Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Suplementy diety

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 28.12.2010 17:16

Jacek S napisał(a):Miałem to samo.

A ja urosłem ...

Wg wskaźników :wink:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 28.12.2010 22:29

smoki3 napisał(a):Przeżyłem szok kulturowy 8O Przez święta zamiast przytyć, odeszło 1,5kg. Myślałem że waga się zepsuła i kazałem na wadze stanąć synowi, waga jest sprawna. :lol:

Ja też kazałem synowi stanąć ze mną na wadze.Jak zszedł z moich stóp to też ubyło parę kilo :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.12.2010 15:21

Witam,
ostatnio usłyszałem od mądrej osoby:

- "Proszę Pana, nie ma DIETY DLA WSZYSTKICH, jest DIETA dla Pana, DIETA dla żony i DIETA dla znajomego", jeden zje tłuste mięcho i nie ma problemów, drugi po ogórku może mieć migrenę".

Dalej moja pani doktor powiedziała:

- "Przestrzegałam zasad tzw. zdrowego żywienia, miałam sporo ruchu i ...nadwagę, puchnięcie nóg. Nawet stosując ŻP nie mogłam zgubić kilogramów i centymetrów (zbędnych)".

Wykonała badanie krwi (test MRT) i okazało się, że jej organizm nie toleruje nabiału, zatrzymując wodę w organizmie dla zneutralizowania "trucizny". Po odstawieniu TYLKO tego jedzenia w krótkim czasie "zgubiła w pasie" ponad 20 cm i sporo kilogramów :!:

Okazuje się, że nasze organizmy często nie tolerują pewnej żywności lub dodatków do niej.
W ten sposób można sobie poradzić m.in. z migrenami, biegunkami, zgagą, bólami stawów i mięśni, kontrolą masy ciała, chronicznym zmęczeniem, bezsennością, wykwitami skórnymi itp.

Stąd mowa o PANA/PANI DIECIE, a nie ogólnej diecie dla narodu (przy oczywistym założeniu, że MŻ i dużo ruchu zawsze jest korzystne).

Niestety test krwi (MRT) jest drogi :cry: - kosztuje u nas 1850 zł - i prawdopodobnie wysyłają materiał do Warszawy - wyniki po tygodniu. Licencję na badanie w Europie posiada firma ISO-LAB.
Podam adres w Warszawie. ISO-LAB Sp. z o.o. Warszawa, ul. Stępińska 22/30.
Nie wykonywałem tego testu, stąd mogę się powołać tylko na słowa innych, ale jeśli ktoś ma rzeczywiście problemy (nie tylko z nadwagą) myślę warto rozważyć takie badanie.

Tutaj stronka, co i jak się bada:

http://www.leap.pl/strony/test.htm

Pozdrav.
sroczka66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sroczka66 » 04.01.2011 08:59

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.01.2011 22:15

Po świętach zapadła niepokojąca cisza w temacie diet. Wszyscy padli z przejedzenia :?: :wink: :lol:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 25.01.2011 07:37

Trzeba wykończyć co zostało...żal wyrzucać.
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 25.01.2011 08:36

Może poniższa lista pomoże w odchudzaniu ;)

Obrazek
sroczka66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sroczka66 » 11.02.2011 11:13

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.02.2011 11:33

sroczka66 napisał(a):Nie idźcie tą drogą...

OCHYDA :!: :!: :!:
ANITA:)
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANITA:) » 16.02.2011 12:24

a fujjj
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 16.02.2011 12:26

ANITA:) napisał(a):

a fujjj

Co masz do Fuji? 8O

:D
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 16.02.2011 12:55

Zima, mało mam czasu na jakiekolwiek wizyty, w tym do dietetyczki, ale ...zabrałem się za siebie. Szkoda tylko wędzarki, pusta stoi :wink:
Dukan czyni cuda, głodny nie chodzę, a 10 kg mniej ważę. :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 16.02.2011 12:58

maciek1956 napisał(a):Dukan czyni cuda, głodny nie chodzę, a 10 kg mniej ważę. :D

A ja odstawiłem. Trochę strach.

Jak będę chciał sobie wątrobę popsuć to znam przyjemniejsze sposoby :lol:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 16.02.2011 13:14

weldon napisał(a):
maciek1956 napisał(a):Dukan czyni cuda, głodny nie chodzę, a 10 kg mniej ważę. :D

A ja odstawiłem. Trochę strach.

Jak będę chciał sobie wątrobę popsuć to znam przyjemniejsze sposoby :lol:

Sporo poczytałem zanim się zdecydowałem. Do tej pory nie odczuwam żadnych dolegliwości, nie mam też wspomnianych "utrudnień", a dzisiaj nawet byłem na kontroli w Aninie, wyniki mam w normie.
Po uspokojeniu "zimowo-feryjnym" wybieram się do poleconej dietetyczki (pozdrawiam polecającego), na dalsze ustawienie i ew sprawdzenie organizmu.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 16.02.2011 13:24

A u mnie, po pierwsze, gó...cio dała, po drugie nastraszyli zbyt dużą ilością składników niepotrzebnych już w moim wieku, tym wypłukiwaniem coś tam, coś tam, a jeszcze córka znajomych, w trakcie odchudzania się wylądowała na OIOM-ie i do końca życia skazana jest na jakieś prochy - inwalidka :(

Na razie ograniczam jedzenie na rzecz owoców, staram się więcej ruszać,
ale to tylko sobota i niedziela wchodzi w grę :(

Tak na co dzień, to, na razie, udało mi się orbitreka z piwnicy przytargać i jak się na niego popatrzę popołudniami,
to od razu się taki zmęczony się człowiek czuje :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone