.png)
.png)
woka napisał(a):A teraz pytanie do wszystkich.
Proszę sobie wyobrazić tamte czasy (tak zupełnie super obiektywnie) ....
Jakbyście Wy to rozwiązali ???? ( nie władza ale każdy nas indywidualnie- wczuwamy się, że to My ponosimy odpowiedzialność za kraj, za społeczeństwo).
Ja myślę .... myślę .... myślę i nie mam rozwiązania.
Żródło zdjecia
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):I tak przez lata PRL u władzy byli "mądrzy inaczej" - zgodnie z powiedzeniem Lenina -
"nawet kucharka może być ministrem."
.png)
woka napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):I tak przez lata PRL u władzy byli "mądrzy inaczej" - zgodnie z powiedzeniem Lenina -
"nawet kucharka może być ministrem."
A teraz jest inaczej![]()
![]()
ps. to nie jest odpowiedź na pytanie.
Odpowiadaj jak Ty byś to wówczas rozwiązał. ( i nie pisz, że znasz stan wojenny- bo pęknę ze śmiechu).
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Czy odpowiedzialnością za społeczeństwo można nazwać wysługiwanie się ZSRR.
(przyjaźń polsko radziecka miła być wieczna)![]()
woka napisał(a):A teraz pytanie do wszystkich.
Proszę sobie wyobrazić tamte czasy (tak zupełnie super obiektywnie) ....
Jakbyście Wy to rozwiązali ???? ( nie władza ale każdy nas indywidualnie- wczuwamy się, że to My ponosimy odpowiedzialność za kraj, za społeczeństwo).
Ja myślę .... myślę .... myślę i nie mam rozwiązania.
.png)
smoki3 napisał(a): Powiesz pewnie o dzisiejszych politykach "w większości beznadziejni" , a niestety jest to pokłosie wyniszczenia elit społecznych w czasie II wojny i czasów komunizmu.
.png)
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):
Odpowiedziałem - rozwiązaniem była walka z obaleniem komunizmu.
Skoro Ty mnie pytasz - ja zapytam Ciebie.
Czy przyjaźń polsko-radziecka miała trwać wiecznie![]()
.png)
- własnie oto chodzi ,z e każdy prawo do oceny stanu wojennego , nie tylko ten co brał w nim bezpośredni udział.

.png)
Torac napisał(a):Jestem za młody żeby znać stan wojenny ale czytam temat i oczom nie wierzę :
- niektórzy próbują przekonać że jedynymi ofiarami stanu wojenngo są żołnierze LWP ( bo im rączki marzły )
- porównują sytuację społeczeństwa PRL do dzisiejszych czasów.
- deprecjonują ofiary np. Wujka - po co podskakiwali
Jestem zażenowany i nie piszcie że jestem gówniarzem i nie powinienem się odzywać bo nic na ten temat nie wiem.
-
.png)
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.