Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa Sibenik - Trogir?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mariusz29
Croentuzjasta
Trasa Sibenik - Trogir?

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz29 » 24.02.2007 21:03

Proszę o podpowiedź w sprawie najszybszej trasy przejazdu z Sibenika do Trogiru. Z mapy wynika, że są 3 możliwości, tj. przez Primosten, przez Prapatnicę i przez Split.
heza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) heza » 24.02.2007 21:14

Jechałem trasą przez Primosten, wydaje się w porządku lecz jest kilka miejscowości. Przez Split to pewnie trzeba jechać autostradą i zapłacić dodatkowo za przejazd ale pewnie bedzie szybciej Dla tak niewielkiej w sumie odległości nie widzę powodu aby jechać autostradą ,ale to zależy co komu w danej chwili jest potrzebne.
mariusz29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz29 » 24.02.2007 21:29

Ile czasu zajął przejazd trasą przez Primosten?
profet
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) profet » 24.02.2007 21:29

Przez Split będzie pewnie prawie da razy dalej, skrót przez Vrpolje ostry zjazd w końcówce serpentynami w dół , jak ktoś ma lęk wysokości nie polecam ja bym jechał przez Primosten
krzysio21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysio21 » 24.02.2007 21:54

profet napisał(a):Przez Split będzie pewnie prawie da razy dalej, skrót przez Vrpolje ostry zjazd w końcówce serpentynami w dół , jak ktoś ma lęk wysokości nie polecam ja bym jechał przez Primosten

To będę trzeci dla równowagi :wink: Split skreślam(za daleko)-Primorsten czyli jadranka wydaje mi się wolniejsza od trasy środkowej.Zjazdu też się nie obawiaj bo jedziesz autem :smo: Pozdrawiam :papa:
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 24.02.2007 21:54

mariusz29 napisał(a):Proszę o podpowiedź w sprawie najszybszej trasy przejazdu z Sibenika do Trogiru. Z mapy wynika, że są 3 możliwości, tj. przez Primosten, przez Prapatnicę i przez Split.

Jeśli chodzi o lato to jeśli pojedziesz przez Split to się zakorkujesz w Kasztelach. :D A tak to się zakorkujesz tylko przed Trogirem. :D
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 26.02.2007 09:02

mariusz29 napisał(a):Proszę o podpowiedź w sprawie najszybszej trasy przejazdu z Sibenika do Trogiru. Z mapy wynika, że są 3 możliwości, tj. przez Primosten, przez Prapatnicę i przez Split.

Przed południem jechałem przez góry - trasa zajmuje ok 50min. - 1h i jest bardzo malownicza.
Wracałem przez Primosten o zachodzie słońca - pięknie, ale trasa zajęła mi 1,5h ze względu na duży ruch.

Obrazek
mpapu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mpapu » 26.02.2007 10:40

Jechałem jedną i druga droga.
Jadranka jest bardziej malownicza, natomiast droga przez vrpolije idzie przez pustkowia, ale równie jest fajna.Jezlei jechałbym w weekend i w sezonie to wybrałbym tą druga.
mariusz29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz29 » 26.02.2007 20:30

Bardzo dziekuję za informacje, które rozwiały moje wątpliwości. Szczególnie dziękuję el_guapo - mapka jest super. :)
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 05.03.2007 17:56

mpapu napisał(a):Jechałem jedną i druga droga.
Jadranka jest bardziej malownicza, natomiast droga przez vrpolije idzie przez pustkowia, ale równie jest fajna.Jezlei jechałbym w weekend i w sezonie to wybrałbym tą druga.

Ja jeszcze na koniec dodam, że nieważne czy w weekend, czy w tygodniu, czy w sezonie, czy poza sezonem, trasa przez Vrpolje jest szybsza i mniej zatłoczona. Ale tak jak wspomniał Mpapu, jest mniej malownicza :)

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone