albo blat na wys 70 cm +dostawka którą można ew. zdjąć i otworzyć okno
.png)
jolamik napisał(a):a szerokie masz to okno?? bo mam taki pomysł - może siedzisko z poduszkami pomiędzy blatami![]()
.png)
zebik napisał(a):Jakieś marne sanatorium.
.png)
woka napisał(a):Fakt, nie było z pierwszej ligi (wówczas zaczynało remonty) , ale wyposażone nieźle.
.png)
hajduczek napisał(a):jolamik napisał(a):a szerokie masz to okno?? bo mam taki pomysł - może siedzisko z poduszkami pomiędzy blatami![]()
okno ma 148 cm........o siedzisku -ławeczce np ze schowkiem też myślałam......tylko trochę mnie zniechęca,że to właśnie parter przy chodniku....ale jest to do przemyślenia......a ta dostawka to niby jak
![]()
,że w tym miejscu obniżone szafki ,a na ich blacie jakby drugi blat????
.png)
jolamik napisał(a):szafki cargosię nazywaja
a i w zlewie to co zatyka otwór wylotowyjest jednocześnie "sitkiem" zatrzymującym resztki i po wciśnięciu pełni rolę korka - może to ten wampirek własnie
.png)
.png)
twister07 napisał(a):
wieczorkiem zerknę na ten twoj plan i jutro dam ci moją propozycję
.
twister07 napisał(a):aaa Wiola czy Ty wymieniałaś już drzwi??bo jeśli nie masz nic na tej ścianie na prawo od drzwi to możesz zrobić sobie suwane drzwi
coś takiego jak to na dole z lewej strony
i wtedy żadne drzwi ci w kuchni nie przeszkadzają
.png)
hajduczek napisał(a):...te suwane sa fajne
.png)
weldon napisał(a):hajduczek napisał(a):...te suwane sa fajne
Suwane to jeszcze, zwłaszcza, jak możesz je za jaką szafę schować, albo w ścianę,
ale harmonijkowe to bym odradzał.
Zwężają ci otwór drzwiowy i to znacznie, a jednak wygodna komunikacja z/do kuchni to ważna rzecz.
Jak nie masz miejsca, to możesz jeszcze pomyśleć o takich 2/3 lub o kowbojkach.
Zwłaszcza kowbojki są sympatyczne, ale mało szczelne, więc tylko optycznie odgradzają od kuchni.
.png)
weldon napisał(a):Nie mam zdjęcia ... Mniej więcej tak, że one są podzielone w 2/3 i mają tam zawias.
Przy otwieraniu ta 1/3 otwiera się normalnie, a te 2/3 nakładają na nią ...
Poczekaj, narysuje ci