Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Szukam małej wioski z zatoczkami

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
aggakk
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aggakk » 11.01.2010 19:05

plaska=płaska znaczy nie ma gor:)
Bron Boze nie w znaczeniu denna, czy beznadziejna, bo przyznam, ze udalo mi sie w Chorwacji takowych miejsc jeszcze nie ujrzec:) Pewnie ich nie ma
Sorry, ze nie stosuje polskich znakow diakrytycznych ale z natury leniwa jestem
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 11.01.2010 19:35

Janusz Bajcer napisał(a):
aggakk napisał(a):Szukam uroczej, małej miejscowości, ale nie małej w znaczeniu Primosten. Szukam jakiejs urokliwej wioski, moze byc nawet bez sklepu i kafejki tylko zeby byly jakies zatoczki zwirkowe, bo moje dziewczyny jeszcze nie beda skakac ze skaly do morza. Marze rowniez zeby nie bylo tam plasko.
Moim idealem jest Prtlog kolo Labina, ale tam juz bylam. Chcialabym zobaczyc cos nowego tylko niezbyt daleko na poludnie (najdalej do okolic Splitu). Pozniej wracam na Istrie i nie chce mi sie zapuszczac zbyt daleko

To może jakaś wioska w okolicy Senj (lub samo Senj), a są tam takie zatoczki

No i skoro ma być powrót na Istrię, to będzie blisko :D

Brawo Janusz ... Starigrad, Donja Klada i Lukovo :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 11.01.2010 19:43

Twierdzę jednak , że najlepsza będzie wyspa ... Może nawet ta księżycowa :D W Potocnicy , czy w Bosanie koleżanka aggakk znajdzie na pewno swój '' Prtlog '' ... I będzie znacznie bliżej do plaży :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.01.2010 19:48

aggakk napisał(a):Sorry, ze nie stosuje polskich znakow diakrytycznych ale z natury leniwa jestem

Dzięki za szczerość, ale lenistwo to brzydka cecha. :cry:

A regulamin forum pkt.4 koleżanka czytała. :?:

Pamiętaj: Pisząc poprawnie, pokazujesz swoją klasę. Drobna rzecz, a cieszy. Warto jest pokazać się z dobrej strony! :D
aggakk
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aggakk » 11.01.2010 23:45

Ależ oczywistym jest (jako żem leniwa), że koleżanka nie czytała.
Jednak wzięta pod włos (trzeba pokazać klasę) postaram się dusić prawego alta.
mkm...ja mogłabym w takim Prtlogu przesiedzieć cały rok, gdziekolwiek by on był :) ale małe muszą od czasu do czasu do cywilizacji, bo żyć (wypocząć) nie dadzą. Ale bardzo Ci dziękuję za namiary. Na pewno zostaną kiedyś wykorzystane
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.01.2010 11:51

Dziękuję Pani Leniwiec :wink: duś dalej prawego alta i trzymaj klasę :D
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 12.01.2010 15:21

aggakk napisał(a):Sorry, ze nie stosuje polskich znakow diakrytycznych ale z natury leniwa jestem

Dzięki za szczerość, ale lenistwo to brzydka cecha. :cry:

A regulamin forum pkt.4 koleżanka czytała. :?:

Pamiętaj: Pisząc poprawnie, pokazujesz swoją klasę. Drobna rzecz, a cieszy. Warto jest pokazać się z dobrej strony! :D

brawo za czujność :P
jak to miło, że nie tylko ja dostałam burę za brak ogonków, kropek i kresek :D:D

ale ja już się poprawiłam i jeśli zdarzy mi się ominąć "dodatek" to tylko dlatego, że w pośpiechu puściłam za szybko alta - pewnie już nie mógł oddychać ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.01.2010 16:41

twister07 napisał(a):
brawo za czujność :P
jak to miło, że nie tylko ja dostałam burę za brak ogonków, kropek i kresek :D:D

ale ja już się poprawiłam i jeśli zdaży mi się ominąć "dodatek" to tylko dlatego, że w pośpiechu puściłam za szybko alta - pewnie już nie mógł oddychać ;)

Za pojedyncze błędy i za pospolite literówki nikt nie dostaje bury :D

bo i mnie się one zdarzają :cry:

co zostało już dziś w innym temacie wyłapane przez pewnego króla co go myszy zjadły :wink:

PS nr 222 twiseter07 wpisana we właściwe miejsce :wink: :D

PS pojedynczy gruby błąd ortograficzny w Twoim poście powyżej poprawiłem :wink:
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 12.01.2010 17:25

PS nr 222 twiseter07 wpisana we właściwe miejsce :wink: :D

PS pojedynczy gruby błąd ortograficzny w Twoim poście powyżej poprawiłem :wink:

hahaha widziałam :) na nic się zdał mój protest ;)

ups....... to pewnie z tej radości :oops: bardzo przepraszam i dzieki za poprawkę ;) stara baba a takie błędy robi :? :roll:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 12.01.2010 17:54

aggakk napisał(a):mkm...ja mogłabym w takim Prtlogu przesiedzieć cały rok, gdziekolwiek by on był :) ale małe muszą od czasu do czasu do cywilizacji, bo żyć (wypocząć) nie dadzą. Ale bardzo Ci dziękuję za namiary. Na pewno zostaną kiedyś wykorzystane

Cieszę się :D Na koniec jeszcze jedna wiocha z cywilizacją w tle ...
http://dalmacija.net/zecevo/House_zvonimir.htm . Co prawda Rogoznica czy Primosten to nie Labin ... Ale warto zaryzykować :D
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 12.01.2010 18:28

Janusz Bajcer napisał(a):Za pojedyncze błędy i za pospolite literówki nikt nie dostaje bury :D
bo i mnie się one zdarzają :cry:
co zostało już dziś w innym temacie wyłapane przez pewnego króla co go myszy zjadły :wink:

Taaa... już linka nie wkleję. :twisted:
Ojcem piśmiennictwa polskiego już nazwano Mikołaja Reja i choć byś Januszu drogi się . . . to nie podskoczysz . :wink: Notabene za kilka dni będziemy obchodzić rocznicę jego 505 urodzin. Czytać tekstu bez ogonków również nie lubię, lecz nagminne zwracanie uwagi tylko rozwala temat. Sam również preferuję małe wioski i chętnie poznam inne propozycje, a nie mam ochoty czytać już o błędach.
Jak admin czyta, to przypomnę propozycję koleżanki mutiaq: "wygaś post".

Ps. Nie nadrobisz.
aggakk
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aggakk » 12.01.2010 18:41

Robota leży i płacze, dzieci nienakarmione :) a ja po nocach nie dosypiam tylko szukam. Ale chyba coś wygrzebałam. Zna ktoś może coś takiego jak Sevid? Ze zdjec i opisu to chyba mniej wiecej coś czego szukam. Jedno co mnie trochę niepokoi to nadmiar betonu i łódek w zatoce. Może ktoś wie czy są tam jakieś miłe żwirowe zatoczki?

mkm...za chwilę biorę się za oglądanie Twojej propozycji tylko oderwę na minutę oczy od monitora i pójdę popatrzeć sobie do lodówki
aggakk
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aggakk » 12.01.2010 19:00

mkm to sa te klimaty:) Dziękuję Ci bardzo. Sevid, Zecevo i wyglada na to, że Razanj (w czesci gdzie odleglosc miedzy apartamentami jest większa niż dwa palce) to miejscowości, z których będę wybierać.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 12.01.2010 19:10

aggakk napisał(a): Zna ktoś może coś takiego jak Sevid?

Info na forum nie za dużo.

Sevid

Apartamenty Split/Sevid

Sevid czy Ciovo? (okolice Trogiru inaczej)

Sevid (Marina) Był ktoś ?

Zajrzyj do tematu dg, był w Sevid
byłem 4 razy w HR - szukam spokojnego miejsca

Pozdrav :oczko_usmiech:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.01.2010 20:19

pasażer napisał(a):Ojcem piśmiennictwa polskiego już nazwano Mikołaja Reja

Oczywista oczywistość :wink:

Zwracałem uwagę na pisanie postów z błędami ortograficznymi, bez dużych liter, bez ogonków nim zostałem moderatorem, zwracam teraz i będę zwracał nadal, jak długo będę na tym forum. :idea:

To ostatni post do Ciebie w tym temacie :arrow:
Ostatnio edytowano 14.01.2010 22:29 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Szukam małej wioski z zatoczkami - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone