Niedzwiad napisał(a):nasze PL lepsze
To nie są "nasze", to moja kiełbasa
Lekko podsuszana nabiera wybornego smaku i już się łamie z trzaskiem.
.png)
Niedzwiad napisał(a):nasze PL lepsze
Bocian napisał(a):zebik napisał(a): nietypowy szaszłyk.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... ck.agr.jpg
Taki?
zebik napisał(a):Bocian napisał(a):zebik napisał(a): nietypowy szaszłyk.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... ck.agr.jpg
Taki?
Taki to tylko ci z Sycylijskiej trącają.
.png)
Dziadek Maciek napisał(a):Moje szaszłyki, głównie to dużo warzyw (pomidory, cebula, papryka...) i odrobina mięs lub np krewetki tygrysie. Robiłem też z kalmarami, niestety mrożonymi.
Całość polewam oliwą domową chorwacką z dodatkiem czosnku i natki. Może być też masełko czosnkowe.
Do szaszłyków mam grilla z silniczkiem, szpikulce same się kręcą, a ja w tym czasie popijam dobre winko.
Szaszłyków nie mam więc jakiś strasznie wyszukanych, ja ogólnie lubię dobrze zjeść, ale preferuję prostą kuchnię.
.png)
zebik napisał(a):Chciałem jeszcze udziec indyczy upiec ale nie wiem czy jest sens![]()
Bo tych kiełbas, kaszanek i karkówek mam po dziurki w nosie.
Dziadek Maciek napisał(a):zebik napisał(a):Chciałem jeszcze udziec indyczy upiec ale nie wiem czy jest sens![]()
Bo tych kiełbas, kaszanek i karkówek mam po dziurki w nosie.
Indyk ma wspaniałe delikatne mięso, szybko jest gotowe to spożycia. Dobrze jest grillować pod pokrywą, zachowuje wtedy soczystość.
"Bo tych ...." - nie robiłem już bardzo dawno takiego grilla, też mam dosyć. Wykorzystuję ostatnio częściej kotłowinę, pekę czy kociołek węgierski.

Bocian napisał(a):Już się zabik nie chwal znowu tą podwawelską
