- 90% kobiet kierowców, które znam niestety nie potrafi dobrze jeździć. [/quote
Fakt, ale z drugiej strony pozostale 10% jest lepsze niż 100 % facetów
hepik napisał(a):brzoskwinki napisał(a):napotkany 1 radiowóz, przez Węgry 1, w Słowacji trochę więcej, natomiast po przyjechaniu do Polski stwierdzam, że to kraj iście policyjny, co chwila radiowóz i fotoradary.
Zdecydowanie za mało.
Tragiczne w skutkach zderzenie dwóch samochodów osobowych w miejscowości Dębina, w powiecie słupskim. W wypadku zginęły cztery osoby, w tym 2,5-letnie dziecko. Droga do Rowów jest nieprzejezdna - informuje straż pożarna.
Do wypadku doszło po południu na drodze gminnej Objazda-Rowy koło Dębiny. Czołowo zderzyły się dwa samochody: opel corsa i peugeot. Peugeot kierowany przez kobietę z Dolnego Śląska, jadący w stronę Rowów, z dużą prędkością na zakręcie wypadł z drogi na pobocze.
- Kierującej udało się wyprowadzić auto z pobocza, ale samochód zjechał na przeciwległy pas ruchu i czołowo zderzyły się z jadącym od strony Rowów oplem - mówi portalowi Gazeta.pl Jan Socha z wojewódzkiej straży pożarnej w Gdańsku.
Na miejscu zginęło dwóch mężczyzn i kobieta. Czwarta osoba - 2,5-letnia dziewczynka - zmarła mimo natychmiastowej reanimacji. Wszystkie ofiary to pasażerowie opla.

.png)
hepik napisał(a):
.png)
Serce w pasy napisał(a):Wczoraj w miejsowości Komprachcice woj.opolskie w miejscowym kościele, całym z drewna spadła cegła na osiemdziesięcioletnią mieszkankę sąsiedniej wsi Osiny powodując śmierć na miejscu. Jak podała Nowa Trybuna Opolska to już trzeci przypadek bezmyślności "staruszek" wychodzących z domu bez kasków jak również wogóle wychodzenia z domu!
hepik napisał(a):Serce w pasy napisał(a):Wczoraj w miejsowości Komprachcice woj.opolskie w miejscowym kościele, całym z drewna spadła cegła na osiemdziesięcioletnią mieszkankę sąsiedniej wsi Osiny powodując śmierć na miejscu. Jak podała Nowa Trybuna Opolska to już trzeci przypadek bezmyślności "staruszek" wychodzących z domu bez kasków jak również wogóle wychodzenia z domu!
Tragedia za tragedią
sobota 1 sierpnia 2009 21:26
Masakra na drogach. Czworo dzieci nie żyje
Wyjątkowo tragiczna sobota na polskich drogach. W trzech wypadkach zginęło w sumie czworo dzieci. W Lubuskiem rozpędzony tir wjechał w stojące na czerwonym świetle auta. Zmiażdżył trzy samochody. Nie żyje sześcioletni chłopiec i pięcioletnia dziewczynka. Dzieci zginęły także koło Środy Wielkopolskiej i w miejscowości Przydargiń w Zachodniopomorskiem.
.png)
arturo72 napisał(a):Witam zagorzałych przeciwników mojego stylu jazdy
A więc tak:
zajechałem i wróciłem w całości
Tam:wyjazd z Gliwic-19.00,trasa-Cieszyn-Bratysława-Wiedeń-Mureck-Ptuj-Split-Igrane o godz.13.00 z dwoma postojami ok.0,75h z 2h drzemką przed Zagrzebiem o 4.00 i 2h korkiem przed Omnisem
-1276km-średnia podróży 70,88km/h,średnia jazdy 96,30km/h,średnie spalanie 6,4l/100km (tankowanie pod Zagrzebiem 6,63kn INA)
Powrót-wyjazd z Igrane 9.00 przez Vrgorac (nie polecam na razie tego wjazdu na autostradę-za daleko i za wolno),Ptuj,Mureck,Wiedeń,Bratysława,Cieszyn,Gliwice o 22.30,z postojem ok.0,5h na granicy Cro-Slo(kolumna VIP-ów),czterema przerwami łącznie ok.1h,z korkiem ok.0,5h za Grazem,autostrady w Austrii i Słowacji zatłoczone niemiłosiernie !! 1320km-średnia podróży-97,7km/h,średnia jazdy-114,78km/h,średnie spalanie 6,7l/100km(tankowanie za Zagrzebiem 6,58kn INA )
VOID napisał(a):hepik napisał(a):
to teraz jeszcze podaj wykres o ile wzrosła liczebność aut i osób z prawem jazdy na naszych drogach w ciągu tych 23 lat.
jak sobie przeliczysz jedne i drugie dane to ci wyjdzie że liczba wypadków i ofiar jest mniejsza niż 1985r
tu masz małą statystykę z GUS za 2005 r
http://www.samar.pl/__/__la/pl/__ac/sec,4/new/11172/__Polska-Polskie-samochody-coraz-starsze.html
.png)
Torac napisał(a):arturo72 napisał(a):Witam zagorzałych przeciwników mojego stylu jazdy
A więc tak:
zajechałem i wróciłem w całości
Tam:wyjazd z Gliwic-19.00,trasa-Cieszyn-Bratysława-Wiedeń-Mureck-Ptuj-Split-Igrane o godz.13.00 z dwoma postojami ok.0,75h z 2h drzemką przed Zagrzebiem o 4.00 i 2h korkiem przed Omnisem
-1276km-średnia podróży 70,88km/h,średnia jazdy 96,30km/h,średnie spalanie 6,4l/100km (tankowanie pod Zagrzebiem 6,63kn INA)
Powrót-wyjazd z Igrane 9.00 przez Vrgorac (nie polecam na razie tego wjazdu na autostradę-za daleko i za wolno),Ptuj,Mureck,Wiedeń,Bratysława,Cieszyn,Gliwice o 22.30,z postojem ok.0,5h na granicy Cro-Slo(kolumna VIP-ów),czterema przerwami łącznie ok.1h,z korkiem ok.0,5h za Grazem,autostrady w Austrii i Słowacji zatłoczone niemiłosiernie !! 1320km-średnia podróży-97,7km/h,średnia jazdy-114,78km/h,średnie spalanie 6,7l/100km(tankowanie za Zagrzebiem 6,58kn INA )
Jaka Ci wyszła średnia w Austrii
.png)
spoker73 napisał(a):1320km-średnia podróży-97,7km/h,średnia jazdy-114,78km/h,średnie spalanie 6,7l/100km(tankowanie za Zagrzebiem 6,58kn INA )
jaka masz moc silnika: 134, 140 czy 150 koni?
.png)
arturo72 napisał(a):Torac napisał(a):
średnia 150km wyjdzie Ci razem z naprawami auta![]()
No i widzisz,to są mity na temat AR a ja ją mam od trzech lat i zero problemu a sporo ze mną przejechała.