Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Suplementy diety

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 06.05.2011 08:17

100 gram ugotowanego makaronu to trochę samego makaronu i dużo wody, stąd ta różnica a woda kalorii właściwie nie ma.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 06.05.2011 08:34

Woda usuwa toksyny ...

Woda to podstawa :)
sroczka66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sroczka66 » 06.05.2011 08:38

A ja sobie do tej pory myślałam, że problem odchudzania to typowo babska sprawa....bo to ciągle my mamy, bądź wydaje nam się, że mamy, za dużo ciała tu i ówdzie.

I to my latami całymi staramy sie walczyć o zachowanie zgrabnej sylwetki i stosujemy tysiące diet, ćwiczeń i innych cudów, a tu proszę, proszę....panowie też są w tym względzie fachowcami...i też mają takie problemy....i też walczą...

....jestem pod wrażeniem...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.05.2011 08:54

kaszubskiexpress napisał(a):..Żadna dieta nie jest skuteczna na dłuższą metę,......naprawdę na słodycze .... z rozsądkiem. To one są winowajcą !!!
....

Zgoda lecz dużo większym są Fast food i wbrew pozorom kawa :!: Którą serwuję namiętnie na forum. 8O
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 06.05.2011 08:57

A co z kawą?

Słyszałem, że wypłukuje magnez, natomiast ... akurat jestem namiętnym kawoszem.

Czyżbym musiał odstawić?
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 06.05.2011 09:05

Nie popadajmy w paranoję.

Kawa ma dobry wpływ na organizm, ale tez potrafi szkodzić.

Jak wszystko.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.05.2011 09:10

weldon napisał(a):A co z kawą?

Słyszałem, że wypłukuje magnez, natomiast ... akurat jestem namiętnym kawoszem.

Czyżbym musiał odstawić?

Co wyczyścisz wodą przewrócisz toksyny kawą. Kawa poza tym zatrzymuje wodę w organizmie. Pozostawione przez kawę toksyny powodują skłonność do odczynów alergicznych w węzłach chłonnych organizmu (swędzenie-puchnięcie stup, dłoni, puchnięcie gardła.... ).

Zaczynasz konsumować przetworzoną żywność gorszej jakości (tańszą) może skończyć się wizytą w szpitalu lub jeszcze gorzej(skrajne przypadki).
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 06.05.2011 09:25

Chyba w takim razie przejdę jednak na herbatę.

To tak, a propos pytania Bociana. Po prostu, nie jem słodyczy, nie pije piwa,
nie korzystam z fastfoodów, ruszam się, w miarę możliwości, jedynie co, to odżywiam się niezbyt regularnie,
a efektów nie ma.

Spróbuje, mimo wszystko, zaleceń Duncana, ale, może właśnie jeszcze spróbuję z tą kawą, ograniczyć, albo i całkiem odstawić.

NA razie - duuużo wody piję :)
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 06.05.2011 09:26

Co do kawy, to mój lekarz powiedział, że skoro muszę pić to 1 dziennie i to przed południem. Zaraz po wypiciu kawy obowiązkowa szklanka wody, i zakaz picia kawy na czczo!
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 06.05.2011 09:30

twister07 napisał(a):Co do kawy, to mój lekarz powiedział, że skoro muszę pić to 1 dziennie i to przed południem. Zaraz po wypiciu kawy obowiązkowa szklanka wody, i zakaz picia kawy na czczo!

Mi też tak mówili, że kawa mi organizm zakwasza, ale ... nie wierzyłem.

Wam jakoś bardziej wierzę :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.05.2011 09:37

weldon napisał(a):Chyba w takim razie przejdę jednak na herbatę.

..... zaleceń Duncana, ...........

NA razie - duuużo wody piję :)

Z własnego doświadczenia nie polecam żadnych diet wynalazków. One są dobre dla młodych osób i zwalenia 5kg nadwagi.

Zmień przede wszystkim godziny posiłków PIĘĆ razy dziennie!

a. 7,00;
b. 10,00 ;
c. 14,00;
d. 17,00;
e. 19,00.

Jedz małe ilości często i odrazu będziesz miał efekty.

Jak tu już wspominał FUX organizm człowieka jest "głupi" i gdy nie przestrzega się rygorystycznie godzin częstych posiłków potrafi z przysłowiowej "wody" zrobić cholesterol i tłuszcz.

Jeśli chcesz mogę polecić bardzo dobrą i niedrogą dietetyczkę na Woli.
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 06.05.2011 09:39

Sądzisz, że dasz radę na Dukanie? Pamietaj, że jak zaczniesz to powinieneś skończyć, bo inaczej "jojo" :D

a może spróbuj dietę trochę starsza, równie skuteczną i smaczniejszą- gdzie trochę wolniej się chudnie (ale możesz i owoce i razowe pieczywo i makaron pełnoziarnisty... oczywiście nie wszystko na raz). Poczytaj o Soutch Beach- jak dla mnie to jest bardziej zdrowy styl jedzenia niż dieta ( a i tu można kilka przepisów Dukana zrobić- np. na pizzę :))
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 06.05.2011 09:42

Zakwasza czy nie, ale na Dukanie piję min 3 kawy dziennie, w tym jedno espresso.
Muszę i już, ciśnienie sobie podnoszę. Przed dietą, od ok 15 lat brałem proszki na nadciśnienie, teraz po zrzuceniu 18 kg, mam ciśnienie na poziomie 80/50. Kontrola w Aninie w czerwcu, jakieś badania mają mi robić.
Cukru nie używam, nigdy nie używałem, słodyczy nie jadałem, jeśli piję coś mocniejszego to głównie wino wytrawne czerwone. Nalewki leżą i czekają na zmianę mojego gustu, niektóre mają po kilkanaście lat.
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 06.05.2011 09:43

smoki3 napisał(a):Zmień przede wszystkim godziny posiłków PIĘĆ razy dziennie!

a. 7,00;
b. 10,00 ;
c. 14,00;
d. 17,00;
e. 19,00.

to jest podstawa :)
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 06.05.2011 09:50

twister07 napisał(a):Sądzisz, że dasz radę na Dukanie?

Pytanie nie do mnie, ale ja z czystym sumieniem odpowiem, że dam radę.
A to dlatego, że po ponad 20 latach objadania się, próbowania różnych diet, wreszcie zmieniłem nie tyle menu, co podejście do jedzenia.
Głowę zmieniłem :wink:
Nie fascynuje mnie już tłusta karkówka czy słonina wędzona, sprawność organizmu, możliwość zawiązania butów zdecydowania bardziej cieszy niż smakowity kąsek.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone