Re: dla felder*eagles Re: Trasa z zachodniej Polski do Rogoz
napisał(a) Doctor Wu » 07.07.2009 16:45
lm648 napisał(a):felder*eagles
a jak do Znojmo dojeżdżasz z autostrady czeskiej D1 ??? Odcinek ten z D1 od m. Jihlawa do Znojmo ma 85 km następnie Znojmo- Kleinhaugsdorf 12 km i Kleinhaugsdorf-Stockerau (dopiero tu zaczyna się autostrada austriacka) 46 km, co łącznie daje 143 km. Głównie o tym pisałem w pkt 2 - mając na myśli utrudnienia, a w szczególności po stronie czeskiej.
Ja jeżdżę od Ołomuńca, więc o D1 się nie wypowiadam. W Brnie skręcam na trasę mikulovską, która zaraz po rozjeździe na Znojmo z dwupasmowej robi się jednopasmowa, taka sama jak moja droga na Znojmo. Zaraz parę kilometrów za granicą Austrii droga robi się ładna, omija większość wiosek, co chwila pojawia się drugi pas do wyprzedzania, można spokojnie zapomnieć o limicie 50. A poszukaj na forum wątki tych ludzi, którym na samą myśl o przejeździe przez Wiedeń robi się niedobrze. W mojej wersji Wiedeń przejeżdża się tylko autostradą i jedyna zagwozdka to trafić na zjazd na Graz.
Ja przedstawiam swoją trasę eksponując plusy, Ty swoją, a czytelnicy niech wybierają co im podpasuje
Pozdrowienia