Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

tucepi 2008

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bez
Globtroter
tucepi 2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) bez » 08.07.2008 21:53

wróciliśmy w niedzielę w nocy.
generalnie:
pogoda aż za dobra: woda 25-27stopni
powietrze - masakra
Dla mnie Tucepi to takie Międzyzdroje, ale faktycznie kilka rodzajów plaży i plaża dłuuuuuga - podobno ponad 4 km :D
Byliśmy z dzieckiem - 2 fajne place zabaw.
Ceny dość wysokie, ale i tak w sumie dobrze... 100x lepiej niż w deszczu w polskich Międzyzdrojach :lol:
nocleg - 45E za noc 3 osoby, kuchnia, łazienka klima, w centrum
Karlovacko toceno - 15kn
:twisted:
jakieś pytania - odpowiem
BAMA
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) BAMA » 11.07.2008 07:57

Witam,

jedziemy w tym roku pierwszy raz do Chorwacji i to właśnie do Tucepi. Oglądając przeróżne fotki z tej właśnie miejscowości niepokoi mnie wąska plaża...Czy nie ma tam tłoku ?

Pozdrawiam
Lelule1971
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lelule1971 » 11.07.2008 08:07

Tłok na plażach jest i to duży. Aby znaleźć miejsce np. blisko miejsca zamieszkania trzeba wstać rano. Według moich obserwacji około godziny 9 rano jest już problem z miejscem na plaży. Dodam jeszcze, że polaków w Tucepi w tym roku było tylu, że czułem się jak nad Bałtykiem... Szkoda, że niektórzy nie potrafili się zachować, byli strasznie głośni a dzieci zachowywały się tak jakby pierwszy raz widziały wodę, wyławiały jeżowce w ilościach hurtowych... dla mnie to była dzicz, niestety...
BAMA
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) BAMA » 11.07.2008 08:32

No to pięknie.. :( szukałam mniejszej miejscowości niż np. Makarska na spokojny wypoczynek, a tu widzę , że będę musiała toczyć walkę o kawałek wolnej przestrzeni... a jak daleko trzeba by odejść od centralnej części plaży ( mamy lokum tuż przy promenadzie), żeby poleżeć w miarę spokojnej atmosferze?

pozdrawiam

BaMa
victoo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) victoo » 11.07.2008 09:06

BAMA a kiedy jedziesz? w drugiej połowie sierpnia jest już luzik
Lelule1971
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lelule1971 » 11.07.2008 09:18

Wszystko zależy kiedy się wybierasz, jeśli lipiec to naprawdę jest ciasno... No i oczywiście o której planujesz wyjście na plaże, niektórzy wstawali o 7-8 rano, rzucali ręczniki i przychodzili później... Osobiście zdarzało mi się wychodząc na plażę około godziny 10-tej iść z kilometr spokojnie zanim znalazłem jakieś w miarę sensowne miejsce. :D
BAMA
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) BAMA » 11.07.2008 09:23

Niestety pierwsze dwa tygodnie sierpnia :( podejrzewam więc , że luźniej nie będzie... wstawać o 6tej na urlopie też nie zamierzam... pozostanie mi więc spacer wzdłuż nabrzeża w poszukiwaniu paru wolnych metrów kwadratowych...
ct77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ct77 » 12.07.2008 15:04

Lelule1971 napisał(a):Szkoda, że niektórzy nie potrafili się zachować, byli strasznie głośni a dzieci zachowywały się tak jakby pierwszy raz widziały wodę, wyławiały jeżowce w ilościach hurtowych... dla mnie to była dzicz, niestety...

Wybaczcie, ale jest już 2 drugi post w ciągu 0,5h, w którym czytam o "głośnym zachowaniu się" polskich turystów.
Toż to prawdziwa zgroza to "głośne zachowywanie się". Gdzie policja pacyfikująca tych barbarzyńców, gdzie opiekunowie srogo karzą rozwydrzone bachory? Pytam się: GDZIE?

Nowa świecka tradycja nakazuje krytykowanie rodaków gdziekolwiek są i cokolwiek robią. Ja rozumiem, że nie można tolerować chlania wódy i robinia trzody, ale "głośne zachowywanie się"? To chyba jakiś żart. Przypomina to próby bycia bardziej świętym od papieża. Od tego są wakacje, żeby, jak mawia mój kolega "trochę zluzować pośladki". Czyż nie?
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 12.07.2008 16:21

W polowie czerwca bylem w Tucepi i powiem szczerze, ze nikt tak nie manifestowal swojej obecnosci, jak nasi rodacy.O dzieciach nie pisze, bo dzieci jak dzieci wyszalec sie musza, ale ich rodzice, to poprostu wstyd. Cale szczescie, ze nikt nie rozumial o czym oni rozmawiali, a raczej krzyczeli do siebie.Wszyscy musieli wiedziec co ich zony robia na kolacje i do tego jakies "Burackie" zarty o gilach z nosa....nie mam zlego zdanania o wszystkich rodakach, tylko o wyzej wymienionych.
Inde
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inde » 12.07.2008 18:14

Lubuszanin napisał(a):W polowie czerwca bylem w Tucepi i powiem szczerze, ze nikt tak nie manifestowal swojej obecnosci, jak nasi rodacy.O dzieciach nie pisze, bo dzieci jak dzieci wyszalec sie musza, ale ich rodzice, to poprostu wstyd. Cale szczescie, ze nikt nie rozumial o czym oni rozmawiali, a raczej krzyczeli do siebie.Wszyscy musieli wiedziec co ich zony robia na kolacje i do tego jakies "Burackie" zarty o gilach z nosa....nie mam zlego zdanania o wszystkich rodakach, tylko o wyzej wymienionych.

Mam tutaj mieszane uczucia. Primo... nawet podróżując miejską linią 10 idzie usłyszeć takie rozmowy. Sekundo za granicą rodacy zamieniają się w istne bestie. Wiecie o co chodzi - "płace, to ku*** robię co chce". Trio, jeśli nie na wakacjach to gdzie mamy się wykrzyczeć i wyszaleć? Cuatro, kultura i jakieś osobiste ogarnięcie wymagane jest wszędzie, nawet w największej dziczy. Cinco, swoją drogą na wakacjach to cicho można być ewentualnie w Sanktuarium Maryjnym. Seis, szanujmy spokój innych.

Reasumując; BĄDŹ TU CZŁOWIEK MĄDRY...

:mrgreen:
bez
Globtroter
spokojnie...

Nieprzeczytany postnapisał(a) bez » 12.07.2008 20:44

nie jest tak źle..
ja np. rzadko spotykałem Polaków i raczej z trudem się ich rozpoznawało... nikt nie robił bydła.. zero krzyków...
to już dużo głośniej zachowywali się gospodarze... Chorwaci mają donośne głosy ; do tego ich język i byłą całkiem głośno,,, ale do zniesienia...
w drugiej kolejności głośni byli Czesi ale to pewnie ze względu na ich ilość.

Co do plaży.
Plaża w Tucepi ma 4,7km (jak podaje przewodnik) i każdy sie tam odnajdzie. Muśmy chodzili na najbliższą nam - zaraz za Mariną w stronę Makarskiej (przy kamieniu) (w sumie w centrum) o każdej porze były wolne miejsca. Tłok był na plaży "południowej" ale pewnie przez to, że tam były drobne kamyki a u nas kamienie jak kurze jajka.
ale rzeczywiści ludzi w Tucepi jest masa,,, to mnie trochę zdziwiło... Miasteczko było polecane jak raj dla ludzi z dziećmi.
Takie trochę nasze Międzyzdroje,,, W Primosten w zeszłym roku było znacznie mniej ludzi... Już podjęliśmy z żoną decyzję, że w przyszłym roku chyba do Primosten wrócimy :D Tam odpowiadało mi najbardziej.
:roll:
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 12.07.2008 21:14

Od 21-go zaczyna sie sezon i zaczyna sie tlok , ale do tego czasu bylo luzno ;).
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 03.08.2008 09:40

Lelule1971 napisał(a):Wszystko zależy kiedy się wybierasz, jeśli lipiec to naprawdę jest ciasno... No i oczywiście o której planujesz wyjście na plaże, niektórzy wstawali o 7-8 rano, rzucali ręczniki i przychodzili później... Osobiście zdarzało mi się wychodząc na plażę około godziny 10-tej iść z kilometr spokojnie zanim znalazłem jakieś w miarę sensowne miejsce. :D

podobnie było w Breli w zeszłym roku, idąc rano po pieczywao brało się koce i zostawiało na plaży by mie miejsce plisko kwatery, juz taki urok Chorwacji
brokers7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brokers7 » 10.02.2011 21:08

bez napisał(a):wróciliśmy w niedzielę w nocy.
generalnie:
pogoda aż za dobra: woda 25-27stopni
powietrze - masakra
Dla mnie Tucepi to takie Międzyzdroje, ale faktycznie kilka rodzajów plaży i plaża dłuuuuuga - podobno ponad 4 km :D
Byliśmy z dzieckiem - 2 fajne place zabaw.
Ceny dość wysokie, ale i tak w sumie dobrze... 100x lepiej niż w deszczu w polskich Międzyzdrojach :lol:
nocleg - 45E za noc 3 osoby, kuchnia, łazienka klima, w centrum
Karlovacko toceno - 15kn
:twisted:
jakieś pytania - odpowiem

A ja bym poprosił o zdjęcia z wakacji :)

Powrót do Nasze relacje z podróży

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone