napisał(a) Dudek2222 » 06.07.2011 08:54
Na miejscu, przy apartamencie, jest ogródek, pies, kot i to tyle.
Veleniki są oddalone od Poreca ok. 3,5 km i taka jest odległość od plaży,więc spacer ( szczególnie powrót - pod górę ) raczej odpada.
Jeździliśmy samochodem, parking, ale, uwaga, nie największy, w centrum ( 8 kn/h ),tylko 200 m w bok kosztował 20 kn za cały dzień i, co istotne, był zacieniony.
Z parkingu na plażę 3 kroki, prysznic ze słodką wodą, skutery, rowery, banany, knajpki, barki,lody, owoce, pamiątki - wszystko na wyciągnięcie ręki, ale, jednocześnie, nikt nie depcze Ci po głowie.
Plaża, podobnie jak parking, częściowo w cieniu.
Do starego centrum Poreca 5 min spacerkiem.
W drodze z plaży do apartamentu masz w jednym miejscu supermarkety - Konzum, Kaufland ( najbardziej mi sią podobał ), Lidl i bodaj Plodine.
Reasumując, towarzystwo, nieco już zmanierowane innymi wyjazdami, było zadowolone.
Ja - trochę mniej, ale to dlatego, że w odróżnieniu od reszty wstaję wcześnie i o poranku brakowało mi morza, musiałem czekać, aż reszta się wygrzebie.
Jednak ta odległość dla kogoś zmotoryzowanego nie jest przeszkodą, a czasami wręcz zaletą - jeśli chcesz nieco ciszy i spokoju, w Velenikach masz gwarantowane.