napisał(a) Habanero » 18.04.2018 22:56
alechandro napisał(a):misiekiandzia napisał(a):Byłem, potwierdzam, zgadzam się z przedmówcą.

Jestem zaskoczony bo ostatnio dużo tutaj obrońców Rogoźnicy, którzy chyba niczego innego nie widzieli. Sam darzę Rogoźnicę sentymentem ale tylko sentymentem bo zmiany tam zaszły zdecydowanie in minus. Na pewno jest to ostatnie miejsce na urlop dla mnie ale w roku 2002-2003 nigdy tego nie powiedziałbym.
Bardzo surowa opinia. Dla mnie jedynym minusem Rogoźnicy było to, że czułem się trochę, jakbym z Polski nie wyjeżdżał. Rogoźnica to chyba najbardziej polskie miasto w Cro.
W samym naszym pensjonacie, na 6 apartamentów, tylko właściciele byli z Bośni. Dla porównania, rok wcześniej, na wyspie Ugljan, przez 2 tyg. spotkaliśmy tylko 2 rodziny z Polski . Reszta to same plusy. Pokażcie mi drugie miasteczko, w którym będzie tyle różnorodnych plaż, do tego jezioro, wyspa ze starówką, wzgórze z punktem widokowym i taka marina

. Żadne inne miasteczko, tej wielkości nie oferuje tylu atrakcji. Oczywiście są miejscowości z piękniejszymi plażami, ale co po nich w sezonie

( zazwyczaj tłok). W tym roku wracamy na Pag i wiemy już, że nie będziemy plażować w mieście. Jednak samo miasto zrobiło na nas pozytywne wrażenie i nie chcemy innej miejscówki na wyspie. Wolimy do plaż dojeżdżać, a wieczory spędzać gdzieś, gdzie coś się dzieje, a nie tam gdzie psy d.. szczekają.
Już kiedyś zadałem tu jednemu wychwalającemu Primostem pytanie: Czym, oprócz starówki, Rogoźnica jest gorsza od Primostenu.
Odpowiedział bardzo wyczerpująco: Wszystkim.
Tematu nie ciągnąłem, bo z takimi argumentami nie dyskutuję.
Może Ty potrafisz bardziej uzasadnić to co napisałeś.
W innym wypadku nic nie wnosisz do tego wątku.