Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Szukam małej wioski z zatoczkami

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
aggakk
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aggakk » 12.01.2010 20:42

Dzieki pasażer. Informacje bardzo przydatne. Widzę, ze nie tylko ja zwróciłam uwagę na ten beton w Sevidzie. Jego akcje spadaja...
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 12.01.2010 22:33

aggakk napisał(a):mkm to sa te klimaty:) Dziękuję Ci bardzo. Sevid, Zecevo i wyglada na to, że Razanj (w czesci gdzie odleglosc miedzy apartamentami jest większa niż dwa palce) to miejscowości, z których będę wybierać.

Sevid i Razanj są jednak zdecydowanie bardziej zurbanizowane od Zeceva ... Tylko delikatnie ostrzegam :)
aggakk
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aggakk » 13.01.2010 12:53

mkm na to wygląda. Zaczynam zatem porównywać kwatery w Zecevie
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 13.01.2010 13:29

Zečevo to nie taka znowu wiocha, to jakby przedmieście Rogoznicy do której można dojść kilkunastominutowym spacerkiem. Mieszkałem tu:
http://dalmatiasplit.4adria.com/index.php/Accommodation/Property/Apartment-2-bedrooms/Rogoznica-Davorka-Mikelic.html
Plaża to wąska czysta i dość długa zatoka wcinająca się w ląd. Schodzi się w dół betonową dróżką. Na plaży są porobione betonowe wylewki i jest trochę drobnych kamieni. Przydatny parasol bo cienia nie ma za dużo. Te betonowe wylewki z tego co pamiętam są przynależne do konkretnych domów. Fajne miejsce na wypady po okolicy...
aggakk
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aggakk » 13.01.2010 23:41

Dzięki Bocian
Trochę będzie ciężko wbijać parasol w betonową wylewkę:) Ładny apartament. Dobrze Ci się tam mieszkało?
Przyznam, ze niełatwo jest namierzyć parę domków do porównania. mkm przysłał linka do apartamentu, z którego dostałam odpowiedź - cenowo świetnie tylko brak widoku na morze, a ciężko mi tą przyjemność odpuścić bom rozpasana widokami z apartamentu w Prtlogu. Sama znalazłam ze trzy dodatkowe.
Ale i tak człowiek najpewniej się czuje jak jedzie w polecone i sprawdzone miejsce.
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 14.01.2010 00:10

aggakk napisał(a):Dzięki Bocian
Trochę będzie ciężko wbijać parasol w betonową wylewkę:) (...).

podstawa pod parasol ;)
można napełnić wodą z morza 8)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.01.2010 02:56

W temacie parasola to my chodziliśmy na ten kawałek plaży z kamykami i tam nie ma problemu. W tych betonowych wylewkach są porobione dziury, wiec tez nema problema :) Dobrze mi się mieszkało w tym domu, właścicielka sympatyczna, mieszka w Splicie, na miejscu jest jej matka (starsza pani, tak było w 2006) Po moim smsie w temacie dojazdu, Davorka wyjechała po mnie bo nie mogłem trafić. Jak dojechaliśmy to czekał na nas obiad!! Jak będę w domu to wrzucę jakieś zdjęcie, w pracy teraz nic nie mam. Jak my byliśmy to co dzień o 9 rano przyjeżdżał samochód z pieczywem i nabiałem, ogłaszając swoje przybycie głośnym sygnałem. Nie dało się dalej pospać gdyby ktoś chciał :) W Zecevo jest (był) jeden mały sklepik. Zakupy w Rogoznicy.
Pozdrav.
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 14.01.2010 07:22

aggakk - czy bierzesz pod uwagę wyspy ? Np. taki Hvar - po drugiej stronie tunelu Pitve obfituje w spokojne wioseczki z większymi czy mniejszymi zatoczkami np. Zavala
Polecam. :D
elpe
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) elpe » 14.01.2010 08:43

Ja mieszkałem w Zecev-ie w apartamentach Slavica. Bardzo dobre warunki. Tam będziesz miała widok na morze z tarasu.
aggakk
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aggakk » 14.01.2010 10:09

Bocian, dziękuje, informacje cenne i bardzo pomocne:) Ostatnio tam gdzie byłam najbliższy sklep był odległy o 4km co mi kompletnie przeszkadzało, a 9 rano to na szczęście nie 6.30, więc nie ma problemu

wojan, w tym roku nie. Ale w przyszłym pewnie się skuszę więc dziękuję za namiary:)

elpe, a można więcej informacji? Jak się kształtowała cena za te bardzo dobre warunki z widokiem na morze? Widziałam ich stronę - faktycznie mi się podoba ze zdjęć. Masz może bezposredni kontakt tam? Bo formularz ze strony nie rabotajet
elpe
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) elpe » 14.01.2010 11:03

W Slavicy 3 lata temu było 55 euro za 4 dorosłe osoby w apartamencie z dwoma sypialniami + duży salon z aneksem kuchennym + taras. Namiary: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl, tel. 0038 598 44 74 46 . I co też istotne , gospodarze bardzo w porządku.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 14.01.2010 11:14

mutiaq napisał(a):
aggakk napisał(a):Trochę będzie ciężko wbijać parasol w betonową wylewkę:) (...).

można napełnić wodą z morza 8)

Na wszystko są sposoby :oczko_usmiech:
aggakk
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aggakk » 14.01.2010 13:21

pasażer - wszystkie sposoby są świetne :) Że też sama na to nie wpadłam, przecież zawsze wożę na wakacje wiertarkę i woreczek z cementem :)

elpe- zaraz chwileczkę. Ze strony http://www.rogoznica-apartments.com/fot ... 20eng.html wynika , ze ta Slavica nie jest w Zecevie tylko w Zatoglav. To inna Slavica?
aggakk
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aggakk » 14.01.2010 13:30

Sorry elpe juz sobie sama odpowiadam, ze to nie ten. Znalazlam ten w Zecevie. Dzieki za namiary. Juz je wykorzystuje
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 14.01.2010 20:09

Dolewam oliwy do ognia ... http://www.dalmatianet.com/bozic/#
Ljubljeva podobna dziura do Zaceva , tylko bardziej urocza :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Szukam małej wioski z zatoczkami - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone