noemi_s napisał(a):Malowa napisał(a):Z przyjemnością popatrzę na Ugljan - byliśmy tam rok temu i bardzo mi się podobało, to nie Dalmacja, ale ma swój urok.
Ugljan to jest Dalmacja!
No tak, administracyjnie się zgadza, bardziej chodziło mi o klimat
.png)
noemi_s napisał(a):Malowa napisał(a):Z przyjemnością popatrzę na Ugljan - byliśmy tam rok temu i bardzo mi się podobało, to nie Dalmacja, ale ma swój urok.
Ugljan to jest Dalmacja!
.png)
Malowa napisał(a):No tak, administracyjnie się zgadza, bardziej chodziło mi o klimat, ale dzięki za poprawkę
. To jest zupełnie inne podejście do życia niż w Kvarnerze czy na Istrii - o czym miałam okazję się przekonać miesiąc temu 
.png)
ewula91 napisał(a):Okazuje się, że jednak sporo forumowiczów tam byłoja bym chętnie pojechała znów...
.png)
ewula91 napisał(a):beatabm napisał(a):Nawet bez zwijania w kłębek Cię zabiorę, mamy wolne miejsce![]()
![]()
Płynę z Wami!tylko może będziecie musieli mnie po którejś godzinie na ląd odstawić
![]()
Jakie macie punkty w planach?
.png)
Malowa napisał(a):Przysiadam spóźniona, ale to dopiero drugi dzień po urlopie, więc się sama usprawiedliwię:)
Z przyjemnością popatrzę na Ugljan - byliśmy tam rok temu i bardzo mi się podobało, to nie Dalmacja, ale ma swój urok. Też mi się wtedy wydawało, że to wymarzona wyspa dla rowerzystów. Podziwiam Waszą kondycję!
Witaj! Lepiej późno niż wcale
Nefer napisał(a):Uvala Kunčabok całkiem przyjemne sprawia wrażenie. I wygląda, jak by tam było kompletnie pusto.
beatabm napisał(a):Jak zawsze - bez planu. No, może z jednym wyjątkiem - chcemy odwiedzić Dubrownik, obiecaliśmy Załogantce. Ale już czwarty raz Jej obiecujemy, do tej pory nie zdołaliśmy spełnić obietnicyMoże w tym roku się uda? Kto wie
I o Komiżę chcemy zahaczyć - jesteśmy tam umówieni
.png)
.png)
.png)
.png)
Katerina napisał(a):To doczekaliście się słoneczka![]()
..We wcześniejszych odcinkach Was nie rozpieszczało.
Fajne te skałki
.png)
.png)
.png)
noemi_s napisał(a): Klimat może inny niż na Riwierze Makarskiej czy na Korculi, ale nadal dalmatyński. To jest zupełnie inne podejście do życia niż w Kvarnerze czy na Istrii - o czym miałam okazję się przekonać miesiąc temu
.

.png)
Mikromir napisał(a):noemi_s napisał(a): Klimat może inny niż na Riwierze Makarskiej czy na Korculi, ale nadal dalmatyński. To jest zupełnie inne podejście do życia niż w Kvarnerze czy na Istrii - o czym miałam okazję się przekonać miesiąc temu
.
Na czym polega ta różnica w podejściu do życia mieszkańców Kvarneru i Dalmacji?

.png)
noemi_s napisał(a):Mikromir napisał(a):noemi_s napisał(a): Klimat może inny niż na Riwierze Makarskiej czy na Korculi, ale nadal dalmatyński. To jest zupełnie inne podejście do życia niż w Kvarnerze czy na Istrii - o czym miałam okazję się przekonać miesiąc temu
.
Na czym polega ta różnica w podejściu do życia mieszkańców Kvarneru i Dalmacji?
Przeczuwałam, że sobie biedy napytam tym postem![]()
.
Nie mogę teraz odpowiedzieć na zadane pytanie, bo to długa historia i temat na osobną relację - która powstanie pewnie jesienią. Opiszę, obiecuję, bo Ugljan i Pasman pozytywnie mnie zaskoczyły. Zaskoczyły mnie też wydarzenia podczas tegorocznego wyjazdu, nie spodziewałam się, że urlop będzie tak ...mhm... emocjonujący. I tu zamilknę dyplomatycznie ...
![]()
Powrót do Nasze relacje z podróży