Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Urzadzenie Kuchni...ale Jak?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 23.07.2011 13:59

Cześć Adamos.... :D widzę ,że miejsce wykorzystane na maksa.....i bardzo dobrze .....

pytania będą wychodziły zapewne z czasem i nie omieszkam je zadawać :) ....na tę chwilę nurtują mnie dwie sprawy....ta ,o której pisałam czyli coś zamiast płytek....a druga czy m usunąć tłuszcz ze ścian i sufitu przed malowaniem ......po pierwsze brak pochłaniacza zrobił swoje ,a po drugie kiedyś moja mama dolała do wrzącego smalcu wodę i rozprysk był wszędzie łącznie z sufitem.......najgorsze jest to ,że te plamy mimo zmywania i malowania wychodzą i są widoczne........więc może znasz (znacie jakiś sposób na konkretne odtłuszczenie?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 23.07.2011 14:01

Używać unigruntu przed malowaniem.
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 23.07.2011 14:02

FUX napisał(a):Używać unigruntu przed malowaniem.

zawsze używam...... teraz też tak zrobię ....ale np.nie uśmiecha mi się zdzierać gipsu i gipsować od nowa :(
ADAMOS II
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ADAMOS II » 23.07.2011 14:15

Violu..

Markety budowlane naszpikowane są preparatami,przy użyciu których nie trzeba drzeć podkładu....Nie pamiętam teraz co to jest,ale będę dzisiaj w Castoramie....sprawdzę.
Na pewno,jak pisał FUX,jest to coś na bazie "gruntów"
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 23.07.2011 14:20

jadę dziś pojeździć po budowlanych i agd ,to popytam......tylko nie do konca ufam opinii "ekspertów-sprzedawców" z takich placówek....wolę sprawdzone opinie :D
ADAMOS II
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ADAMOS II » 23.07.2011 14:27

Popytać trzeba fachmanów.....remontowców.....nigdy sprzedawców..
Budowlańcy wiedzą najlepiej o nowościach....czego użyć,a czego nie.
Będę...popytam....sam muszę poszukać czegoś na zalane sufity... :wink:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 23.07.2011 14:41

ADAMOS II napisał(a):Popytać trzeba fachmanów.....remontowców.....nigdy sprzedawców..
Budowlańcy wiedzą najlepiej o nowościach....czego użyć,a czego nie.
Będę...popytam....sam muszę poszukać czegoś na zalane sufity... :wink:

hm :lol: problem w tym ,że w moim mieszkaniu fachowcem....remontowcem jestem ja.......i się pytałam ,ale nie wiem :lol: ....a serio.to dzięki z góry....a fachowców to ja naprawdę nie znam :?
ADAMOS II
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ADAMOS II » 23.07.2011 14:49

Chwala Ci za......samodzielność....ale nie wierzę,że w pobliżu nikt nie robi remontu.
Może zajrzyj do Muratora....tam są ciekawe informacje.....
Kejter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kejter » 23.07.2011 14:53

Do usuwania tłuszczu należy stosować preparaty sprawdzone i pewne, na przykład mydło malarskie. Nie powinniśmy zastępować go płynami do mycia naczyń, gdyż zazwyczaj zawierają środki nabłyszczające lub substancje chroniące skórę, na przykład lanolinę.

za : Murator Adaś miał rację gdzie szukać :)

A tutaj kupisz w okolicach poznania

do zmywania, odtłuszczania i gruntowania ścian, sufitów i elewacji przed malowaniem, prania odzieży roboczej po malowaniu, prania tkanin, mycia rąk
Ostatnio edytowano 23.07.2011 14:55 przez Kejter, łącznie edytowano 2 razy
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 23.07.2011 14:53

ADAMOS II napisał(a):Chwala Ci za......samodzielność....ale nie wierzę,że w pobliżu nikt nie robi remontu.
Może zajrzyj do Muratora....tam są ciekawe informacje.....

eeeeee :oops: ja tam nieśmiała jestem :oops: .....co tak mam podejść "ni z gruchy,ni z pietruchy" do obcych ludziów 8O :lol: ....no remontują nawet sąsiedzi na samej górze....no ale....no może :oops: ....tak Was wolę zapytać :D
ADAMOS II
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ADAMOS II » 23.07.2011 19:45

byłem,pytałem....
Jest preparat do zmywania tłuszczów i innych świństw,nazywa się MÄLARVĀTT-jakis skandynawski....ponoć bardzo dobry,ale potem i tak trzeba mydłem...
W każdym razie nie trzeba zbijać warstwy..
prep.ok 20 pln..

(malarvatt)
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 23.07.2011 19:59

Viola to nad ścianę w kuchni to LACOBEL 8O

info poszła na skypa :)
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 23.07.2011 20:56

dzieki Wam wszystkim....wykorzystam ....a ja jeszcze się dowiedziałam ,że po wyczyszczeniu takiej tłustej (zaplamionej) ściany nalezy ją przemalować farbą na zacieki i plamy....to powinno zapobiec wyłażeniu tego tłuszczu np. taka

Obrazek
ADAMOS II
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ADAMOS II » 23.07.2011 21:31

Serduszko,ta farba jest raczej na zacieki.....jeśli jest dużo tłuszczu,to farba raczej nie będzie się trzymać...
trzeba zmyć i gruntować....
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 23.07.2011 21:52

ADAMOS II napisał(a):Serduszko,ta farba jest raczej na zacieki.....jeśli jest dużo tłuszczu,to farba raczej nie będzie się trzymać...
trzeba zmyć i gruntować....

dokładnie i dopiero wtedy ta farba :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Urzadzenie Kuchni...ale Jak? - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone