Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa Mikulov- Wiedeń - Graz

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Daniellos76
Croentuzjasta
Trasa Mikulov- Wiedeń - Graz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniellos76 » 09.02.2011 14:23

Witam wszystkich, prosiłbym o informację, jak wygląda aktualnie przejazd przez Wiedeń od strony Brna/Mikulova?. Jechałem tamtędy ostatni raz do Cro 4 lata temu, pamietam, ze nie było praktycznie dla Wiednia żadnej obwodnicy "północ - południe", straciliśmy dużo czasu i nerwów jadąc niemalże przez centrum miasta :x . W tym roku chciałbym tego uniknąć dlatego mam pytanie czy powstała już kompletna autostrada omijająca Wiedeń, czy sa jeszcze odcinki, które prowadzą przez miasto? Fajnie byłoby jakby ktoś podrzucił linka do jakiejś w miarę szczegółowej mapki przedstawiającej obecną sytuację w tej okilicy. Za wszelkie info wielkie dzięki. :D
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 09.02.2011 14:30

kawałek za Poysdorf zaczyna się nowa autostrada którą jedziesz do samego końca tzn Maribor :D
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 09.02.2011 14:31

nie wiem dokładnie ile km z Mikulowa jest do autostrady 10-20 :?:
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 09.02.2011 14:33

ale cały Wiedeń mijasz autostradą :lol:
mroków
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mroków » 09.02.2011 14:34

Witaj ;
Śmiało możesz ruszać tą trasą jechałem w zeszłym roku i obwodnica Wiednia w strone Mikulowa była gotowa , przez Wiedeń przejechałem w 45 min a były to godziny popołudniowe .
Pozdr
Marcin
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 09.02.2011 14:34

W ubiegłym roku jechałem tą trasą i obwodnicą Wiednia.
Na obwodnicy Wiednia staliśmy około 1,5 h w korku (sobota ok. godziny 12).

Wejdź sobie na www.viamichelin.pl wpisz Brno-Graz i zobaczysz jak to wygląda na "papierze"
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 09.02.2011 14:35

Do Wiednia już się nie wjeżdża. Od strony Mikulova autostrada zaczyna się jakieś 25km przed Wiedniem w m. Schrick (A5), biegnie do obwodnicy Wiednia (S1). Oznakowanie bardzo dobre. Na Viamichelin możesz zabaczyć autostradę jak i obwodnicę, automapa 6.5 też już je ma
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 09.02.2011 15:45

Potwierdzam, w drodze "do" nawet nie wiedziałam, że Wiedeń minęliśmy, niestety w drodze "z" pogubiłam się nieco i zahaczyłam centrum Wiednia...ale nie ma tego złego...warto chociaż rzucić okiem :)
KAALA
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KAALA » 09.02.2011 18:59

Również potwierdzam. :D
W drodze "do" autostrada fajnie prowadzi przez Wiedeń, który mijamy po prawej stronie. Minusem są widoki :( Jedzie się przez strefę industrialną - czyli nic ciekawego do oglądania.
W drodze "z" faktycznie można się pogubić i zwątpić, bo z tego co pamiętam, co chwilę są rozjazdy na poszczególne drogi. Zjazd na Brno jest którymś z kolei. Powroty zawsze są trudne... :lol:
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 09.02.2011 19:20

Droga przez Wiedeń się nie zmieniła tylko autostrada się przedłużyła tak jak kolega wyżej pisze zaczyna się około 25 km od Mikolova, trasa jak każda jak coś się stanie to nie masz na to wpływu siła wyższa trzeba swoje odstać. Polecam opcje Mikulov -Wiedeń- Graz
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 09.02.2011 19:23

KAALA napisał(a):Również potwierdzam. :D
W drodze "do" autostrada fajnie prowadzi przez Wiedeń, który mijamy po prawej stronie. Minusem są widoki :( Jedzie się przez strefę industrialną - czyli nic ciekawego do oglądania.
W drodze "z" faktycznie można się pogubić i zwątpić, bo z tego co pamiętam, co chwilę są rozjazdy na poszczególne drogi. Zjazd na Brno jest którymś z kolei. Powroty zawsze są trudne... :lol:

Nigdzie się nie pogubisz jedziesz cały czas prosto zero problemu.
KAALA
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KAALA » 09.02.2011 19:53

gonzo napisał(a):Nigdzie się nie pogubisz jedziesz cały czas prosto zero problemu.

Taa... Jak pojadę cały czas prosto to dojadę... do Znojmo. :lol:
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 09.02.2011 20:05

KAALA napisał(a):
gonzo napisał(a):Nigdzie się nie pogubisz jedziesz cały czas prosto zero problemu.

Taa... Jak pojadę cały czas prosto to dojadę... do Znojmo. :lol:

Zapewniam że nie zajedzie Pani do Znojmo.
bracik001
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bracik001 » 09.02.2011 21:40

KAALA napisał(a):Również potwierdzam. :D

Potwierdzam. W drodze "do" nawet nie wiesz, że omijasz Wiedeń. W drodze powrotnej pogubiłem się, właściwie żona, bo to ona prowadziła, a ja wyrwany ze snu okrzykiem: "gdzie mam teraz jechać" zanim zajarzyłem gdzie jesteśmy, było już za zjazdem na Mikulov.
Daniellos76
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniellos76 » 09.02.2011 22:25

Wielkie dzieki za tyle szczegółowych informacji, teraz mozemy jechac bez obaw przez Wieden :D !
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone