Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Urzadzenie Kuchni...ale Jak?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hajduczek
Cromaniak

Postnapisał(a) hajduczek » 22.02.2011 22:00

slawek66 napisał(a):a teraz kilka pytan :

czy piekarnik jest konieczny ?

czy zlew ma byc z ociekaczem, i ilu komorowy ?

czy sprzet do zbudowy czy wolnostojacy ?

z czego planujesz zrobic blat ? ( blat, samsung, marmur)

czy zmywarka jest w planie ?

ile, z dokladnoscia do tysiaca zlotych planujesz wydac ?

pozdrowienia
slawek

konkretne pytania....konkretne odpowiedzi :D

-odległość od dolnej krawędzi okna to 71 cm....ale jak przyjdą panele to wyjdzie najwyżej 70

-piekarnik konieczny-niekoniecznie pod płytą grzewczą

-zlew jednokomorowy z ociekaczem

-sprzęt do zabudwy

- blat -tak daleko jeszcze nie myślałam ...ale na pewno nie marmur-jakąś tańszą wersję

-zmywarka-jeszcze pod znakiem zapytania...ale plan kuchni taki ,żeby w razie czego można ją było wstawić nawet póżniej

-ile mam zamiar wydać...hm....trudne pytanie....te kwestie zmieniają się czasem z dnia na dzień....2 koła odłożone na poczet remontu na przełomie stycznia i lutego znikły na "złośliwość przedmiotów martwych"...czyli nagle wszystko zaczęło się psuć......ale przyjmijmy 6-8 tyś. w tym sprzęt....wiem ,że to niewiele :oops: ...ale cóż....jedna pensja :oops:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.02.2011 22:01

hajduczek napisał(a):-zmywarka-jeszcze pod znakiem zapytania...ale plan kuchni taki ,żeby w razie czego można ją było wstawić nawet póżniej
:

hajduczku zmywarka to podstawa - licz tak, żeby Ci na nią starczyło, a gwarantuje nawet jednej szklanki ręką nie umyjesz. Polecam.
slawek66
Cromaniak

Postnapisał(a) slawek66 » 22.02.2011 22:02

jakie sa plany odnosnie frontow szafek wiszacych ?
normalne, otwierane na boki czy nowomodne podnoszone do gory ?
hajduczek
Cromaniak

Postnapisał(a) hajduczek » 22.02.2011 22:03

AndrzejJ. napisał(a):
maciek1956 napisał(a):Płyta grzewcza przy oknie :?: to zależy czym grzejesz, gaz (widziałem, że jest), prąd---musisz ew uważać na wiatr z okna.
Ścianę po lewej, jeśli będą tam szafki, kończysz szafką narożną, ostrą, zaokrągloną--ważne, w którą stronę okno otwiera się.
Sławek dobrze pyta, co ma być oprócz szafek :?:

Ty tak poważnie? :wink:

Panie Andrzeju bardzo proszę nie zaczepiać tutaj moich rozmówców....naprawdę zależy mi na ich poradach....a takie zaczepki znichęcają do odwiedzania wątku...po prostu grzecznie proszę
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 22.02.2011 22:06

projekt kuchni kosztuje 200zł,projektant przychodzi patrzy,mierzy i projektuje 200zł! a jak się zamówi meble u niego to gratis znamy ebolca i hajduczka ale żeby sypialnię i kuchnię im urzadzać
hajduczek
Cromaniak

Postnapisał(a) hajduczek » 22.02.2011 22:09

slawek66 napisał(a):jakie sa plany odnosnie frontow szafek wiszacych ?
normalne, otwierane na boki czy nowomodne podnoszone do gory ?

-lodówka w kuchni

-płyta gazowa (z ceramiczną lub indukcjną wiąże się zbyt dużo przeróbek i kosztów)

-okno otwiera się na ścianę...jedno małe skrzydło na bliższą ścianę ....drugie na drugą

-frontów jeszcze nie oglądałam....ale raczej coś nowoczesnego (zalecenie córy)....mogą być otwierane do góry-ciekawie to wygląda
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.02.2011 22:10

hajduczku parę rad jeśli pozwolisz odnośnie kuchni:

- jeśli sprzęt agd to moim zdaniem nie do zabudowy a wolnostojący, no może poza zmywarką,
- jeśli zmywarka (jeśli masz małe dzieci) to z panelem sterowania wewnętrznym a nie na zewnątrz,
- piekarnik polecam na tzw. "wózku", a nie tradycyjny na wózkach produkuje dużo firmy - osobiście polecam Boscha (ma też chowane pokrętła),
- koniecznie tzw. blat roboczy - przydasię,
- okap podłączony bezpośrednio do wentylacji nie na wkłady,
- mikrofala wolnostojąca (nie zabudowana- bo droga)

Ot takie rady.
:D
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.02.2011 22:13

Otwierane do góry--modne, ale trzeba być wysokim, aby je wygodnie zamknąć. Wiem, ponieważ jedną mam tak otwieraną i żona często woła o pomoc :D
ebolec
Cromaniak

Postnapisał(a) ebolec » 22.02.2011 22:13

http://www.meblewrzosowa.pl

Piękne, ale drogie......
hajduczek
Cromaniak

Postnapisał(a) hajduczek » 22.02.2011 22:15

zebik napisał(a):hajduczku parę rad jeśli pozwolisz odnośnie kuchni:

- jeśli sprzęt agd to moim zdaniem nie do zabudowy a wolnostojący, no może poza zmywarką,
- jeśli zmywarka (jeśli masz małe dzieci) to z panelem sterowania wewnętrznym a nie na zewnątrz,
- piekarnik polecam na tzw. "wózku", a nie tradycyjny na wózkach produkuje dużo firmy - osobiście polecam Boscha (ma też chowane pokrętła),
- koniecznie tzw. blat roboczy - przydasię,
- okap podłączony bezpośrednio do wentylacji nie na wkłady,
- mikrofala wolnostojąca (nie zabudowana- bo droga)

Ot takie rady.
:D

-lodówka może być wolnostojąca...ale płyta ,piekarnik marzą mi się zabudowane (babskie widzimisie :wink: )

-nie wiem co to "piekarnik na wózku" :oops:

-dzieciątko ma już 12 lat

reszta do przemyślenia :D
Ostatnio edytowano 22.02.2011 22:16 przez hajduczek, łącznie edytowano 1 raz
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.02.2011 22:15

Zebiku--miło Cię widzieć :D
Mikrofala do zabudowy droga, masz rację, dlatego mam zabudowaną, ale wyjmowaną, czyli normalną wstawioną do szafki. Oczywiście wentylacja jest odpowiednia.
slawek66
Cromaniak

Postnapisał(a) slawek66 » 22.02.2011 22:18

w jakiej odleglosci od prawej (patrzac na dluga sciane) jest odplyw i woda ? na jakiej wysokosci sa przylacza wody (pod blatem czy nad) ?
czy macie jeszcze jakas spizarnie czy tu ma sie wszystko zmiescic ?
slawek66
Cromaniak

Postnapisał(a) slawek66 » 22.02.2011 22:22

zebik napisał(a): - okap podłączony bezpośrednio do wentylacji nie na wkłady,
- mikrofala wolnostojąca (nie zabudowana- bo droga) :D

odnosnie okapu to swieta racja !!!!

co zas do mikrofali to juz malo aktualne (sa tanie),
poza tym mikrofala to szajs niepotrzebnie zajmujacy miejsce!
hajduczek
Cromaniak

Postnapisał(a) hajduczek » 22.02.2011 22:26

slawek66 napisał(a):w jakiej odleglosci od prawej (patrzac na dluga sciane) jest odplyw i woda ? na jakiej wysokosci sa przylacza wody (pod blatem czy nad) ?
czy macie jeszcze jakas spizarnie czy tu ma sie wszystko zmiescic ?

-spiżarni brak
-przyłącza nad blatem w odległości 40 cm (kran) od ściany ,30 cm nad blatem.....jest jeszcze stary junkers gazowy ,który zostanie zastąpiony jakimś podgrzewaczem przepływowym lub czymś podobnym,prawdopodobnie schowanym w dolnej szafce....
-odpływ jest w samym narożniczku (kącie :wink: )
myślałam o przeniesienie zlewu choć o jedna szafkę w stronę okna....bo strasznie chlapie się na ścianę...na drzwi....za szafki
Ostatnio edytowano 22.02.2011 22:27 przez hajduczek, łącznie edytowano 1 raz
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.02.2011 22:27

slawek66 napisał(a):
zebik napisał(a): - okap podłączony bezpośrednio do wentylacji nie na wkłady,
- mikrofala wolnostojąca (nie zabudowana- bo droga) :D

odnosnie okapu to swieta racja !!!!

co zas do mikrofali to juz malo aktualne (sa tanie),
poza tym mikrofala to szajs niepotrzebnie zajmujacy miejsce!

Okap--tak, to racja, pod warunkiem, że nie podłącza się go do standardowego szybu wentylacyjnego, zakłóca to jego pracę (tak czytałem dwa dni temu, nie znam się na tym, powtarzam chyba mądrzejszych)
Mikrofala--szajs, ale jakże czasami potrzebny. W sporej kuchni schowana nie przeszkadza, nie zajmuje blatu.

Ps pierwsza polska mikrofala to dopiero zajmowała dużo miejsca, prawie jak wielka lodówka :D
Ostatnio edytowano 22.02.2011 22:28 przez Dziadek Maciek, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Urzadzenie Kuchni...ale Jak? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone