napisał(a) numenius » 29.07.2014 22:14
Maud napisał(a):Nie zazdroszczę przygód.My jedziemy w tym roku pierwszy raz na Chorwację z dwójka dzieci i po opowieściach znajomych z zeszlego roku od razu jak odnawialam ubezpieczenie auta zapytalam ile kilometrow holowania jest w naszym assistance ktory mielismy do tej pory i co sie okazalo 100 km.Takze cale szczescie ze takie historie sie slyszy bo czlowiek madrzejszy na przyszlość.Teraz mamy w jednej firmie i oc i ac i nnw i assistance w wersji premium ze zwiekszonym limitem holowania do 1000 km tylko firma mnie zastanawia bo jest to Inter Risk i mam nadzieje ze w razie problemow wsio bedzie ok.Niby babka z biura mi mowila ze u nich sie ta firma sprawdzila ale...Korzystal ktos moze z tej firmy i mial jakies doswiadczenie w przypadku awarii auta??
Maud, nie ma na żadnej mapie wyspy ani półwyspu Chorwacja, więc zapewne jedziesz do Chorwacji, a nie na... .
Z tego co napisałeś jedziesz mając assistance z holowaniem do 1 000km. Nie zamartwiaj się tym, że może się coś złego stać z autem, że ubezpieczyciel może się nie wywiązać z umowy itd. Pytasz czy ktoś korzystał z usług tego ubezpieczyciela. A co, gdy ktoś Ci tu napisze, że nie jest zadowolony i poda jakieś powody? Pobiegniesz i wypowiesz tę umowę, znajdziesz drugiego, lepszego.
Myśl o tym, jaka zajefajna przygoda Cię czeka, a nie o problemach. Jedziecie pierwszy raz, uwierz mi, już trasa jest sama w sobie przygodą. Życzę bezpiecznej drogi i udanych wczasów. Wyluzuj, więcej optymizmu.