Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Szukam małej wioski z zatoczkami

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
aggakk
Podróżnik

Postnapisał(a) aggakk » 11.01.2010 11:45

Szukam uroczej, małej miejscowości, ale nie małej w znaczeniu Primosten. Szukam jakiejs urokliwej wioski, moze byc nawet bez sklepu i kafejki tylko zeby byly jakies zatoczki zwirkowe, bo moje dziewczyny jeszcze nie beda skakac ze skaly do morza. Marze rowniez zeby nie bylo tam plasko.
Moim idealem jest Prtlog kolo Labina, ale tam juz bylam. Chcialabym zobaczyc cos nowego tylko niezbyt daleko na poludnie (najdalej do okolic Splitu). Pozniej wracam na Istrie i nie chce mi sie zapuszczac zbyt daleko
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 11.01.2010 11:46

To ja proponuję Razanac.
pasażer
Cromaniak

Postnapisał(a) pasażer » 11.01.2010 13:14

aggakk napisał(a): (najdalej do okolic Splitu)

Šolta

można dopytać tu

Solta

Solta
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 11.01.2010 13:16

Żuliana na Peljesac'u
cicha, spokojna i urocza wioska
Jest tam mnóstwo pięknych żwirkowych i kamyczkowych zatoczek, dość blisko "centrum", acz w zupełnych "krzakach" (na uboczu). W wielu miejscach po wejściu do wody, po jakichś 3 lub 4 metrach, zaczyna się przepiękny srebrzysty piasek (dość spore "obszary" piasku) bardzo miły dla dziewczęcych nóżek.
pozdro

PS
O cholerka, nie zauważyłem, że "nie dalej niż Split", ale... radziłbym rozważyć... od Splitu na Peljesac właściwie jest rzut beretką ... :wink:
tomekm67
Croentuzjasta

Postnapisał(a) tomekm67 » 11.01.2010 13:51

Stara Baska na wyspie Krk
aggakk
Podróżnik

Postnapisał(a) aggakk » 11.01.2010 14:02

Stara Baska bardzo mi sie ze zdjec podobala, ale kwatere znalazlam w necie 1 czy 2 - niespecjalne za to porzadnie drenujace kieszen:)
aggakk
Podróżnik

Postnapisał(a) aggakk » 11.01.2010 14:06

O sorry Tomku, odpowiedz napisalam zanim zobaczylam linka. Juz ogladam ta strone, ktora mi podales
I wszystkim, ktorzy przeslali propozycje bardzo dziekuje. Bo sporo szukalam i nie moglam namierzyc nic tak malego o co mi chodzi:)
Zaraz obejrze pozostale proponowane miejscowosci. Nad Stara Baska zastanawialam sie juz wczesniej to poszla na pierwszy ogien
mkm
Koneser

Postnapisał(a) mkm » 11.01.2010 15:42

aggakk napisał(a):Szukam uroczej, małej miejscowości, ale nie małej w znaczeniu Primosten. Szukam jakiejs urokliwej wioski, moze byc nawet bez sklepu i kafejki tylko zeby byly jakies zatoczki zwirkowe, bo moje dziewczyny jeszcze nie beda skakac ze skaly do morza. Marze rowniez zeby nie bylo tam plasko.
Moim idealem jest Prtlog kolo Labina, ale tam juz bylam. Chcialabym zobaczyc cos nowego tylko niezbyt daleko na poludnie (najdalej do okolic Splitu). Pozniej wracam na Istrie i nie chce mi sie zapuszczac zbyt daleko

Prtlog to także mój nr 1 na Istrii . Chyba wiem czego szukasz . Pasażer dobrze radzi ... http://www.barada-solta.com/indexeng.html
Pozdrav.
aggakk
Podróżnik

Postnapisał(a) aggakk » 11.01.2010 17:33

Pomarudze jeszcze, pozwolicie?
Solta ze zdjec bardzo mi sie podobala i pewnie byloby to to ale przyznam, ze wolalabym cos na ladzie lub z latwym dojazdem , tak zeby mozna bylo przy okazji wypoczynku troche pozwiedzac.
Miejscowosc Razanac ze zdjec wydaje mi sie troche plaska, a moze tylko do takich zdjec dotarlam i mam falszywe wyobrazenie?
Zreszta to moze byc tak, ze miejscowosc nie spelnia wszytskich oczekiwan a kwatera jest tuz na jej skraju w jakims urokliwym miejscu , w ktorym mozna sie zakochac na zaboj. Czasem to po prostu kwestia miejscowki, wiec nie krepujcie sie jeszcze czegos podrzucic :)
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 11.01.2010 17:40

aggakk napisał(a):Miejscowosc Razanac ze zdjec wydaje mi sie troche plaska,

8O

Tak tylko z ciekawości pytam co Masz na myśli ?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.01.2010 17:57

JacYamaha napisał(a):

8O

"aggakk "nie stosuje polskich liter i plaska , to jest coś w stylu zrob mi laske :wink: :D
Ostatnio edytowano 11.01.2010 19:10 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 11.01.2010 18:06

Janusz Bajcer napisał(a):
JacYamaha napisał(a):

8O

"aggakk "nie stosuje polskich liter i plaska , to jest coś w stylu zrob mi laske :wink: :D

Januszku nawet nie o to mi chodzi - co autor ma na myśli pisząc "płaska"?
Denna? Za duże zadupie? Czy co?...
mutiaq
Cromaniak

Postnapisał(a) mutiaq » 11.01.2010 18:26

że nie ma gór :P :?:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.01.2010 18:58

aggakk napisał(a):Szukam uroczej, małej miejscowości, ale nie małej w znaczeniu Primosten. Szukam jakiejs urokliwej wioski, moze byc nawet bez sklepu i kafejki tylko zeby byly jakies zatoczki zwirkowe, bo moje dziewczyny jeszcze nie beda skakac ze skaly do morza. Marze rowniez zeby nie bylo tam plasko.

To może jakaś wioska w okolicy Senj (lub samo Senj), a są tam takie zatoczki

No i skoro ma być powrót na Istrię, to będzie blisko :D
pasażer
Cromaniak

Postnapisał(a) pasażer » 11.01.2010 19:02

Janusz Bajcer napisał(a):... to jest coś w stylu zrob mi laske :wink: :D

Klasyka kolegi Marcina "Pani robila laske jakbym conajmniej prosil o zloty papier." :lool:
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone