Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Suplementy diety

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 03.12.2010 20:04

Kiedyś cuda czyniła dieta Kwaśniewskiego... :)
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 03.12.2010 20:27

Bocian napisał(a):Kiedyś cuda czyniła dieta Kwaśniewskiego... :)

Nadal czyni. Nawet, taka zbieżność nazwisk, Prezydent Kwaśniewski z niej korzystał podobno :lol:
romuald22
Koneser

Postnapisał(a) romuald22 » 03.12.2010 23:00

agabe napisał(a):...koleżanka w 2 miesiące spadła z wagi...

Się nie potłukła :?: :wink:
majeczka
Cromaniak

Postnapisał(a) majeczka » 03.12.2010 23:10

Nie chce mi się czytać poprzednich postów. Chcesz schudnąć, to po prostu ogranicz jedzonko... i włącz ruch... Żadna cud dieta. Jedno jest pewne jpp, czyli jedz pół porcji mniej... , ewentualnie niekiedy nie jedz wcale... :papa:
romuald22
Koneser

Postnapisał(a) romuald22 » 03.12.2010 23:54

majeczka napisał(a):... po prostu ogranicz jedzonko... i włącz ruch... Żadna cud dieta.

Twe najtrafniejsze uwagi nic tu chyba nie pomogą. :lol:
Ale jakby choć jeden/jedna posłuchała to byłoby cenne...
Roxi
Koneser

Postnapisał(a) Roxi » 04.12.2010 08:27

majeczko to nie jest do końca tak, że jedz mniej i tyle.

Mam w pracy dosyć otyłą koleżankę, która od zawsze próbuje schudnąć. Mówi, że diety żreć mniej i inne takie do otyłego człowieka w ogóle nie przemawiają i się nie nadają.
Ograniczy jedzenie... wytrzyma dwa tygodnie, na wadze pokaże się kilogram mniej, super. Ale po tych dwóch tygodniach przy kolejnym ataku głodu zjada 3x tyle ile powinna. Wszystko działa w ten sposób, że organizm przyzwyczaił się do uczucia głodu i jak tylko zostanie nasycony, to energi nie użyje do życia, tylko sobie odłoży na ciężkie czasy, czyli na okres tzw. głodu. I tak zamiast chudnąć, waga stoi w miejscu, a nawet rośnie.

Mówiła, że ona i większość otyłych osób potrzebuje diety, w której od A do Z powiedziane jest co można, a czego nie można. Trzeba ją prowadzić za rączkę. I tak zrobiła, była u dietetyczki, a ta ułożyła jej plan żywieniowy.

Koleżanka nie chodzi głodna, a schudła już ok 10kg :)

Dieta ŻM nadaje się dla osób, które chcą utrzymać swoją wagę, albo schudnąć 2kg przed wakacjami, dla otyłych się nie nadają.
skywalker_01
Cromaniak

Postnapisał(a) skywalker_01 » 04.12.2010 08:46

Jedyne logiczne rozwiązanie....
...trzeba przestać żreć i zacząć jeść. :lol:
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 04.12.2010 09:32

Roxi słusznie prawi, wiem to po sobie. Mogę stosować różne skrótowe (żm, żp, jpp...) diety, ale tylko do późnego wieczora. Wtedy to nadchodzi atak głodu i muszę coś przekąsić :wink: Resztkami rozumu głodowego sięgam po owoc, już nie po kiełbasę, na kiełbasę tylko patrzę.
Nadzieja w zwaleniu wagi jeszcze we mnie jest, np przy pomocy dietetyczki od Smoka :D
Ewa 40
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Ewa 40 » 04.12.2010 12:24

To i ja się dopiszę do tematu,do którego od dłuższego czasu zaglądam.
Też myślę,że Roxi i maciek mają rację,ale to jest moje zdanie.
Od lat przeszkadzała mi duża nadwaga,z którą walczyłam,jak a wiatrakami.
Przy stojącej pracy coraz bardziej były boleśnie odczuwalne -kolana,kręgosłup zwyrodnienie bioder-trzeba było podjąć decyzję ze wzgl.na stan zdrowia.
Mniej jeść to nie było żadne rozwiązanie dla mnie :( -bez rezultatu.
Zaczęłam zmieniać składniki żywieniowe,gdzie były już rezultaty pozytywne,a później natrafiłam na ten temat :D
Dieta Dukana to był w moim przypadku strzał w dziesiątkę,pierwszy raz w moim życiu coś zadziałało(a przyznam,że wieczorami chce mi się najwięcej jeść) :wink:
Zgubiłam 20 kg.i nawet nie wiem kiedy 8O
Miło jest słyszeć od wszystkich pozytywne komentarze,ale fizycznie jest mi lżej.
romuald22
Koneser

Postnapisał(a) romuald22 » 04.12.2010 21:51

Roxi napisał(a):Mam w pracy dosyć otyłą koleżankę, która od zawsze próbuje schudnąć. Mówi, że diety żreć mniej i inne takie do otyłego człowieka w ogóle nie przemawiają i się nie nadają.

Z racji wykształcenia w tym kierunku i doświadczenia (jak każde czeka na więcej :) )pozwolę sobie stwierdzić iż zwykle problemem jest brak konsekwencji. W wypadku osób które genetycznie mają tendencje do otyłości to jeszcze gorzej bo u nich konsekwencja musi być 100%.
Możemy tu sobie pisać różne mądrości ale nikt z forum (nawet administrator) nie zabroni udać się nam do naszej własnej lodówki.I cobyśmy tu nie napisali - nikt tego nie sprawdzi.
Roxi napisał(a):Ograniczy jedzenie... wytrzyma dwa tygodnie, na wadze pokaże się kilogram mniej, super. Ale po tych dwóch tygodniach przy kolejnym ataku głodu zjada 3x tyle ile powinna.

No o to chodzi właśnie. Nawet jak nie zjadanie więcej to ci co chcą zeszczupleć mówią"JEDNO CIASTECZKO NIE ZASZKODZI ":)
Roxi napisał(a):Dieta ŻM nadaje się dla osób, które chcą utrzymać swoją wagę, albo schudnąć 2kg przed wakacjami, dla otyłych się nie nadają.

Nie zgadzam się kompletnie z tą tezą.
Ta dieta (nie mylić z dietą kwaśdukanowską)nadaje się dla nas wszystkich, a szczególnie dla otyłych.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.12.2010 20:29

maciek1956 napisał(a):Roxi słusznie prawi, wiem to po sobie. Mogę stosować różne skrótowe (żm, żp, jpp...) diety, ale tylko do późnego wieczora. Wtedy to nadchodzi atak głodu i muszę coś przekąsić :wink: Resztkami rozumu głodowego sięgam po owoc, już nie po kiełbasę, na kiełbasę tylko patrzę.
Nadzieja w zwaleniu wagi jeszcze we mnie jest, np przy pomocy dietetyczki od Smoka :D

Cały czas do dołu, konsekwentnie pięć razy dziennie paszczą glamię. Jak tak dalej pójdzie będę musiał od swojej dietetyczki jakąś prowizję pobierać za dostarczanie klientów ( siedmiu osobom dałem adres) sami prosili. Reklamy nie noszę na plecach tylko na brzuchu.

Podczas pierwszej wizyty u dietetyczki oddajemy swoje wyniki laboratoryjne i oczywiście stajemy na wagę (w moim przypadku skali zabrakło). Następnie otrzymujemy dietę bardzo rygorystyczną na dwa, trzy dni. Celem jej jest oczyszczenie organizmu z toksyn i obkurczenie żołądka. Na fali euforii łatwo jest ją przeżyć. U niektórych osób mogą nastąpić niepożądane efekty uboczne o których zostajemy poinformowanni. Podajemy adres swojej poczty i po dwóch dniach zostaje przysłana dieta dostosowana dla danej osoby.

Pamiętajmy, że szarlotka to nie bliski odpowiednik jabłka, a baton Mars to nie zamiennik czterech orzeszków które masz zjeść na podwieczorek. Wszystko w naszych głowiach.

Pozdrawiam.
:lol:

smoki3
sroczka66
Cromaniak

Postnapisał(a) sroczka66 » 14.12.2010 14:08

Ewa 40 napisał(a):

Ewa40, gratulacje!!
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 14.12.2010 14:13

Ewa 40 napisał(a):

Z wyższym wykształceniem?

To trzeba szukać, dzwonić, dać ogłoszenie, wezwać milicję...
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.12.2010 13:07

Przeżyłem szok kulturowy 8O Przez święta zamiast przytyć, odeszło 1,5kg. Myślałem że waga się zepsuła i kazałem na wadze stanąć synowi, waga jest sprawna. :lol:
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 28.12.2010 16:14

Miałem to samo.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone