Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rekordowe przejazdy do CRO

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
arturo72
Croentuzjasta

Postnapisał(a) arturo72 » 08.07.2009 22:06

gogulec napisał(a):Wiesz co to przeciążenie? Pomyśl ile waży Twój żołądek, gdy jedziesz 100km/h i nagle zatrzymasz się!!!!! I na dodatek :jadę 130 jak zasady mówią, patrzę w lustro, ok, włączam kierunek aby zmienić pas ruchu(zakładam, że wszyscy mają zdrowy rozsądek), a tu nagle "bryka" na mnie wpada z V 180-210 km/h!!! Mogę być zaskoczony :roll: . .

Już się boję mając Ciebie przed sobą na prawym pasie "zaskoczonego".
Nie wiem,jak często jeździsz ale z całą pewnością jadąc 130km/h chcąc zmienić pas ruchu na lewy zauważę auto jadące za mną z dużą prędkością.
No chyba,że wykonujesz ten manewr parę minut to nie dziwię się,że będziesz zaskoczony ;)
gogulec
Podróżnik

Postnapisał(a) gogulec » 08.07.2009 22:10

Widzę, że rachunek prawdopodobieństwa to też "kosmos"dla kolegi! 50km/h i 180km/h - to nie to samo! To jest dowód na braki z zakresu wiedzy o fizyce :cry: Oczywiście , można zachłysnąć się w łyżce wody :D ,ale po co ryzykować świadomie? Marian Bublewicz, Janusz Kulig - mistrzowie kierownicy, już ich nie ma wśród nas :cry:. Więcej pokory i rozsądku życzę dla Ciebie i dla nas, a co do relanium, to chyba bardziej Tobie się przyda na tą "ułańską fantazję" :wink: .
Ostatnio edytowano 08.07.2009 23:22 przez gogulec, łącznie edytowano 2 razy
arturo72
Croentuzjasta

Postnapisał(a) arturo72 » 08.07.2009 22:16

canooe napisał(a):Po wyjechaniu za granicę Polski zawsze bardzo mi się podoba iż w większości kierowcy przestrzegają przepisy drogowe i szanują siebie na wzajem ale kolega jest zdania iż " Polak potrafi"

Absolutnie nie jestem tego zdania,nie wiem gdzie to wyczytałeś...
Jadąc na autostradzie 180km/h nie oznacza,że nie szanuję innch kierowców.Nie mów mi,że Ty jeżdzisz max.130km/h bo nie uwierzę.
I teraz czym się różni Twoje np.150km/h od 180km/h ??
Mało jeździsz :) Jedynie na Liwie,Łotwie zauważyłem,że nikt(dosłownie) nie przekroczy 130km/h a reszta Europy pędzi :)

canooe napisał(a):Pamiętam jak rok temu w kolejce do Granicy Chorwackiej kilku Polaków i Rosjan wybrało się pasem awaryjnym na stacje benzynowa przed granicą by kilkanaście minut zaoszczędzić a nie paliwo tankować. Takiego zachowania nie popieram i uważam że powinno się surowo karć takich kierowców.

Też jestem tego zdania :)

canooe napisał(a):Pomyśl arturo72 o tym iż jadąc z taką prędkością narażasz własne i cudze życie - co zrobisz jak przy takiej prędkości np. pęknie ci opona???[/b]

Podobnie jak przy 130km/h...
gogulec
Podróżnik

Postnapisał(a) gogulec » 08.07.2009 22:25

Głupota to choroba, na któą nie ma lekarstwa. Jest jednak antidotum(o ile rozumiesz o czm mowa). Jednak jeśli osoba zainfekowana nie zrozumie swojej dolegliwości to nie wyzdrowieje :D . Kolego, na szczęście radzę sobie z takimi jak TY na drodze!!! Chciałem Ci tylko dać do zrozumienia, że są różni kierujący(czego Ty nie zauważyłeś, bo jesteś "THE BEST ON HIGHWAY") Jeszcze raz pozdrawiam, bo mam cierpliwość do takich jak TY.
Ostatnio edytowano 08.07.2009 23:23 przez gogulec, łącznie edytowano 1 raz
canooe
Croentuzjasta

Postnapisał(a) canooe » 08.07.2009 22:30

arturo72 napisał(a):
canooe napisał(a):Pomyśl arturo72 o tym iż jadąc z taką prędkością narażasz własne i cudze życie - co zrobisz jak przy takiej prędkości np. pęknie ci opona???[/b]

Podobnie jak przy 130km/h...

Powiem tak. Wyobraźni to nie masz w ogóle, to że jesteś wybitnym mistrzem kierownicy opisałeś w swoich postach, a na drodze liczysz się tylko TY skoro zdarzenie losowe na drodze przy prędkości 130 km/h a np. 200 km/h nie ma dla ciebie żadnego znaczenia i nie wpływa na zachowanie pojazdu.

Nie ma z tobą żadnego sensu pisać i w czymkolwiek cię uświadamiać. Szalej sobie samochodem na łąkach, torach a innym pozwól żyć :!: :!: :!: :!:
gogulec
Podróżnik

Postnapisał(a) gogulec » 08.07.2009 22:45

canooe należy z takimi ludźmi rozmawiać! Być może w dzieciństwie z nimi nikt nie rozmawił i takie są skutki! Trzeba dzielić się wiedzą, co nie jest łatwe i tutaj HOŁD należy oddać wszystkim NAUCZYCIELOM dużym i małym. W końcu zrozumie co próbujemy mu przekazać :D
arturo72
Croentuzjasta

Postnapisał(a) arturo72 » 08.07.2009 22:48

canooe napisał(a):Powiem tak. Wyobraźni to nie masz w ogóle, to że jesteś wybitnym mistrzem kierownicy opisałeś w swoich postach, a na drodze liczysz się tylko TY skoro zdarzenie losowe na drodze przy prędkości 130 km/h a np. 200 km/h nie ma dla ciebie żadnego znaczenia i nie wpływa na zachowanie pojazdu.
Nie ma z tobą żadnego sensu pisać i w czymkolwiek cię uświadamiać. Szalej sobie samochodem na łąkach, torach a innym pozwól żyć :!: :!: :!: :!:

Czemu przekręcasz fakty ??? Czemu nie odpowiadasz na nie wygodne dla siebie pytania ??
Gdzie napisałem cośkolwiek o 200km/h i że zdarzenie przy tej prędkości nie ma znaczenia ???!!!
Zadam jeszcze raz pytanie,jaka jest różnica przy Twojej prędkości 150km/h na autostradzie a prędkości 180km/h ???
Ostatnio edytowano 08.07.2009 22:53 przez arturo72, łącznie edytowano 2 razy
arturo72
Croentuzjasta

Postnapisał(a) arturo72 » 08.07.2009 22:49

gogulec napisał(a):canooe należy z takimi ludźmi rozmawiać! Być może w dzieciństwie z nimi nikt nie rozmawił i takie są skutki! Trzeba dzielić się wiedzą, co nie jest łatwe i tutaj HOŁD należy oddać wszystkim NAUCZYCIELOM dużym i małym. W końcu zrozumie co próbujemy mu przekazać :D

:lol: :lol: :lol: :lol:
gogulec
Podróżnik

Postnapisał(a) gogulec » 08.07.2009 22:55

arturo, proszę Cię kup sobie podręcznik do fizyki, zobacz tmat prędkość x masa - może zrozumiesz 8)
Motoschiza
Cromaniak

Postnapisał(a) Motoschiza » 08.07.2009 22:56

Co to za prędkość 200 ?
Nie da się 300 ?
Ja bym dał radę :lol:
krakuscity
Koneser

Postnapisał(a) krakuscity » 08.07.2009 23:04

Motoschiza napisał(a):Co to za prędkość 200 ?
Nie da się 300 ?
Ja bym dał radę :lol:

Nie jestem tego aż tak pewny, :D wiele aut ma "blokadę" i ograniczenie elektroniczne do 250km/h.
Ale akurat tamta Alfa tyle nie wyciągnie. :D
gogulec
Podróżnik

Postnapisał(a) gogulec » 08.07.2009 23:08

Of course, V podnosi adrenalinę w naszym organiźmie. Każdy normalny , zdrowy kierowca chce sprawdzić swój pojazd :lol: , ale dlaczego za wszelką cenę? Mam propozycję dla arturo, a mianowicie skoro jest taki "de beściak" jak mawiał Rewiński, to niech zrobi licencję kierowcy rajdowego i tam zweryfikuje swoje umiejętności :?: Pewien jestem, że nie podoła :cry:. Pozdrowionka :D .
adikos
Croentuzjasta

Postnapisał(a) adikos » 08.07.2009 23:20

Arturo 72 specjalnie dla Ciebie
8)

- 80 km/godz. - Poblogoslaw, Jezu, drogi ...
- 90 km/godz. - To szczesliwy dzien ...
- 100 km/godz. - Cuz Ci, Jezu, damy ...
- 110 km/godz. - Ojcze, Ty kochasz mnie ...
- 120 km/godz. - Licze na Ciebie, Ojcze ...
- 130 km/godz. - Panie, przebacz nam ...
- 140 km/godz. - Zblizam sie w pokorze ...
- 150 km/godz. - Byc bli?ej Ciebie chce ...
- 160 km/godz. - Pan Jezus ju? sie zbliza ...
- 170 km/godz. - U drzwi Twoich stoje, Panie ...
- 180 km/godz. - Jezus jest tu ...
- 220 km/godz. - Witam Cie, Ojcze ...
- 250 km/godz. - Anielski orszak niech Twa dusze przyjmie ...
Torac
Cromaniak

Postnapisał(a) Torac » 08.07.2009 23:20

A jak tak o prędkościach to przypomniało mi się sentencja:

"Wszyscy którzy jadą szybciej ode mnie to skończeni debile a jadący wolniej to pie... cioty"
gogulec
Podróżnik

Postnapisał(a) gogulec » 08.07.2009 23:34

No i to jest kwintesencja wieczoru :D Szerokości i jak najmniej takich super kierowców jak arturo 72- choć pozdrawiam go serdecznie :D .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rekordowe przejazdy do CRO - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone