Jeśli Ci nie przeszkadza taka różnica to Węgry...
.png)
arturo72 napisał(a):Polecam trasę przez Słowację,Austrię,Słowenię,fakt,że jest drożej ale dla mnie znacznie szybciej (4-5h)
xxlgreg napisał(a):arturo72 napisał(a):Polecam trasę przez Słowację,Austrię,Słowenię,fakt,że jest drożej ale dla mnie znacznie szybciej (4-5h)
Proszę Cię!!!!
W jaki sposób jadąc przez Austrię oszczędzasz 4-5 godzin??????
.png)
xxlgreg napisał(a):arturo72 napisał(a):Polecam trasę przez Słowację,Austrię,Słowenię,fakt,że jest drożej ale dla mnie znacznie szybciej (4-5h)
Proszę Cię!!!!
1. Bratysława (przez Austrię, Słowenie) - Zagrzeb
420 km w tym 316 km na autostradach - żródło viamichelin
2. Bratysława (przez Węgry) - Zagrzeb
440 km w tym 305 km na autostradach - żródło viamichelin
.png)
arturo72 napisał(a):
Skoro tak ładnie prosisz to proszę :
1.420km-średnia 150km/h=~3h-koszt 7,7 EU
2.(trasa 86)-440km-średnia 60km/h=~7h-koszt 0zł.
ot i cała różnica
arturo72 napisał(a):2.(trasa 86)-440km-średnia 60km/h=~7h-koszt 0zł.
.png)
canooe napisał(a):arturo72 napisał(a):
ot i cała różnica
Bardzo ciekawe są twoje wyliczenia - średnia na trasie przez Austię 150 km/h czyli około 200 km/h na dość długich odcinkach co by taka średnia wyszła.
Może trasą 86 można też podróżować 150 km/h to mamy wtedy podobny czas przejazdu.
W końcu to jajestem panem drogi a reszta niech na mnie uważa.
.png)
arturo72 napisał(a):
Ja nie widzę problemu na autostradzie,komfortowa jazda dla mnie i dla auta to ok.180km/h,na 86 jechałem 150km/h ale nie za często bo się nie da i w tym jest problem
Reszta cały czas powinna uważać nie tylko na mnie ale na wszystko co się dzieje na drodze
.png)
piotrulex napisał(a):przekraczasz predkosc, lamiesz przepisy, pokazujesz ze utarty mit o Polakach to jednak prawda, nie widzisz w tym nic zlego, tak jest dl ciebie komfortowo
wczesniej cos o zoltej karteczce dla kolegi czytalem i kto wie czy bym sie pod tym nie podpisal![]()
:
.png)
arturo72 napisał(a):
1. Za przekroczenie prędkości poproszę o żółtą kartkę,a coo ?
2. Za brak polskich znaków również dla kolegi przydałoby się jakieś upomnienie
.png)
arturo72 napisał(a):canooe napisał(a):arturo72 napisał(a):
ot i cała różnica
Bardzo ciekawe są twoje wyliczenia - średnia na trasie przez Austię 150 km/h czyli około 200 km/h na dość długich odcinkach co by taka średnia wyszła.
Może trasą 86 można też podróżować 150 km/h to mamy wtedy podobny czas przejazdu.
W końcu to jajestem panem drogi a reszta niech na mnie uważa.
Ja nie widzę problemu na autostradzie,komfortowa jazda dla mnie i dla auta to ok.180km/h,na 86 jechałem 150km/h ale nie za często bo się nie da i w tym jest problem
Reszta cały czas powinna uważać nie tylko na mnie ale na wszystko co się dzieje na drodze
.png)
arturo72 napisał(a):xxlgreg napisał(a):arturo72 napisał(a):Polecam trasę przez Słowację,Austrię,Słowenię,fakt,że jest drożej ale dla mnie znacznie szybciej (4-5h)
Proszę Cię!!!!
1. Bratysława (przez Austrię, Słowenie) - Zagrzeb
420 km w tym 316 km na autostradach - żródło viamichelin
2. Bratysława (przez Węgry) - Zagrzeb
440 km w tym 305 km na autostradach - żródło viamichelin
ot i cała różnica
Autorka postu pytała się o tańszą trasę niż przez Austrię tzn. w domyśle nie są brane pod uwagę autostrady na Węgrzech bo kosztowo porównywalne z Austrią
Jeśli chcemy dokładnie porównać koszty to musimy uwzględnić dłuższy odcinek na autostradzie chorwackiej od srony węgierskiej niż od strony słoweńskiej co nam daje dodatkowy koszt trasy 86,nie dużo ale zawsze bodajże 23 kuny więcej
Jechałem tymi trasami nie raz i polecam zdecydowanie Austrię