Pozdrav

.png)

.png)

.png)
Kevlar napisał(a):r_s_poland napisał(a):...w chorwacji nie przekraczalem 170 na dobrych odcinkach. W austrii 150 max, slowacja bratysława - brno - max 180 km/h była 4-5 rano:) ...
Nie życzę Ci przy tych prędkościach jakieś awarii np. w układzie jezdnym.
.png)
AndrzejJ. napisał(a):Filipki napisał(a): deutchlandem
,,Deuschlandem''.
.png)
Filipki napisał(a):Wogóle nie rozumiem tych "geograficznych"problemów.
.png)
asikx napisał(a):...
Wniosek był jeden, uważam, że trafny - przebywanie dłuższy czas w zabytkowych podziemiach powoduje zanik komórek mózgu.
Pozdrawiam
Rafał
.png)
Leszek Skupin napisał(a):Zgeneralizowałeś
Leszek Skupin napisał(a): - a znam ludzi na poziomie, którzy są przewodnikami i ludzi, którzy wiele czasu poświęcili na powrót pod ziemię - Speleologów przez "S".
Leszek Skupin napisał(a): i tym bardziej mi przykro, że przytrafiło Ci się to na Ziemi Świętokrzyskiej .... przykro
.png)
asikx napisał(a):Leszek Skupin napisał(a):Zgeneralizowałeś
Tak, ale tylko na potrzeby tej historii. Tak pomyśleliśmy wówczas, na gorąco....
asikx napisał(a):Leszek Skupin napisał(a): - a znam ludzi na poziomie, którzy są przewodnikami i ludzi, którzy wiele czasu poświęcili na powrót pod ziemię - Speleologów przez "S".
To nie podlega dyskusji, bo zakładam, ze takich jest znaczna większość.
...
asikx napisał(a):Leszek Skupin napisał(a): i tym bardziej mi przykro, że przytrafiło Ci się to na Ziemi Świętokrzyskiej .... przykro
Zupełnie niesłusznie jest Ci przykro. Źle powinni się czuć Ci, którzy myślą i postępują tak jak opisane przeze mnie dwa "przypadki szczególne".
Pozdrawiam
Rafał

.png)
gogulec napisał(a):Głupota to choroba, na któą nie ma lekarstwa. Jest jednak antidotum(o ile rozumiesz o czm mowa). Jednak jeśli osoba zainfekowana nie zrozumie swojej dolegliwości to nie wyzdrowieje. Kolego, na szczęście radzę sobie z takimi jak TY na drodze!!! Chciałem Ci tylko dać do zrozumienia, że są różni kierujący(czego Ty nie zauważyłeś, bo jesteś "THE BEST ON HIGHWAY") Jeszcze raz pozdrawiam, bo mam cierpliwość do takich jak TY.
.png)
scrapp napisał(a):Kevlar napisał(a):r_s_poland napisał(a):...w chorwacji nie przekraczalem 170 na dobrych odcinkach. W austrii 150 max, slowacja bratysława - brno - max 180 km/h była 4-5 rano:) ...
Nie życzę Ci przy tych prędkościach jakieś awarii np. w układzie jezdnym.
A jak jest to różnica od awrarii przy 130-140?
Nie żebym się czepiał ale przy pewnych prędkościach to zaczyna miec małe znaczenie. Jak ostatnio czytałem uderzenie w nieruchoma przeszkodę z prędkością powyzej 87km/h to 90% na ofiary śmiertelne.
A poza tym kto jedzie autem w którym jest prawdopodobieństow awarii układu jezdnego w taka podróż? Jazda po autostradach to nie to samo co po naszych off roadach i tam takie predkości są normalne i do tego autostrady zostały zbudowane. Większym zagrozeniem jest np. Fiat 126p (albo inny zestrsowany ogromem kierwoca) na autostradzie z prędkością 90-100km/h który wlecze się prawym pasem. Nie widać a jak zmienisz pas to może byc za późno na hamowanie. Do 20 km/h służby policyjne odpuszczają łapanie bo jest to ''akceptowalne przekroczenie'' tam gdzie dopuszczono 130km/h.
.png)