Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 12.05.2021 12:46

Magda O. napisał(a):Dziękuję Wam :D . Zawsze wybieram się w tygodniu na takie wyprawy, bo nie lubię tłumów :wink:
A dziś dzień bez samochodu - do pracy przyjechałam na rowerze i wywołałam sensację :lol: chyba rozruszam towarzystwo :wink:

Brawo :)
WojtekKRK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WojtekKRK » 20.05.2021 09:31

Prośba o odpowiedz, czy ktoś może podpowiedzieć jak wygląda sprawa z rejestracją na bagażnik rowerowy który montuje się z tyłu ? Można założyć taką zakupioną z Allegro byle się numer zgadzał ?
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 20.05.2021 09:51

WojtekKRK napisał(a):Prośba o odpowiedz, czy ktoś może podpowiedzieć jak wygląda sprawa z rejestracją na bagażnik rowerowy który montuje się z tyłu ? Można założyć taką zakupioną z Allegro byle się numer zgadzał ?

Nie można ! Natomiast nikt Ci nie zabroni, najwyżej będziesz musiał usunać i zapłacisz mandat :mrgreen:
Oficjalnie można taką legalną rejestrację zamówić w Wydziale Komunikacji :) Nie kosztuje to dużo :papa:

https://www.motofakty.pl/artykul/kodeks ... nik-1.html
surfing
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) surfing » 25.05.2021 13:32

bluesman napisał(a):
WojtekKRK napisał(a):Prośba o odpowiedz, czy ktoś może podpowiedzieć jak wygląda sprawa z rejestracją na bagażnik rowerowy który montuje się z tyłu ? Można założyć taką zakupioną z Allegro byle się numer zgadzał ?

Nie można ! Natomiast nikt Ci nie zabroni, najwyżej będziesz musiał usunać i zapłacisz mandat :mrgreen:
Oficjalnie można taką legalną rejestrację zamówić w Wydziale Komunikacji :) Nie kosztuje to dużo :papa:

Jeżdżę od 25 lat z ładnymi rejestracjami z flagą PL, nigdy nie zapłaciłem mandatu i nikt mi nie kazał jej usunąć bo pewnie wtedy bym zapłacił mandat :)

Dopóki nie będę miał możliwości zamówienia w urzędzie rejestracji z flagą Polski, będę korzystał z usług lokalnego artysty ;)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 25.05.2021 21:33

surfing napisał(a):
bluesman napisał(a):

Jeżdżę od 25 lat z ładnymi rejestracjami z flagą PL, nigdy nie zapłaciłem mandatu i nikt mi nie kazał jej usunąć bo pewnie wtedy bym zapłacił mandat :)

Dopóki nie będę miał możliwości zamówienia w urzędzie rejestracji z flagą Polski, będę korzystał z usług lokalnego artysty ;)

Bredzisz ! tylko jak widać o tym nie wiesz :mrgreen: Widocznie służby słabo działają :) przykładowo : kradnę od 25 lat jeszcze nie mnie złapali.... konkluzja znaczy wolno ? Ciekawe :)
Chcesz mieć flagę :) Chcieć to móc szukaj u artysty:) Bo wydawane po 30 kwietnia 2016 tablice rejestracyjne posiadają symbol UE :)
Poza tym zanim coś napiszesz wzbogać swoją wiedzę ! dowiedz się np. od kiedy do kiedy w RP zaczęły obowiązywać tablice rejestracyjne z flagą :( Błysnąłeś wiedzą? wątpię ... Coś szwankuje pamięć bo 25 lat temu były czarne tablice ;)

W chwili obecnej legalnie, bez żadnego problemu można uzyskać tablice rejestracyjne na bagażnik (na hak) :)
surfing
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) surfing » 26.05.2021 09:46

23.05.2021 Bielsko - Straconka - Przegibek -Międzybrodzie - wzdłuż Soły do Kęt -Bielsko niespełna 50km
Obrazek
Padać zaczęło dopiero jak wróciłem do domu
Obrazek
Przegibek parking o 10:00 pełny
Obrazek
Międzybrodzie niespodzianka zamiast żagli Kitesurfing z dechą hydroskrzydło, śmigali mimo że wiało w porywach tylko do 3B
Więcej http://sieplywa.pl/wiedza/inne/9057-foi ... oskrzydlo/
Obrazek
Obrazek
Zapora Porąbka wybudowana 1937r.
Obrazek
W Porąbce w potoku Wielka Puszcza (7C) morsy mają swoje miejsce, jest nawet przebieralnia.
Obrazek
Most na Sole 1938r. w Kobiernicach k Kęt
Obrazek
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 26.05.2021 09:54

Piękne to czarnożółte zdjęcie :)

surfing napisał(a):Przegibek parking o 10:00 pełny

Urok weekendów. W tygodniu było pusto.
surfing
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) surfing » 26.05.2021 10:18

bluesman napisał(a):Bredzisz !

Bluesman przejedz się na rower potem przeczytaj mój krótki tekst ze zrozumieniem i przeproś, to możemy podyskutować jak to dawniej było z tablicami na bagażniki rowerowe.
IMG_20210526_105823.jpg

@Anakin, bluesman naruszył regulamin, czy możemy się obrzucać epitetami?
surfing
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) surfing » 26.05.2021 10:20

greenrs napisał(a):Piękne to czarnożółte zdjęcie :)

Dziękuję :)
Obrazek
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 26.05.2021 21:50

surfing napisał(a):
bluesman napisał(a):Bredzisz !

Bluesman przejedz się na rower potem przeczytaj mój krótki tekst ze zrozumieniem i przeproś, to możemy podyskutować jak to dawniej było z tablicami na bagażniki rowerowe.
IMG_20210526_105823.jpg

Bredzisz :mrgreen: Zrobiłem dziś 103km, na 100% nie przeproszę chyba kpisz :)

surfing napisał(a):Jeżdżę od 25 lat z ładnymi rejestracjami z flagą PL, nigdy nie zapłaciłem mandatu i nikt mi nie kazał jej usunąć bo pewnie wtedy bym zapłacił mandat :)

Przeczytaj co napisałeś ze zrozumieniem :)

surfing napisał(a):Bluesman przejedz się na rower potem przeczytaj mój krótki tekst ze zrozumieniem i przeproś, to możemy podyskutować jak to dawniej było z tablicami na bagażniki rowerowe.
IMG_20210526_105823.jpg

Naruszyłem regulamin ?
Czyli 25 lat temu wiedziałeś jaki będzie wzór tablic? znaczy się prorok :papa:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 27.05.2021 11:14

surfing napisał(a):@Anakin, bluesman naruszył regulamin, czy możemy się obrzucać epitetami?

W którym "paragrafie" ten Regulamin został naruszony i wskaż mi proszę te epitety, bo nijak się dopatrzeć nie mogę.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 27.05.2021 11:21

Polecam fajna stronę dotyczącą moich okolic pod kątem rowerowym :) http://www.rowerempogorach.pl/
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 02.06.2021 22:11

Dzisiaj byłem drugi raz szczepiony :) na wszelki wypadek rano zdążyłem przed nim w tempie zapodać sobie przejażdżkę :)
Jako, że czuję się dobrze i nie chcąc zrezygnować z pięknej jutrzejszej pogody i pozostać z małżonka tylko przy ew. spacerze ( nie znoszę spacerować :mrgreen: ) poczytałem co nieco na temat ew. wysiłku po szczepieniu :)

przykładowo to: https://portal.abczdrowie.pl/szczepieni ... iac-sportu.

Jadąc z małżonką po względnie płaskim moje tętno rzadko przekracza liczbę 85 więc organizm nie będzie nadmiernie obciążony :) Samotne jazdy z większym obciążeniem treningowym wznowię za kilka dni :) Konkluzja ? nie zamierzam odmówić sobie sobie wspólnego ruchu :papa:
PJazz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PJazz » 02.06.2021 22:15

Ja po drugiej dawce zrobiłem szybki spacer - 12 km. I nic. Ale mnie szczepili chyba placebo, bo po 1 i 2 dawce żadnych objawów niepożądanych nie miałem.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 03.06.2021 07:41

PJazz napisał(a):Ja po drugiej dawce zrobiłem szybki spacer - 12 km. I nic. Ale mnie szczepili chyba placebo, bo po 1 i 2 dawce żadnych objawów niepożądanych nie miałem.

Nawet Cię ramię nie bolało ? bo mnie bolało za 1 razem i teraz też :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 174
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone