Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Urzadzenie Kuchni...ale Jak?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
longtom
Weteran

Postnapisał(a) longtom » 23.02.2011 12:12

hajduczek napisał(a):mam nadzieję ,że przesadzasz

Pewnie tak, ale miałem przygodę z przepływowym ogrzewaczem to piszę.
A uprzedzona sprawdzisz korki, "fi" przewodów el. idących do kuchni i będziesz wiedziała na co możesz sobie pozwolić.

Acha, urządzałem mieszkanie też w komputerze, wiele takich programików jest. Warto popróbować :wink:
Krystof
Cromaniak

Postnapisał(a) Krystof » 23.02.2011 12:14

Kiedyś mieszkałem na uboczu, na końcu ślepej ulicy a te chamy rozorały sobie przelot do drugiej ulicy

Jakieś bydło mi się na skróty przewala koło mnie, śmieci, sra po kątach

W doopie mam już te całą kanalizację.

porada na dziś:

nie używać przy Weldonie słowa "kanalizacja"

pocieszę Cię, że też tak miałem przez 10 lat i do niedawna!

teraz mam kanalizę i czekam na drogę ... tyle, że na tą drogę brak perspektyw, bo prezydent woli stadion na 2012 obłożyć jakimś zasranym pseudobursztynem i kasy nie ma na drogi :evil:

i przyjdą na stadion jakieś bezmózgi i będą w te bursztyny krzesłami rzucać, a ja co roku muszę remont zawieszenia robić, bo się normalnie jeździć nie da ... dziury same ... płot błotem ochlapany, bo swołocz dla ochrony wahaczy mi po działce prawie jeździ ...
:evil: :evil: :evil:

kuchnia - sruchnia, zły temat!
hajduczek
Cromaniak

Postnapisał(a) hajduczek » 23.02.2011 12:15

jolamik napisał(a):- te szafki/szuflady otwierane całe i szerokie są naprawde the best

ANITA:) napisał(a):hajduczek jeszcze jedna jest rzecz z której jestem strasznie zadowolona a mianowicie "wampirek" w zlewie. Do tej pory nie miałam tego, teraz twierdze że to rewelacja.

???? 8O 8O ale ja jestem zielona w tej kwestii :oops: muszę chyba znów zacząć kupować jakieś gazety o wnętrzach...remontach...aranżacjach(internet je wyparł :? ) to będę bardziej na bieżąco

a tego "wampirka" to nawet google nie zna :lol: :wink:
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 23.02.2011 12:20

maciek1956 napisał(a):Wada--trzeba posiadać na "stanie" trochę więcej szklanek, kubków, talerzy...

Właśnie.
A ja mam tak zakodowane w umyśle, że zmywanie jest tu i teraz.
Włóż taki talerz z obiadu, brudny, tłusty do tej zmywarki ..... i to ma czekac kilka dni aż nazbieram odpowiednią ilość :?: ... toż jak zaschnie .... i sama myśl, że mam brud w chałupie.
Muszę to przemyśleć ale czarno to widzę. Oszczędność raczej żadna (pieniężna) a myślę, że nawet drożej ta cała przyjemność wyjdzie, więc ........... przemyślę ( skoro tak chwalicie). Nie mówię tak, nie mówię nie.
jolamik
Cromaniak

Postnapisał(a) jolamik » 23.02.2011 12:24

szafki cargo :D się nazywaja

Obrazek

a i w zlewie to co zatyka otwór wylotowy :lol: jest jednocześnie "sitkiem" zatrzymującym resztki i po wciśnięciu pełni rolę korka - może to ten wampirek własnie :roll:
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 23.02.2011 12:27

weldon napisał(a):A jak masz własne szambo, to jeszcze mocniej i, dosłownie, to odczujesz :lol:

:lol:
Znajomy kupił sobie wannę taką jakąś wypasioną, masaż robi, gra i podskakuje. Zapłacił cosik około (jak mówi) ponad 15 tys. zł.
Teraz klnie na czym świat stoi. Nie dość, że ten masaż to namiastaka tego co miał w sanatorium to na dodatek ......... szambo co rusz się zapełnia.
Nie używa lub używa sporadycznie.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 23.02.2011 12:29

Krystof napisał(a):teraz mam kanalizę i czekam na drogę ...

No to łącze się w bólu ...

najgorsze, że ja jako jeden z pierwszych przystąpiłem do komitetu budowy tego ch...y i jako jeden z pierwszych wpłaciłem na to pieniądze ... 15 lat temu :lol:

Niedawno zaproponowali, że zwrócą te pieniądze, bez odsetek!,
za to, jak przyjdzie co do czego, to mnie skasują ... jakieś trzy, cztery razy więcej 8O

Na szczęście sytuacja się trochę w inny sposób wyjaśniła.

No, ale ... do rzeczy ...

Ja to mam o tyle problem z szafkami w kuchni, że ... ojciec stolarz :lol:

Nauczył.

A teraz jeszcze tyle tych okuć i wynalazków i tak łatwo te wszystkie blaty, płyty, mdf-y i inne pozamawiać, że nic, tylko sobie zrobić.

Nawet ostatnio coś tam porobiłem, jakieś blaty, podłogę ... Mam na jakiś czas spokój :D

W każdym razie, najlepsze pomysły to przychodzą do głowy nie w sklepie z meblami, ale w takiej hurtowni okuć, blatów, paneli ... oni tam mają to wszystko ładnie pokazane, jak to działa, co można z tego zrobić ...
jolamik
Cromaniak

Postnapisał(a) jolamik » 23.02.2011 12:30

woka napisał(a):
maciek1956 napisał(a):Wada--trzeba posiadać na "stanie" trochę więcej szklanek, kubków, talerzy...

Właśnie.
A ja mam tak zakodowane w umyśle, że zmywanie jest tu i teraz.
Włóż taki talerz z obiadu, brudny, tłusty do tej zmywarki ..... i to ma czekac kilka dni aż nazbieram odpowiednią ilość :?: ... toż jak zaschnie .... i sama myśl, że mam brud w chałupie.
Muszę to przemyśleć ale czarno to widzę. Oszczędność raczej żadna (pieniężna) a myślę, że nawet drożej ta cała przyjemność wyjdzie, więc ........... przemyślę ( skoro tak chwalicie). Nie mówię tak, nie mówię nie.

oj woka :lol:

ja przed włożeniem talerza do zmywarki zrzucam resztki i opłukuje (jesli ma stac 2 dni) albo nie opłukuje i wrzucam wtedy w zmyw "płukanie" jesli stoi dłużej + program

ale na codzień to jest naprawdę dużo mniej skomplikowane :lol: :lol: :lol: i wygodne i rzeczywiście oszczędne
tajemniczy
Cromaniak

Postnapisał(a) tajemniczy » 23.02.2011 12:33

też nie posiadamy zmywarki i przy okazji remontu i nowej kuchni chcemy ją zakupić, możecie coś polecić za rozsądną cenę, oczywiście zmywarka do zabudowy
hajduczek
Cromaniak

Postnapisał(a) hajduczek » 23.02.2011 12:33

tak ,te szuflady w szafkach to faktycznie rewelka :D
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 23.02.2011 12:37

Młynek w zlewie---jakie macie doświadczenie :?:
Mam, do końca nie jestem zadowolony, jednak sporo "śmieci" nie rozdrabnia właściwie i trochę zapycha odpływ, musiałem już klika razy sprężyną hydrauliczną przepychać, a sam młynek czeka na rozebranie i czyszczenie. Do tego 2 razy serwis przyjeżdżał, młynek nie wyłączał się.
Jeszcze jeden minus--w zestawie jest specjalny korek, duży, szeroki, "kilku poziomowy", wytrzymuje max pół roku i ..następny proszę, cena ok 40 zł. 4 szt dostałem na gwarancji, później trzeba płacić. Młynek firmowy--TEKA.
Jak ew Was :?:
longtom
Weteran

Postnapisał(a) longtom » 23.02.2011 12:40

woka napisał(a):Znajomy kupił sobie wannę taką jakąś wypasioną, masaż robi, gra i podskakuje.

Przede wszystkim w wannie do masażu nie należy mydła używać. 8O :lol:

Bo dysze sie ponoć zatykają. :wink:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 23.02.2011 12:42

To znów nie na temat, ale ... a propos wanien, to zaczynam próby z chromoterapia,
a tam się takie podświetlane wanny używa - kolorki zmieniają :lol:
jolamik
Cromaniak

Postnapisał(a) jolamik » 23.02.2011 12:42

tajemniczy napisał(a):też nie posiadamy zmywarki i przy okazji remontu i nowej kuchni chcemy ją zakupić, możecie coś polecić za rozsądną cenę, oczywiście zmywarka do zabudowy

powtórzę raz jeszcze i powtarzać będę 8) najprostsza i tak bedziecie korzystac z 1 programu (jak w pralce :lol: ) no i bosch wydaje się jak na razie tfu... odpukac w niemalowane ... niezawodny :D
jolamik
Cromaniak

Postnapisał(a) jolamik » 23.02.2011 12:44

longtom napisał(a):
woka napisał(a):Znajomy kupił sobie wannę taką jakąś wypasioną, masaż robi, gra i podskakuje.

Przede wszystkim w wannie do masażu nie należy mydła używać. 8O :lol:

Bo dysze sie ponoć zatykają. :wink:

i zwykłego płynu do kapieli :lol: :lol: :lol: my kiedys uzylismy i właczylismy bąbelki - cała łazienka i pół korytarza u mojej kolezanki były w pianie :lol: :lol: :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Urzadzenie Kuchni...ale Jak? - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone