Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Suplementy diety

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.03.2011 11:52

fasi napisał(a):Jestem pełen uznania Smoki!
U mnie jak na razie -7 od stycznia 2011.

Tak do końca nie ma "różowo". Ostatni miesiąc trochę zawaliłem, bo tylko-3... :oops:
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 03.03.2011 11:55

Mój cel to zrzucenie jeszcze 15-20 kg.
Łatwo nie będzie bo mam rozpisany trening ogólnorozwojowy i mięśnie rosną... więc waga będzie wolniej spadać.
Inaczej by było przy samych aerobach, ale to nie moja bajka :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 03.03.2011 11:58

fasi napisał(a):Mój cel to zrzucenie jeszcze 15-20 kg.
Łatwo nie będzie bo mam rozpisany trening ogólnorozwojowy i mięśnie rosną... więc waga będzie wolniej spadać.

A czytałeś książkę Krzysztofa Ibisza?

:wink:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 03.03.2011 12:04

Jacek S napisał(a):
A czytałeś książkę Krzysztofa Ibisza?

Fasi uważaj, żeby po tej lekturze nie powiększyły Ci się wargi :D
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 03.03.2011 12:09

Jacku oblałem się prawie herbatą :lol:
Nie mam żadnych botoksowych planów, na zawodach kulturystycznych też mnie nie zobaczycie :D
Wiesz jak jest... lekkie problemy zdrowotne, zalecenia lekarzy odnośnie zrzucenia etc.
Myślę, że zbicie do jakichś 85 kg przy 175 cm wzrostu nie jest jakąś przesadą :wink:

kaszubskiexpress napisał(a):
Jacek S napisał(a):A czytałeś książkę Krzysztofa Ibisza?

Fasi uważaj, żeby po tej lekturze nie powiększyły Ci się wargi :D

:lol:

Pozdrav!

A Ibisza to sobie sami czytajcie... :lol:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 03.03.2011 12:16

Zajrzałem tutaj dzisiaj pierwszy raz.
Myślę że większość z nas ma słomiany zapał do ćwiczeń.

Chyba łatwiej jeść mądrze, co wcale nie znaczy mało.
Węglowodany są potrzebne, ale to one głównie budują nasze brzuszki.

Po przejrzeniu tabeli kalorii doszedłem do wniosku, że ryby, kurczaki i sery w dużych ilościach nie powinny mieć wpływu na betoniarkę.
W ich przypadku węglowodany to zero, albo prawie zero.

Ach.....te słodycze

:oops:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 03.03.2011 12:26

fasi napisał(a):Myślę, że zbicie do jakichś 85 kg przy 175 cm wzrostu nie jest jakąś przesadą :wink:

Przywróciłeś mi chęć do życia !

fasi napisał(a):A Ibisza to sobie sami czytajcie...

Mam lektora

Przygotowany na zmianę garderoby?
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 03.03.2011 12:39

kaszubskiexpress napisał(a):Myślę że większość z nas ma słomiany zapał do ćwiczeń.

No niestety, konsekwencja i samozaparcie to podstawa.
Dotychczas za karnet na 12 wejść płaciłem kwotę X i miałem na jego wykorzystanie 30 dni.
Małżonka chodząc razem ze mną na siłownię płaciła za 8 wejść kwotę Y i też miała 30 dni na jego wykorzystanie.
Ostatnio kupiliśmy karnet DUET na 20 wejść za cenę niższą niż X+Y, a na wykorzystanie karnetu jest 60 dni.
I tak zaczęły się problemy z konsekwencję. Jak człowiek wiedział, że mu przepadnie 1-2 wejścia w miesiącu to robił wszystko, żeby tego nie stracić i chcąc nie chcąc zmuszał się do uczęszczania. A przy 60 dniowym okresie ważności pojawiają się, negatywne tendencje do odpuszczania...

Jacek S napisał(a):
fasi napisał(a):Myślę, że zbicie do jakichś 85 kg przy 175 cm wzrostu nie jest jakąś przesadą :wink:

Przywróciłeś mi chęć do życia !

Niezmiernie się cieszę :)
Postaram się już niebawem występować w Twojej kategorii wagowej :D

Jacek S napisał(a):Przygotowany na zmianę garderoby?

Aż tak, źle to nie będzie :wink:
Małżonka w branży odzieżowej pracuje (firma pochodzi z Gdańska :wink:), a poza tym ostatnimi czasy ubiera mnie w mniejsze rozmiary, żebym miał motywację.
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 03.03.2011 12:39

Heh tez zajrzałam tu pierwszy raz. I w sumie na samym dobrym odżywianiu - trochę mniej (bynajmniej nie czuję się głodna) ale i zdrowo - zero 'słodyczy' (pozwalam sobie jedynie na bezcukrowe i bez tłuszczowe ciasteczka owsiano-otrebowe ;) ze wzgledu na błonnik w ilosci sztuk 2, co jakis czas), zamiast tłustych rzeczy wiecej takich zdrowszych (zamiana serka pleśniowego na serek biały lekki, czy kurczak z patelni beztłuszczowej zamiast takiego w panierce na tłuszczu), sporo warzyw i owoców od początku lutego zeszły mi 4 kg.
Ćwiczyć zaczęłam dopiero teraz co drugi dzień 30-45 minut w domku, aby ujędrnić sie co nieco ;)

Najzdrowiej chudnąć 0,5-1kg tygodniowo wtedy jest mniejsze niebezpieczeństwo efektu jojo. Dodam ze to moje pierwsze odchudzanie w życiu ;)
Nadialena
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nadialena » 03.03.2011 15:02

też trafiłam tu pierwszy raz. W tłusty czwartek :lol: :lol: :lol:
Ale tak poważnie to trzeba się za siebie wziąć, wakacje i urlop coraz bliżej :D
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 03.03.2011 22:51

Nie gniewajcie się. Ale jak czytam tutaj różne pomysły "zrzucenia kilogramów" czy "zeszczuplenia" to ręce mi opadają :?
Chodzenie na siłownię żeby zeszczupleć ???
Jakiś trening Weidera (znanego z skąd inąd na siłowniach) na szczupły brzuch ???
Jedzenie jakiś suplementów które spowoduja schudnięcie ??? (Tu ironia z mej strony suplementowa - jemy, śpimy, nic nie robimy i chudniemy :roll: )
Na miły Bóg. Chyba nie traktujecie tego poważnie?

Przecież trzeba znać podstawy fizjologii funkcjonowania ludzkiego organizmu.
1. Żeby zaszczupleć na siłowni trzeba by było zastosować specyficzny trening nie spotykany generalnie na siłowni. Tzn. przez kilkadziesiąt minut z małymi obciązeniami za.....dzielasz na różnych stanowiskach obciążających główne grupy mięśniowe bez przerw na pogawędki o ostatnim zrobionym cieście (to wersja dla kobiet) czy motoryzacyjno/politycznych (wersja dla mężczyzn). Jeśli tak ćwiczycie to za jakiś czas schudniecie.
2. Trening Weidera na szczupły brzuch ???
Jakiekolwiek ćwiczenia mięśni brzucha oczywiście wzmocnią te mięśnie ale NIE ZRZUCĄ tkanki tłuszczowej otaczającej te mięśnie. Do tego jest potrzebne zaangażowanie całego organizmu i wiedza kiedy do spalania tłuszczu (a mówiąc bardziej naukowo - kiedy do produkcji ATP niezbędnego do każdego skurczu mięśnia) są rekrutowane kwasy tłuszczowe. I tutaj zawsze jest najgorzej z oswojeniem się z tym faktem i potem zastosowaniem go w życiu (lenistwo tłumaczone niejednokrotnie brakiem czasu}.
3. Nawiązując do konca pkt.2. u niektórych pojawia się opcja schudnięcia w trakcie snu lub po zjedzeniu czegoś tam. W trakcie snu? Niemożliwe aby człowiek się tyle wiercił...Niby L-karnityna coś tam pomoże. No to zjedzcie sobie dwie tony L-karnityny jedzcie to co jecie i nie ruszajcie się. Poznacie efekty tegoż jak i innych preparatów.

Reasumując ten wywód bez szczegółów.
Chcesz zeszczupleć/utrzymać wagę - ruszaj się w ODPOWIEDNI sposób.
Jedz w miarę zdrowo (bez przesady z dietami bo zwariujesz) i nie wierz wróżbitom.

Chcę dodać, że wiedzę na te tematy nie czerpię z Wikipedii i innych podobnych stron.
Pozdrawiam.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 03.03.2011 23:55

romuald22 napisał(a): u niektórych pojawia się opcja schudnięcia w trakcie snu lub po zjedzeniu czegoś tam. W trakcie snu? Niemożliwe aby człowiek się tyle wiercił...

Dorosły mężczyzna, powiedzmy 90 kg/185cm śpiąc 6-7 godzin spala około 500 kalorii bez wiercenia się.

Zabawne jest to, że podczas prasowania spalisz więcej niż podczas podnoszenia sztangi na siłowni, ponieważ.............prasujesz nieustannie a na siłowni podnosisz ciężary 20 sekund i przez kolejne 10 minut patrzysz w lustro, z nieukrywanym podziwem. :P

Podczas intensywnego wysiłku fizycznego przez pierwsze 30-40 minut spalasz wodę, żeby zacząć spalać tłuszcz wysiłek musi być znacznie dłuższy.

Zgadzam się z Tobą, że od tabletek się nie chudnie.

:P

Ja też nie zaglądałem do wiki i innych wikipodobnych :D
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 04.03.2011 00:11

kaszubskiexpress napisał(a):Podczas intensywnego wysiłku fizycznego przez pierwsze 30-40 minut spalasz wodę, żeby zacząć spalać tłuszcz wysiłek musi być znacznie dłuższy.

Nie gniewaj się.Ale chcąc być w miarę konkretnym - nie zgadzam się kompletnie z Twoim twierdzeniem spalania.
Przypuszczam, że masz na myśli pocenie się w trakcie bardziej intensywnego wysiłku, co dla ważących się bieżąco na dokładnej wadze stwarza złudne wrażenie schudnięcia po jednorazowym wykonaniu tegoż.( Czyli - o kurde schudłem/am 1-1,5 kg). Polecam zważenie się po uzupełnieniu płynów. Już nie jest tak pięknie.
Wracając do meritum.
Nie spala się wody - ona jest potrzebna do pewnych reakcji biochemicznych zachodzących w organiźmie oraz do termoregulacji.
"Spalasz" - glikogen, węglowodany, potem tłuszcze, skrajnie możesz również spalić białko - ale to w dzisiejszych czasach rzadkość.

Ach. Piszesz o kaloryczności spania. Oczywiście ona istnieje. Tak jak kaloryczność oddychania, trawienia i mrugania okiem.Ale chcący zeszczupleć powinni ją raczej pominąć...
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 04.03.2011 00:34

romuald22 napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):Podczas intensywnego wysiłku fizycznego przez pierwsze 30-40 minut spalasz wodę, żeby zacząć spalać tłuszcz wysiłek musi być znacznie dłuższy.

Przypuszczam, że masz na myśli pocenie się w trakcie bardziej intensywnego wysiłku, co dla ważących się bieżąco na dokładnej wadze stwarza złudne wrażenie schudnięcia po jednorazowym wykonaniu tegoż.( Czyli - o kurde schudłem/am 1-1,5 kg). Polecam zważenie się po uzupełnieniu płynów.

Ach. Piszesz o kaloryczności spania. Oczywiście ona istnieje. Tak jak kaloryczność oddychania, trawienia i mrugania okiem.Ale chcący zeszczupleć powinni ją raczej pominąć...

Pisząc o spalaniu wody miałem na myśli to, że krótki wysiłek fizyczny nie spala tłuszczu, po prostu się pocisz i tracisz wodę... mniejsza o tablicę Mendelejewa.
Z kolei zbyt długie bieganie zmniejsza masę mięśniową i powinny temu towarzyszyć ćwiczenia na siłowni, w celu odbudowania tkanki mięśniowej.

Jeśli chodzi o sen, to napisałem to w odniesieniu do Twojej uwagi o wierceniu się :D

Jeśli chcemy schudnąć musimy znaleźć kompromis między ruchem, tym co jemy i ile jemy a wszystkim musi dowodzić zdrowy rozsądek.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 04.03.2011 07:49

Z uwagi na pochłonięte wczoraj pączki pomrugam dziś sobie powiekami ze 4 razy więcej, a co.

:wink: :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone