majchrzy napisał(a):2300-2500 to samo paliwko do Mazdzi żonki(pali jak smok), winietki, przegląd samochodu przed wyjazdem, rozszerzenie ubezpieczenia auta do 1300km, zakup potrzebnych rzeczy, tzw. w razie czego (żarówki "same żarniki to wydatek 150pln za sztukę", olej z litr, płyn chłodniczy, dobicie klimy) a może coś wyjść jeszcze w trakcie przeglądu. Myślę, że sama podróż to wydatek min 3000pln w moim wypadku. A jeszcze jakiś nocleg po drodze (2 dzieci młodzsze ma 3 latka) to już się zrobi 3500pln.
Mam to szczęście, że do Wawki na lotnisko mam 1godzinkę, 2 godz. oczekiwanie na lotnisku, 3 godz. lot i ze 2-3 godz. dojazd na miejsce. Czyli łącznie z 10 godzin i jesteśmy na miejscu
Trzeba to jeszcze dokładnie policzyć ale to tak szacunkowo jakoś wyjdzie, więc w moim wypadku koszt dojazdu samochodem a samolotem jest porównywalny a czas i spokój jest bezcenny (dwoje dzieci na pokładzie a to jeść a to pić, siku i wszechobecne pytanie a daleko jeszcze).
Widzę że liczysz tak aby usprawiedliwić te wysokie koszty przelotu i uspokoić własne sumienie że samolotem jest taniej

.png)
.png)
.png)