Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa Mikulov- Wiedeń - Graz

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 10.02.2011 12:55

bracik001 napisał(a):
KAALA napisał(a):Również potwierdzam. :D
W drodze "do" autostrada fajnie prowadzi przez Wiedeń, który mijamy po prawej stronie. Minusem są widoki :( Jedzie się przez strefę industrialną - czyli nic ciekawego do oglądania.
W drodze "z" faktycznie można się pogubić i zwątpić, bo z tego co pamiętam, co chwilę są rozjazdy na poszczególne drogi. Zjazd na Brno jest którymś z kolei. Powroty zawsze są trudne... :lol:

Potwierdzam. W drodze "do" nawet nie wiesz, że omijasz Wiedeń. W drodze powrotnej pogubiłem się, właściwie żona, bo to ona prowadziła, a ja wyrwany ze snu okrzykiem: "gdzie mam teraz jechać" zanim zajarzyłem gdzie jesteśmy, było już za zjazdem na Mikulov.

Teraz niema potrzeby zjeżdżać na Mikulov na Mikulov jedzie się prosto. Jadąc od Graz jedziemy cały czas prosto nie sposób zbłądzić.
Mariusz1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz1 » 10.02.2011 16:09

Witam wszystkich , mam małe pytanie czy do Chorwacji można dojechac omijając Słowenie np. przez Węgry może już ktoś tak jechał , może z Dolnegośląska :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 10.02.2011 16:10

Witam.
Można
forum/viewtopic.php?t=17803
Kilku jechało w tym i ja.
KAALA
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KAALA » 10.02.2011 18:32

gonzo napisał(a):Teraz niema potrzeby zjeżdżać na Mikulov na Mikulov jedzie się prosto. Jadąc od Graz jedziemy cały czas prosto nie sposób zbłądzić.

A Ty ciągle swoje :roll:
Pewnie, że nie sposób zabłądzić. Przecież jak byk są oznaczenia dróg. Wystarczy jechać prosto kierując się na Mikulov :lol: :lol: :lol:
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 10.02.2011 18:45

Mariusz1 napisał(a):Witam wszystkich , mam małe pytanie czy do Chorwacji można dojechac omijając Słowenie np. przez Węgry może już ktoś tak jechał , może z Dolnegośląska :D

Omijałem Słowenię, ale wydaje mi się że lepiej jechać przez Słowenię omijając płatną autostradę. Dokładnie ominięcie autostrady masz tu forum/viewtopic.php?t=28771 testowałem, naprawdę cięzko zabładzić i 30 euro w kieszeni. Ale to tylko moje subiektywne odczucia. Pozdrav
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 10.02.2011 18:46

Miałem na myśli że lepiej przez ominięcei autostradki w SLO niz przez Węgry
KAALA
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KAALA » 10.02.2011 18:47

Mariusz 1 - z Dolnego Śląska ominięcie Słowenii przez Węgry to tak trochę na około. Proponuję Tobie nie omijać Słowenii tylko autostradę w Słowenii :) , ale to osobny wątek. Zależy jeszcze z którego miejsca na Dolnym Śląsku startujesz :)

Gonzo - tak z czystej ciekawości :) jeździsz z nawigacją?
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 10.02.2011 18:52

Właśnie o to samo co koleżance mi chodziło:)
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 10.02.2011 19:18

KAALA napisał(a):
Gonzo - tak z czystej ciekawości :) jeździsz z nawigacją?

Nie nie jeżdżę z nawigacją ale tą trasę znam bardzo dobrze.
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 15.02.2011 19:28

Jechałem dzisiaj do Wiednia.Podziele się z wami jak wygląda droga, przekraczałem granicę w Krnov . Napiszę jak to wyglądało od Głubczyc bo tam tankowałem do pełna i zacząłem z tamtą liczyć czas przejazdu według google maps 4 godz 19 min do pierwszego parkingu za Wiedniem Oldtimerweg 1 2353 Guntramsdorf 330 km. Wyjechałem kolo południa przejazd przez Czechy bez problemów nie było żadnego korka, ruch był spory do Brna zajęło mi około 2,05 godz 180 km na autostradzie starałem się nie przekraczać 140 km/h. W Austrii jechałem raczej "przepisowo" na autostradzie do 140km/h, w Wiedniu ruch był duży wszystkie pasy zajęte ale szło wszystko płynnie prędkość trzymałem 80-90 km/h mój czas przejazdu wyniósł 3 godz 40 min. Czas jazdy bez postojów.
kagro
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kagro » 05.03.2011 15:18

Od wielu lat jeździmy do Chorwacji przez Czechy, Austrię i Słowenię. W wakacje 2010 roku od Mikulova do Wiednia jechało nam się bardzo dobrze. Po wyjeździe z Mikulova, przekroczeniu granicy z Austrią, za miasteczkiem Poysdorf szybko zaczęła się autostrada i Wiedeń zupełnie ominęliśmy. Co roku zaskakują nas pozytywne zmiany na tej trasie.
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 08.03.2011 10:27

Korzystając z okazji ...
W ubiegłym roku trochę nas "przetrzymało" w Czechach koło Frydek-Mistek i koło Brna. Czy nadal są tam jakieś roboty drogowe?
jarno
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarno » 13.03.2011 20:54

bracik001 napisał(a):
W drodze "do" autostrada fajnie prowadzi przez Wiedeń, który mijamy po prawej stronie. Minusem są widoki :( Jedzie się przez strefę industrialną - czyli nic ciekawego do oglądania.
W drodze "z" faktycznie można się pogubić i zwątpić, bo z tego co pamiętam, co chwilę są rozjazdy na poszczególne drogi. Zjazd na Brno jest którymś z kolei. Powroty zawsze są trudne... :lol:

Potwierdzam. W drodze "do" nawet nie wiesz, że omijasz Wiedeń. W drodze powrotnej pogubiłem się, właściwie żona, bo to ona prowadziła, a ja wyrwany ze snu okrzykiem: "gdzie mam teraz jechać" zanim zajarzyłem gdzie jesteśmy, było już za zjazdem na Mikulov.

No ja też ostatnio miałem problem w drodze powrotnej i na obwodnicy (S1) umknął mi zjazd na Brno i w końcu (sugerując sie kierunkami Praga i Brno) wjechałem do centrum i musiałem wyjeżdżać starą trasą B7(Brunner Strasse) tracąc sporo czasu (godziny szczytu). Jadąc od Mikulowa nie było problemu, bo jedzie sie cały czas na dobrze oznaczony kierunek: Graz.
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 14.03.2011 19:18

jarno napisał(a):
bracik001 napisał(a):

No ja też ostatnio miałem problem w drodze powrotnej i na obwodnicy (S1) umknął mi zjazd na Brno i w końcu (sugerując sie kierunkami Praga i Brno) wjechałem do centrum i musiałem wyjeżdżać starą trasą B7(Brunner Strasse) tracąc sporo czasu (godziny szczytu). Jadąc od Mikulowa nie było problemu, bo jedzie sie cały czas na dobrze oznaczony kierunek: Graz.

Teraz jak wracasz nie ma skretu na Brno jedziesz prosto.
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 14.03.2011 19:19

Potter napisał(a):Korzystając z okazji ...
W ubiegłym roku trochę nas "przetrzymało" w Czechach koło Frydek-Mistek i koło Brna. Czy nadal są tam jakieś roboty drogowe?

Na dzien dzisiejszy nie ma robot drogowych.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Trasa Mikulov- Wiedeń - Graz - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone