Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tucepi - pytanie do bywalcow

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rumax
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rumax » 25.06.2006 13:37

Witam.
Ja pierwszy raz na forum, wiec sie witam :)

I pierwszy raz jedziemy do Chorwacji, rodzinka 2+1. (od 10 lipca)
Miejscowosc juz wybrana - Tucepi.

Teraz trwaja poszukiwania kwatery.
Po kontaktach mailowych z miejscowymi kwatermistrzami :) udalo nam sie wybrac w rozsadnej chyba cenie apartament przy ul. Ekonomija.
I to przy tej gornej czesci tej ulicy.
Generalnie dom ma balkony na strone polnocna (tak mi sie wydaje) wiec po lewej stronie widac morze a po prawej gory.

Deklaracja wlasciciela - do plazy 200 m.

Poniewaz jedziemy z dzieckiem 1,5 roku i dosc czesto bedziemy poruszac sie z wozkiem, mamy obawy czy to aby nie za wysoko.
Tu pytania do wszystkich odwiedzajacych i znajacych teren:

- Czy nie ma problemow z przechodzeniem tego odcinka z wozkiem ? (np. duzo schodow, waskich przejsc, etc.)
- Ile czasu mniej wiecej zajmuje droga z plazy na gorna czesc ulicy Ekonimija ? (pod gore)
- A moze w ogole z daleka omijac ten rejon z jakichs innych wzgledow ? (halasy, dyskoteki, zapachy, etc. :)))

Pozdrawiamy
Gosia+Wojtek+Iga
Marisa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marisa » 25.06.2006 21:32

Ta rozsądna cena to jaka jak można wiedzieć .Też tam się wybieram i też z tak małym dzieckiem tylko w drugiej połowie sierpnia.Pozdrawiam.
Rumax
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rumax » 25.06.2006 22:34

Mam nadzieję, że rozsądna, bo przejrzeliśmy już sporo ofert.
Właśnie zarezerwowaliśmy.
Apartament 2+1 z sypialnią, łązienką, kuchnią, lodówką, balkonem za 32 euro za dobę.
No, ale w szczycie sezonu, bo potem to chyba taniej.

Bardzo kontaktowy gość, przynajmniej z komunikacji mailowej.
A tu linki do obejrzenia domku:
http://www.tucepi.net/babic/a21k2.htm
http://www.tucepi-babic.net/photos.htm

Zaliczka 50 euro, wiec jesli będzie naprawdę za wysoko na pchanie wózka, to może w ciągu pierwszych dwóch dni znajdziemy coś innego.
Po powrocie napiszemy jak było.

Pozdrawiamy.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 26.06.2006 00:14

tu masz mapke tucepi..
http://www.mapa_tucepi.pokazto.pl/
ja mieszkalam na ulicy podgradac przy samym skrzyzowaniu(na tej mapce gdzie jest busik)i to bylo kilka metrow do morza;)
patrzac na wasz apartment to on jest polozony blisko hotelu nie wiem jak tam dokladnie jest bo my krecilsimy sie uliczkami do portu( w innej czesci Tucepi) a jesli dalej w tamte strony to promenada..
bedzie jeszcze przejscie przez ulice, z dzieckiem to gorzej ale pod droga sa takie wiadukty i w tamtym rejonie tez one byly:)
najlepiej byloby zamowic apartament zeby nie trzeba bylo przechodzic przez ulice ale trudno:)
ja mysle ze my mielismy z 50m gora do morza:)9E ale to wrzesien;]
jednak bedzie ok.tucepi jest sliczne;)
Marisa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marisa » 26.06.2006 09:46

Rumax napisał(a):Mam nadzieję, że rozsądna, bo przejrzeliśmy już sporo ofert.
Właśnie zarezerwowaliśmy.
Apartament 2+1 z sypialnią, łązienką, kuchnią, lodówką, balkonem za 32 euro za dobę.
No, ale w szczycie sezonu, bo potem to chyba taniej.

Bardzo kontaktowy gość, przynajmniej z komunikacji mailowej.
A tu linki do obejrzenia domku:
http://www.tucepi.net/babic/a21k2.htm
http://www.tucepi-babic.net/photos.htm

Zaliczka 50 euro, wiec jesli będzie naprawdę za wysoko na pchanie wózka, to może w ciągu pierwszych dwóch dni znajdziemy coś innego.
Po powrocie napiszemy jak było.

Pozdrawiamy.

W jakim języku się komunikowaliście?
Rumax
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rumax » 26.06.2006 19:57

Marisa napisał(a):
W jakim języku się komunikowaliście?

English
maciej1969
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciej1969 » 26.06.2006 20:23

Myślę, że hałasów nie będzie - jednak jest to parę metrów od szosy-ale zawsze coś będzie słychać :(
Przejścia są nadziemne i podziemne.
Do niektórych podziemnych schodzi się po stopniach - to utrudni sprawę jeśli chodzi o wózek,
Proponował bym przez jezdnię - tylko, że w lipcu idąc wzdłuz szosy będzie b.gorąco, :cry:
Jeśli chodzi o dyskoteki to niesłyszałem o takowych w tych stronach,
:D
Na koniec muszę zacytować INES, dzięki której byłem w TUCEPI;

,,...jednak bedzie ok.tucepi jest sliczne."
Irish
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Irish » 28.06.2006 14:47

ines napisał(a): patrzac na wasz apartment to on jest polozony blisko hotelu nie wiem jak tam dokladnie jest bo my krecilsimy sie uliczkami do portu( w innej czesci Tucepi) a jesli dalej w tamte strony to promenada..

No właśnie Ines, pytam Ciebie jako specjalistkę od Tucepi :wink:
Czy potrafisz cos powiedziec na temat Hoteli w Tucepi, mam rezerwację w hotelu Neptun i chetnie bym usłyszał coś na jego temat ze źródła innego niż komercyjne. Z tego co piszesz to nie zapuszczałaś się w tym kierunku, ale a nóż widelec coś wiesz...
maciej1969
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciej1969 » 28.06.2006 17:17

Neptun jest dość blisko centrum, blisko plaży,bardzo blisko są korty tenisowe, blisko bulwar spacerowy, okolica spokojna.
Zamów sobie pokój z widokiem na morze !!!

To takie ogólniki, ale tylko tyle wiem... :roll:
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 29.06.2006 00:01

http://www.tui.pl/strony/116542.php

tu masz co nieco o tym hotelu:)

nie bylam w nim wiec nie wypowiadam sie;))
wiem tylko ze
"oddzielony promenadą dla pieszych od oddalonej ok. 50 m, łagodnie opadającej do morza żwirowej plaży. Do centrum 700-800 m"

Tucepi jest sliczne wiec mysle ze w hotelu bedziesz tylko nocowal i jadl:)
pozdrawiam
Irish
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Irish » 29.06.2006 07:54

Dzieki za zainteresowanie. Wlasnie w TUI mam rezerwacje, wiec ta strone juz przerylem. Z reszta przerylem juz caly internet w tym temacie. Nie napotkalem tylko na zadne opinie ludzi ktorzy tam byli, a bylem ciekaw jak tam jest naprawde.
Znam okolice Makarskiej bo juz tam bylem, ale to moj pierwszy raz w hotelu. W kazdym razie, jak wroce to sam zamieszcze opinie.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 29.06.2006 16:55

no to czekamy na relacje:)
milego odpoczywania;)))
Krzysztof II
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof II » 03.07.2006 13:46

Teraz w Tucepi będziemy 3 raz zauroczło nas to miasteczko, chodniki są równe.
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 13.07.2006 13:50

Też namierzyłam ten hotel w TUI. Ale ja myślę już o przyszłym roku bo w tym mamy Chorwację za sobą. Bardzo jestem ciekawa Twojej opinii na jego temat. Napisz koniecznie jak wrócisz.
A tak na marginesie to jedziesz z dziećmi ? All inclusive ? Czy rzecywiście dzieci są za darmo ?
Irish
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Irish » 13.07.2006 21:26

tak, jedziemy z dziecmi i na all inclusive. Cena "zero" za dzieci jest troche naciagana, bo trzeba wziac pokoj rodzinny a on jest troche drozszy. Po powrocie postaram sie opisac w szczegolach plusy i minusy.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone