Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa z W-wy do Marusici - która najlepsza?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dolloress
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dolloress » 02.08.2006 20:53

Z Warszawy do Marusici jaką trasę polecacie, które przejścia, czy wyjazd w sobotę ok. 18.00 to dobry pomysł?
Luckhasz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Luckhasz » 05.08.2006 15:38

Myśle ze standard - Cieszyn. Bratysława, Wiedeń ,. Maribor, no chyba że chcesz męczyć się krótszą drogą - Kraków , Słowacja, Budapeszt ....... raz tam jechałem - nie polecam....
Dolloress
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dolloress » 06.08.2006 09:21

Dzięki za radę, a co myślicie o drodze przez Zwardoń?
pt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pt » 06.08.2006 12:09

Dolloress napisał(a):Dzięki za radę, a co myślicie o drodze przez Zwardoń?

Ja preferuję od kilku lat jazdę przez Zwardoń ,głównie ze wzgledu na remonty na odcinku BB-Cieszyn.No i omija mnie jazda przez Czechy.
Odcinek między BB a Zwardoniem nie jest najlepszej jakości ale da sie przejechać w miarę szybko,za przejściem troszke przejazdu przez słowackie wsie i jesteś w Cadcy.Moim zdaniem warto
pozdrav
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 06.08.2006 17:15

potwierdzam słowa pt - Zwardoń to najlepsze obecnie rozwiązanie

no chyba że chcesz męczyć się krótszą drogą - Kraków , Słowacja, Budapeszt ....... raz tam jechałem - nie polecam....

pobłądziłeś :?: po jakiego diabła pchałeś się do Budapesztu :?: :!:

Bratislava _ Moson Magyarovar - Csorna - Szombathely - I Redics lub żeby minąć podwójną granicę ze Słowenią to Letenye i wio na Zagreb :lol:
slawekk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekk » 07.08.2006 12:43

To zależy, czy chcesz tam się dostać w miarę szybko czy tanio (omijając autostrady). Ja właśnie do Marusici jechałem drogą : Chyżne/Trstena - Banska Bystrica - Homok/Parassapuszta - Budapeszt - Barcs/Terezino Polje - Virovitica - Banja Luka - Jajce - Bugojno - Livno - Arzano - Sestanovac - Marusici.
Dojazd do Marusici nie od strony Omisza tylko od strony Makarskiej.
Jeżeli planujesz trasę na 2 dni i chcesz ją traktować jako turystyczno-krajoznawczą to bardzo polecam, szczególnie odcinek w BiH (piękny widokowo). Dodatkową zaletą jest też to, że już w Chorwacji nie jedziesz zatłoczoną Jadranką.
Dolloress
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dolloress » 10.08.2006 08:33

Dzięki za rady. Chcemy dojechać szybko i bezpiecznie. Jedziemy w sobotę po południu, ale Panowie uparli się na Cieszyn.
zibek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zibek » 10.08.2006 16:55

do cieszyna radze jechać od katowic drogowskazami na Skoczów ,Wisła -jedziesz wtedy przez Mikołów - Żory , w miejscowości Pawłowice Sl, skręt z dwupasmówki w prawo -jest drogowskaz na Cieszyn i dojeżdzasz do samego Cieszyna (omijając ew. roboty Skoców-Cieszyn)
ja też jade do Marusici -więc Cieszyn-Cadca-Żilina-Bratisława -i dalej zależy od rozwoju sytuacji zapewne Węgry -przecinam róg Słoweni na autostrade z opcją zjazdu w Karlowac
Dolloress
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dolloress » 10.08.2006 18:42

Węgry jeśli odwiedzimy, to w drodze powrotnej, a teraz przez Austrię. To już za dwa dni będziemy w drodze!!!

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone