Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Urzadzenie Kuchni...ale Jak?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jolamik
Cromaniak

Postnapisał(a) jolamik » 23.02.2011 19:45

a szerokie masz to okno?? bo mam taki pomysł - może siedzisko z poduszkami pomiędzy blatami :D
albo blat na wys 70 cm +dostawka którą można ew. zdjąć i otworzyć okno :P
hajduczek
Cromaniak

Postnapisał(a) hajduczek » 23.02.2011 19:52

jolamik napisał(a):a szerokie masz to okno?? bo mam taki pomysł - może siedzisko z poduszkami pomiędzy blatami :D

okno ma 148 cm........o siedzisku -ławeczce np ze schowkiem też myślałam......tylko trochę mnie zniechęca,że to właśnie parter przy chodniku....ale jest to do przemyślenia :D ......a ta dostawka to niby jak :?: :?: ,że w tym miejscu obniżone szafki ,a na ich blacie jakby drugi blat????
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 23.02.2011 20:15

zebik napisał(a):Jakieś marne sanatorium. :D

Fakt, nie było z pierwszej ligi (wówczas zaczynało remonty) , ale wyposażone nieźle. Nawet własny basen ma .... to było jakieś 6-7 lat temu.
Teraz jest lepiej ..... Jakby co to Sanvit w Iwonicz Zdrój.
http://www.sanvit-iwonicz.sanatoria.com.pl/
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 23.02.2011 20:25

woka napisał(a):Fakt, nie było z pierwszej ligi (wówczas zaczynało remonty) , ale wyposażone nieźle.

Pamiętam, z opowieści rodzinnych, że jak moja rodzina, po wojnie, do Szczecina przybyła,
to tam, w kuchni, na środku (teraz Viola na to Wyspa mówiła) zmywarkę zabudowana podobno znaleźli :lol:

Dlatego, miedzy innymi, właśnie tam zamieszkali :D
jolamik
Cromaniak

Postnapisał(a) jolamik » 24.02.2011 08:26

hajduczek napisał(a):
jolamik napisał(a):a szerokie masz to okno?? bo mam taki pomysł - może siedzisko z poduszkami pomiędzy blatami :D

okno ma 148 cm........o siedzisku -ławeczce np ze schowkiem też myślałam......tylko trochę mnie zniechęca,że to właśnie parter przy chodniku....ale jest to do przemyślenia :D ......a ta dostawka to niby jak :?: :?: ,że w tym miejscu obniżone szafki ,a na ich blacie jakby drugi blat????

dokładnie :D ja myśle ż ejakas fachura od mebli robienia - jak dobra :wink: to cos pokombinuje
twister07
Cromaniak

Postnapisał(a) twister07 » 24.02.2011 13:59

jolamik napisał(a):szafki cargo :D się nazywaja

Obrazek

a i w zlewie to co zatyka otwór wylotowy :lol: jest jednocześnie "sitkiem" zatrzymującym resztki i po wciśnięciu pełni rolę korka - może to ten wampirek własnie :roll:

tylko i wyłącznie takie szafki :D

super, że tu trafiłam, bo mnie też czeka urządzanie kuchni :D:D

wieczorkiem zerknę na ten twoj plan i jutro dam ci moją propozycję ;)

a co do tego trójkąta to mi się nie otwiera strona......
twister07
Cromaniak

Postnapisał(a) twister07 » 24.02.2011 14:50

aaa Wiola czy Ty wymieniałaś już drzwi?? :D bo jeśli nie masz nic na tej ścianie na prawo od drzwi to możesz zrobić sobie suwane drzwi

coś takiego jak to na dole z lewej strony ;)

i wtedy żadne drzwi ci w kuchni nie przeszkadzają :)
hajduczek
Cromaniak

Postnapisał(a) hajduczek » 24.02.2011 15:50

twister07 napisał(a):

wieczorkiem zerknę na ten twoj plan i jutro dam ci moją propozycję ;)

.

bardzo sie cieszę :D

twister07 napisał(a):aaa Wiola czy Ty wymieniałaś już drzwi?? :D bo jeśli nie masz nic na tej ścianie na prawo od drzwi to możesz zrobić sobie suwane drzwi

coś takiego jak to na dole z lewej strony ;)

i wtedy żadne drzwi ci w kuchni nie przeszkadzają :)

nic jeszcze nie zaplanowałam na tej ścianie,ale nie wiem czy będę w ogóle zakładała drzwi....te suwane sa fajne
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 24.02.2011 15:58

hajduczek napisał(a):...te suwane sa fajne

Suwane to jeszcze, zwłaszcza, jak możesz je za jaką szafę schować, albo w ścianę,
ale harmonijkowe to bym odradzał.
Zwężają ci otwór drzwiowy i to znacznie, a jednak wygodna komunikacja z/do kuchni to ważna rzecz.
Jak nie masz miejsca, to możesz jeszcze pomyśleć o takich 2/3 lub o kowbojkach.
Zwłaszcza kowbojki są sympatyczne, ale mało szczelne, więc tylko optycznie odgradzają od kuchni.
hajduczek
Cromaniak

Postnapisał(a) hajduczek » 24.02.2011 16:05

weldon napisał(a):
hajduczek napisał(a):...te suwane sa fajne

Suwane to jeszcze, zwłaszcza, jak możesz je za jaką szafę schować, albo w ścianę,
ale harmonijkowe to bym odradzał.
Zwężają ci otwór drzwiowy i to znacznie, a jednak wygodna komunikacja z/do kuchni to ważna rzecz.
Jak nie masz miejsca, to możesz jeszcze pomyśleć o takich 2/3 lub o kowbojkach.
Zwłaszcza kowbojki są sympatyczne, ale mało szczelne, więc tylko optycznie odgradzają od kuchni.

harmonijkowym mówię kategoryczne NIE :wink: ....nie podobaja mi się i już......kowbojki ,tez nie...a te 2/3 to niby co 8O .....Piotrek proszę dokładniej :) ,bo nie wiem o co chodzi :? ......
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 24.02.2011 16:15

Nie mam zdjęcia ... Mniej więcej tak, że one są podzielone w 2/3 i mają tam zawias.
Przy otwieraniu ta 1/3 otwiera się normalnie, a te 2/3 nakładają na nią ...

Poczekaj, narysuje ci :D

Obrazek
hajduczek
Cromaniak

Postnapisał(a) hajduczek » 24.02.2011 16:22

weldon napisał(a):Nie mam zdjęcia ... Mniej więcej tak, że one są podzielone w 2/3 i mają tam zawias.
Przy otwieraniu ta 1/3 otwiera się normalnie, a te 2/3 nakładają na nią ...

Poczekaj, narysuje ci :D

Obrazek

czyli tak jakby harmonijkowe ale z jedna harmonijką :?: :lol: :lol: :wink:

to by było fajne...ale gdzie się coś takiego kupuje???
twister07
Cromaniak

Postnapisał(a) twister07 » 24.02.2011 17:34

zwykłym harmonijkowym ja też mówię NIE, dlatego dokładnie sprecyzowałam o które suwane mi chodzi ;)
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 24.02.2011 18:01

twister07 napisał(a):zwykłym harmonijkowym ja też mówię NIE, dlatego dokładnie sprecyzowałam o które suwane mi chodzi ;)
Cholera :oops: słoma, siano ... bo mi Violka głowę alkoholem odurzyła :lol:
hajduczek
Cromaniak

Postnapisał(a) hajduczek » 24.02.2011 19:02

Piotruś podbijam pytanie dotyczace tych drzwi 2/3....gdzie je można kupić????.....gdzieś widziałeś????
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Urzadzenie Kuchni...ale Jak? - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone