Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Urzadzenie Kuchni...ale Jak?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.02.2011 22:27

hajduczek napisał(a):
Ot takie rady.
:D

-lodówka może być wolnostojąca...ale płyta ,piekarnik marzą mi się zabudowane (babskie widzimisie :wink: )

-nie wiem co to "piekarnik na wózku" :oops:

-dzieciątko ma już 12 lat

reszta do przemyślenia :D

Piekarnik na wózku nawet zamontowany wysoko i w zabudowie jest praktyczniejszy bo "wyjeżdża cały"

Obrazek

Na zdjęciu masz dwa pokrętła jedno schowane, a drugie wysunięte - polecam Ci taki właśnie piekarnik z chowanymi pokrętłami i "wózkiem piekarnika"
Ostatnio edytowano 22.02.2011 22:29 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
hajduczek
Cromaniak

Postnapisał(a) hajduczek » 22.02.2011 22:29

Zebik ....tak to fajne rozwiązanie :D
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.02.2011 22:30

Może też być wózek wewnętrzny, tzn drzwi opuszczasz, a wyjeżdża środek, dla nas to było wygodniejsze rozwiązanie. Masz dostęp z 3 stron, nie tylko z 2, drzwi nie zasłaniają dostępu.
slawek66
Cromaniak

Postnapisał(a) slawek66 » 22.02.2011 22:36

maciek1956 napisał(a):W sporej kuchni schowana nie przeszkadza, nie zajmuje blatu.:D

ale u hajduczka sporej kuchni nie widac
jolamik
Cromaniak

Postnapisał(a) jolamik » 22.02.2011 22:39

kilka moich przemyśleń i sprawdzonych rzeczy :)

1) tzw trójkat kuchenny - czytałam o tym przed remontem - zastosowałm i się sprawdza :D

o trójkątach i innych rzeczach tu

ja mam tak - ciag w "L" od prawej - lodówka - spory blat (pod nim m.in. zmywarka) - zlewozmywak w rogu - mniejszy blat - kuchenka

co ważne mam tak rozmieszczone szafki koło zmywarki że nie odrywając stóp od podłogi rozłożę wszystkie naczynia :D

a zmywarka ważna jest - na raty nawet ale bierz - i polecam bez większej ilości programów i bajerów bo na codzień i tak korzysta się z jednego :twisted:

no i z doświadczenia siostry (ona ma już czwartą zmywarkę) żadne indesity i inne takie tylko bosch i to najprostszy

2) zakładasz 6-8 tys. dodaj do każdej kwoty jaką założysz 20% :twisted:
doświadczenie takie mam i tonie tylko ja - a mój mąż cały czas mi powtarza że w tych kafelkach to opony jego są do samochodu którego nawiasem mówiąc juz nie ma...

3) jak najmniej otwartych półek... i przeszklonych, nie widać bałaganu (uczynionego oczywiście przez domowników a nie przez gospodynię :lol: )

4) okap - dobrze żeby miał wyjmowane wkłady które można myć w zmywarce

5) kuchenka - nie pamiętam czy masz mieć gazową - ale jeśli tak - to zwróć uwagę żeby te żeliwne elementy na palnikach były pojedyńcze a nie cała kratka - bo też je można wrzucić wtedy do zmywary :twisted:

aaa i polecam program darmowy kitchen draw - jak wpiszesz w google to znajdziesz

jak sobie cos przypomne to wrócę :D
slawek66
Cromaniak

Postnapisał(a) slawek66 » 22.02.2011 22:41

czy lodowka musi byc w kuchni ?
jaksli tak to jaka duza ?

czy drzwi do kuchni sa czy tez nie ?
hajduczek
Cromaniak

Postnapisał(a) hajduczek » 22.02.2011 22:46

qurcze juz sie wielu ciekawych i przydatnych rzeczy dowiedziałam... :D a mam nadzieję że to dopiero początek :D ......dziękuję :hearts: ,że pomagacie :smo:
hajduczek
Cromaniak

Postnapisał(a) hajduczek » 22.02.2011 22:51

slawek66 napisał(a):czy lodowka musi byc w kuchni ?
jaksli tak to jaka duza ?

czy drzwi do kuchni sa czy tez nie ?

lodówka musi być w kuchni.....raczej wysoka...koniecznie z zamrażarką ,co najmniej 2-3 szuflady....ale może to być ewentualnie zakup późniejszy,bo aktualna jeszcze na siłę może być.....( a jest szer 95 cm na 145cm )
skrzydło drzwiowe może byc wyjęte...właśnie tez myślałam o tym ,bo mi przeszkadzają
ebolec
Cromaniak

Postnapisał(a) ebolec » 22.02.2011 22:51

Pojawia się też pytanie, czy meble kuchenne chcesz w stylu klasycznym czy nowoczesnym.
i qrcze producent znów z wielkopolski :wink:

http://www.kampra.pl

(w ofercie też ma elementy sypialni 8) )
hajduczek
Cromaniak

Postnapisał(a) hajduczek » 22.02.2011 23:00

ebolec napisał(a):Pojawia się też pytanie, czy meble kuchenne chcesz w stylu klasycznym czy nowoczesnym.
i qrcze producent znów z wielkopolski :wink:

http://www.kampra.pl

(w ofercie też ma elementy sypialni 8) )

raczej nowoczesne :)
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 23.02.2011 10:00

hajduczek napisał(a):....mogą być otwierane do góry-ciekawie to wygląda

Zapomnij :!: Mechanizm podtrzymujący się wyrabia i z czasem zaczynają na łeb spadać. Mamy takie w robocie. Różni producenci, różny okres zamówień ale wszystkie mają ten sam feler.
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 23.02.2011 10:04

Rysio napisał(a):
hajduczek napisał(a):....mogą być otwierane do góry-ciekawie to wygląda

Zapomnij :!: Mechanizm podtrzymujący się wyrabia i z czasem zaczynają na łeb spadać. Mamy takie w robocie. Różni producenci, różny okres zamówień ale wszystkie mają ten sam feler.

To chyba mam farta, działają bez zarzutu kilka lat (6 czy 7) bez problemu, ale...są podobnej konstrukcji co tych jakie masz Rysiu w pudle, tylko odpowiednio małe.
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 23.02.2011 10:10

Maćku, nie twierdzę że nie ma takich które się nie wyrabiają. Piszę o doświadczeniach z autopsji. Tak czy inaczej siłownik podnoszący to jedna rzecz więcej która może się ewentualnie popsuć :wink:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 23.02.2011 10:18

Siłownik kosztuje grosze. Taki meblowy, ok. 15 - 20 cm po złożeniu, to jest koszt jakichś 15 PLN za sztukę.

Nawet jak padnie co dwa - trzy lata ... :?
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 23.02.2011 10:40

weldon napisał(a):Nawet jak padnie co dwa - trzy lata ... :?

Nie lubię dostawać w potylicę drzwiczkami z szafki nawet co 2-3 lata :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Urzadzenie Kuchni...ale Jak? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone