Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 02.04.2021 10:10

Kolejne 100 km korzystając z przed i wczorajszej pogody zrobione ;)
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 02.04.2021 10:27

Gratulacje. Ja na razie skromne 25 ( głównie z powodu braku czasu), ale czuję, że forma wraca.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 02.04.2021 10:37

Rowerek po wielu latach doczekał się solidnego przeglądu z wypucowaniem; był plan kupienia nowego, ale po filmach na YT zdecydowałem się ogarnąć stary:

- dokładne mycie i smarowanie (pierwsze od kilku lat :roll: )
- wymiana amorka tył
- likwidacja luzów na kołach i osprzęcie
- regulacja przerzutek we wszystkich zakresach
- uchwyt na telefon założony :smo:

Czekam na pierwszy długi wyjazd :D i życzę sobie znacznie więcej km niż w ostatnim 10leciu :|
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 02.04.2021 13:27

te kiero napisał(a):Rowerek po wielu latach doczekał się solidnego przeglądu z wypucowaniem; był plan kupienia nowego, ale po filmach na YT zdecydowałem się ogarnąć stary:

- dokładne mycie i smarowanie (pierwsze od kilku lat :roll: )
- wymiana amorka tył
- likwidacja luzów na kołach i osprzęcie
- regulacja przerzutek we wszystkich zakresach
- uchwyt na telefon założony :smo:

Czekam na pierwszy długi wyjazd :D i życzę sobie znacznie więcej km niż w ostatnim 10leciu :|

Pochwal się zdjęciem :) Wszystko w Twoich chęciach :)

Magda O. napisał(a):Gratulacje. Ja na razie skromne 25 ( głównie z powodu braku czasu), ale czuję, że forma wraca.

Dzięki, Też gratuluję zawszeć to rozpoczęcie sezonu :) Cieszę się, że rana się goi jak na psie i nie dokucza :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 02.05.2021 21:35

650 km już przejechane :) chociaż w zeszłym roku o tej porze było dużo lepiej :) Dzisiaj była ucieczka przed burzą przejechane 23km ale za to ze średnią 25km/h

Tak się dzisiaj zastanawiałem, ktoś permanentnie pisze o "oszczędnym" stylu życia i chwali się tym, a później wydaje konkretne pieniądze na wymianę całego napędu w średniej (chyba) klasy rowerze 8O . Czegoś nie rozumiem :)
Chyba trzeba być indolentem by dopaścić cały napęd do stanu by musieć wymienić całość ? Jeżdżę wiele lat na rowerze żadnej korby nie wymieniłem ani razu (wchodzi w skład napędu) kasety owszem były wymieniona co najmniej 2 razy (szybciej się zużywają), najszybciej zużywa się łańcuch i dlatego łańcuch jest wymieniany najczęściej po pomiarach rozciągnięcia albo co najmniej po 4-5 tyś km max :)
Biorąc pod uwagę ceny komponentów łańcuch jest najtańszy, klasy XT to około 100zł, cały napęd to ponad kilkaset złotych o co kaman ? O to, że stosunkowo niewielkim kosztem można zaoszczędzić pieniądze i zyskać satysfakcję z jazdy. No ale kto bogatemu zabroni :) z tym, że nie ma się to nijak do oszczędności :) O łańcuch trzeba dbać czyścić i smarować :papa:
surfing
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) surfing » 02.05.2021 22:00

Nie tylko rower kondycję buduje, bo przecież zima się jeszcze nie skończyła :)
Obrazek
Obrazek
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 03.05.2021 14:03

surfing napisał(a):Nie tylko rower kondycję buduje, bo przecież zima się jeszcze nie skończyła :)
Obrazek
Obrazek

to napisz to w odpowiednim wątku :)
surfing
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) surfing » 03.05.2021 19:59

Jak najbardziej dobry wątek, to info że w górach jest jeszcze sporo śniegu i można skończyć po kolana w śniegu z rowerem na plecach jak ci rowerzyści :)
Obrazek
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 11.05.2021 09:35

1000km pękło :) praktycznie nie odczuwam dyskomfortu po operacji :)
Weekend w okolicach Czorsztyna.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 11.05.2021 09:55

My też :D Ale krótko ledwie 10 km, bo szwagier obok zrobił ognisko i grilla, no i czas zleciał na słońcu na kocu :D
Całą trasę dookoła jeziora 32 km zaliczyliśmy dokładnie rok temu :D
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 11.05.2021 10:31

piekara114 napisał(a):My też :D Ale krótko ledwie 10 km, bo szwagier obok zrobił ognisko i grilla, no i czas zleciał na słońcu na kocu :D
Całą trasę dookoła jeziora 32 km zaliczyliśmy dokładnie rok temu :D

To mogliśmy się widzieć :) Byliśmy tam pierwszy raz, znajomi nas namówili :) dla nas nieco za płasko i za krótko :) ale widoki rekompensowały :) Zrobione tylko 30km dlatego po południu po powrocie oglądając Giro jeszcze kręciłem na treningowym jeszcze 40 min :)
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 11.05.2021 10:48

bluesman napisał(a):1000km pękło :) praktycznie nie odczuwam dyskomfortu po operacji :)
Weekend w okolicach Czorsztyna.

Chcę się tam wybrać wkrótce. Jak dużo podjazdów jest na tej trasie? W tym nie jestem jeszcze najlepsza, muszę się przygotować :wink:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 11.05.2021 12:35

Poniżej zrzut z telefonu z trasy oraz rys wysokości (może być lekkie przekłamanie, bo nie pamiętam czy wtedy był zegarek dobrze przeskalowany, ale dla samego pojęcia nie jest to tak ważne). Tam jest jedna ostra góra, ja rower częściowo wypchałam, no nie mam kondycji... No i jezioro można objechać dookoła (chyba na SK się wjeżdża), my skorzystaliśmy ze stateczku między zamkami (koszt coś 10zł/os z rowerem).
IMG-20200517-WA0003.jpg

IMG_20200517_155102.jpg
Ostatnio edytowano 11.05.2021 14:15 przez piekara114, łącznie edytowano 1 raz
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 11.05.2021 13:31

Najlepiej wybrać się tam jednak w tygodniu bo w weekend tłumy okrutne :)
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 12.05.2021 07:05

Dziękuję Wam :D . Zawsze wybieram się w tygodniu na takie wyprawy, bo nie lubię tłumów :wink:
A dziś dzień bez samochodu - do pracy przyjechałam na rowerze i wywołałam sensację :lol: chyba rozruszam towarzystwo :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 173
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone