Gdyby mi Ktoś powiedział Płowdiw, to nigdy nie skojarzył bym go z taką zabudową. I nawet jak były)są) plany na wschodnie Bałkany autem to nie był brany pod uwagę. A tu niespodzianka. Taki większy Nesebyr
.png)
.png)
te kiero napisał(a):Na razie muszę jechać z Twoją relacją na bieżąco, wcześniejsze odcinki dokładniej pochłonę jak znajdę czas.
Gdyby mi Ktoś powiedział Płowdiw, to nigdy nie skojarzył bym go z taką zabudową. I nawet jak były)są) plany na wschodnie Bałkany autem to nie był brany pod uwagę. A tu niespodzianka. Taki większy Nesebyr
.png)
.png)
_Piotrek_ napisał(a):Widać na Twoich zdjęciach, że bułgarski interior jest o wiele ciekawszy i wart zwiedzenia, w przeciwieństwie do rozczarowującego wybrzeża (no może poza Nesebarem).
Pozdrawiam
.png)
Rano wstaliśmy dość wcześnie , bo przed nami jeszcze podjazd do monastyru , ale pogoda przez noc uległa znacznemu pogorszeniu , jest zimno i czuć wilgoć w powietrzu
.png)
.png)
wiola2012 napisał(a):Rano wstaliśmy dość wcześnie , bo przed nami jeszcze podjazd do monastyru , ale pogoda przez noc uległa znacznemu pogorszeniu , jest zimno i czuć wilgoć w powietrzu
Monastyr Rylski mieliśmy przyjemność zwiedzać przy słonecznej pogodzie, ale kilka godzin wcześniej, nad ranem, przeszła nawałnica i było chłodno. Może taki mikroklimat?
.png)
piekara114 napisał(a):Stobi bardzo mi się podobało.
Ciekawa jestem co nowego tam odkryli.
.png)
.png)
.png)
piotrf napisał(a):Riła ciąg dalszy
piotrf napisał(a): ....bo pogoda jaką przywitał nas Monastyr Rilski jak i prognozy na kolejne dwa dni pomogły nam podjąć decyzję o natychmiastowej zmianie kraju na bardziej pogodowo dla nas przyjazny .
.