula w ćwiartki i zawinięta w folię alu. Czosnek podobnie.
W pece znakomicie wychodzi kapusta, szczególnie włoska.

Opisywałem gdzieś wcześniej radę Leona jak zrobić pekę bez peki :wink: . Robiliśmy tak kilka razy ośmiornicę, kurczaki. Ale to jednak nie peka prawdziwa.

Ps uprasza się Darka o powstrzymywanie od bezsensownych komentarzy :!: :!: :!: Jesteś nudny i powtarzasz się, ew wymyśli coś nowego i zdecydowanie bardziej ciekawego
darek1
zbanowany
Posty: 9346
Dołączył(a): 27.06.2004
Re: Wędzenia, grillowanie i kociołkowanie wg Maćka, pasje Da

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 10.08.2013 10:45

JESTEŚ ZŁOŚLIWY.
Użytkownik usunięty
Re: Wędzenia, grillowanie i kociołkowanie wg Maćka, pasje Da

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.08.2013 14:35

Dziadek Maciek napisał(a):Ale to jednak nie peka prawdziwa.

..no niestety szczyro prawda Macku..ale na bezrybiu to i rak ryba :oczko_usmiech:

Obrazek
...kolejna próba..wyszła chyba dobrze....ja dodaję warzywka z działki, patisony są super jak i cukinia. Do tego jak widać kolorowa papryka(no bo fajnie wygląda), bardziej dla oczu, bo spokojnie można użyć jeden kolor.., czosnek w główkach, seler w plastrach, na sam spód ziemniaczki. Mięso poszło z kurczaka, podlane wytrawnym reslingiem :mrgreen: . Dla 6 dorosłych i 5 dzieci..jedzenie do oporu :mrgreen: .
darek1
zbanowany
Posty: 9346
Dołączył(a): 27.06.2004
Re: Wędzenia, grillowanie i kociołkowanie wg Maćka, pasje Da

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 11.08.2013 15:09

Tylko czemu czosnek nie obrany.
Użytkownik usunięty
Re: Wędzenia, grillowanie i kociołkowanie wg Maćka, pasje Da

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.08.2013 18:11

..kol. Darku dlatego że nie rozlatuje się, łatwiej go podzielić bo pysznota ci on jest, zdejmuję tylko "wierzchnią" skórkę. :mrgreen:
darek1
zbanowany
Posty: 9346
Dołączył(a): 27.06.2004
Re: Wędzenia, grillowanie i kociołkowanie wg Maćka, pasje Da

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 11.08.2013 20:15

lubelski napisał(a):..kol. Darku dlatego że nie rozlatuje się, łatwiej go podzielić bo pysznota ci on jest, zdejmuję tylko "wierzchnią" skórkę. :mrgreen:



Kolega to ma głowę ho, ho, ho. Pewno i wypić może :roll:
FUX
Weteran
Avatar użytkownika
Posty: 13027
Dołączył(a): 14.05.2005
Re: Wędzenia, grillowanie i kociołkowanie wg Maćka, pasje Da

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 11.08.2013 22:55

darek1 napisał(a):

Kolega to ma głowę ho, ho, ho. Pewno i wypić może :roll:



+/- rozmowa z Tobą na takim poziomie się odbywa.

Podczas świątecznego balu porucznik Rżewski nieźle wstawiony tańczy z Nataszą Rostową. Wpierw walca, a następnie szybki taniec z przysiadami i przytupem. Wykonując głęboki przysiad porucznik głośno "grzmotnął" zwieraczem, aż kurz wzbił się z podłogi.
- Ależ poruczniku! Jak pan może, żeby tak głośno!
- To jest nic! Droga Nataszo - mówi porucznik tańcząc dalej.
Słyszała pani o Meteorycie Tunguskim? To oficjalna wersja, a tak mówiąc między nami to mojemu dziadkowi wyszło porządne "grzmotnięcie".


Proszą Cię ludzie, to postaraj się dostosować z poziomem swoich komentarzy...
darek1
zbanowany
Posty: 9346
Dołączył(a): 27.06.2004
Re: Wędzenia, grillowanie i kociołkowanie wg Maćka, pasje Da

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 12.08.2013 06:02

Ależ błyskotliwy dowcip. Komentarze pozostaw sobie Filozofie.
Dziadek Maciek
Koneser
Avatar użytkownika
Posty: 5013
Dołączył(a): 31.01.2006
Re: Wędzenia, grillowanie i kociołkowanie wg Maćka, pasje Da

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 12.08.2013 09:28

lubelski napisał(a):

Obrazek



Też lubię kolorowe warzywa w pece.
Spróbuj kiedyś włożyć choćby ćwiartkę kapusty włoskiej.
Niedzwiad
zbanowany
Posty: 1419
Dołączył(a): 07.04.2013
Re: Wędzenia, grillowanie i kociołkowanie wg Maćka, pasje Da

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 16.08.2013 23:11

darek1 napisał(a):Maciej jest Mistrzem Kolorowym jeśli chodzi o wędzarnictwo. Można się od niego uczyć.



3mam Maciula za słowo :mrgreen: obiecał mi jesienią gryyyyla :mrgreen: :mrgreen: na wypasie oczywiście. Zapisany na liście jestem :mrgreen: nawet rakije mu kupiłem na wypasie 3 smakową :boss:
Dziadek Maciek
Koneser
Avatar użytkownika
Posty: 5013
Dołączył(a): 31.01.2006
Re: Wędzenia, grillowanie i kociołkowanie wg Maćka, pasje Da

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 17.08.2013 08:12

Jestem na Mazurach, trenuję grillowanie i kociołkowanie. Dzisiaj śledzie z kociołka żeliwnego, z ogniska będą.
Rakiję lubię :wink:
Dziadek Maciek
Koneser
Avatar użytkownika
Posty: 5013
Dołączył(a): 31.01.2006
Re: Wędzenia, grillowanie i kociołkowanie wg Maćka, pasje Da

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 19.08.2013 14:00

Obrazek

Śledź wyszedł wyjątkowo pysznie, aż zaczynam myśleć o zrobieniu w domu stanowiska ogniskowego, ew do peki też będzie OK.
Rybka była z warzywami na cieście francuskim.

Obrazek
mervik
Koneser
Avatar użytkownika
Posty: 6870
Dołączył(a): 03.11.2012
Re: Wędzenia, grillowanie i kociołkowanie wg Maćka, pasje Da

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 19.08.2013 21:48

Dziadek Maciek My robimy na działce ,czasami takie dnie obiadowe
....pokrojoną fasolkę ,marchewkę ,pieczarki ,cebulę, czosnek , ziemniaki w plasterkach ,karkówka
....to wszystko przyprawione i polane oliwą z oliwek ,
zawijamy w grubą folę aluminiową w małe porcje i pieczoną na grillu . :wink:
...jak na razie ,kto jadł te danie , prosił o dokładkę :D
Dziadek Maciek
Koneser
Avatar użytkownika
Posty: 5013
Dołączył(a): 31.01.2006
Re: Wędzenia, grillowanie i kociołkowanie wg Maćka, pasje Da

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 20.08.2013 07:38

Też bym dokładkę zjadł :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

cron
Wędzenia, grillowanie i kociołkowanie wg Maćka, pasje Danusi - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone