Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pytanie początkującego :)

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Horas91
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Horas91 » 13.06.2010 19:15

Witam,

W tym roku wybieram się z kolegami do CRO, problem jednak polega na tym, że będzie to pierwszy raz, więc niezupełnie wiem, czego się spodziewać. Przeglądałem forum, jednak niezupełnie znalazłem interesującą mnie informację.

Pomyślałem, aby wybrać się do Istrii gdzieś pomiędzy Rijeka a Pula, szukamy miejsca gdzie można spokojnie popływać, ale też coś zwiedzić no i wyjść wieczorem(w końcu każdy chce się zabawić <- zaznaczam, że grzecznie)

Jednak ciężko trochę jechać tak zupełnie w ciemno i otóż właśnie zaczyna się problem, chciałbym abyście wy(doświadczeniu cromaniacy) podpowiedzieli mi gdzie się wybrać, podali jakiś namiar na fajny apartament(5 osób) < --- chyba, że naprawdę jechać w ciemno...?

Jeśli Istria jest złym pomysłem, proszę o nakierowanie gdzie jechać, wiem, że takich tematów jest dużo, jednak trochę brakuje w nich wg. mnie konkretów.

Każda rada będzie dla mnie na wagę złota(wszystkie poradniki na stronie przeczytałem)

Pozdrawiam :wink:
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 13.06.2010 20:03

:D Witam Horas 91.Jak jusz idziesz na ciemno to ić do konca i dopiero w Horwaciji zaćmy szukat pokoju,czy apartament.Duże dobre toważistwo troche angelskego i zabawa zagwarantowana.Wszyske otpowiedzi dostaniecie tam gdie będziecie spali.Bez obaw jest tego od wiboru do koloru i nije czenszko znaleszć kwatere.Na pewno sie zabawite na maksa a slonca,mora,wina ,rekije,i dobrego jedzienia nie bendzie brakowat.Ziczym milego pobytu w mojoj Horwaciji.Pozdrawliam :D :D
Horas91
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Horas91 » 13.06.2010 21:21

A że tak zapytam jeszcze, cena za apartament np. 50 euro to cena za apartament, czy cena od osoby?
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 13.06.2010 21:22

No to mu napisałeś w sumie racja wprawdzie w każdym zakątku Chorwacji każdy znajdzie coś dla siebie. Jednak moim skromnym zdaniem powinniście wybrać cały pakiet w jednym. Czyli..........Makarską Riwierę!!! Dokładnie dla was spragnionych i wieczornej zabawy to Tylko Makarska lub dalsze południe czyli Dubrovnik i w jednym i drugim miejscu znajdziecie wszystko w jednym. 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.06.2010 21:24

Horas91 napisał(a):A że tak zapytam jeszcze, cena za apartament np. 50 euro to cena za apartament, czy cena od osoby?

Za apartament...
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 13.06.2010 21:54

Jedż do Labina . Tam zgłoś się do jednej z agencji i zapytaj o apartament w Sv. Marina , Rat Prtlog , Ravni ... jak już nic nie będzie wolnego , to pozostanie Ci tylko Rabac :)
marcin_es
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin_es » 14.06.2010 20:46

Jadąc w tym roku z 4 letnim dzieckiem, też mięliśmy obawy czy łatwo uda się znaleźć apartament. Przed sezonem (początek czerwca) nie było problemów - byliśmy w 2 regionach i poszło szybko. W sezonie pewnie trudniej, szczególnie jeśli zdecydujecie się na konkretną miejscowość.

Warto pamiętać, że najchętniej apartamenty są wynajmowane przez właścicieli od soboty do soboty, no i noclegu najlepiej szuka rano, a nie wieczorem. Ale agencje czynne są już do późnych godzin (np. w Primosten otwarte do 21).
Nocleg tranzytowy warto zarezerwować. W tym roku w Graz w dzień powszedni mieszka sporo robotników i na śniadaniu było dużo ludzi.
Udanej wyprawy!
jacektomek321
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacektomek321 » 15.06.2010 07:53

Witam,
Jesli chcesz trochę poimprezować to idealnym miejscem może być wyspa Pag.
Jest tam plaża Zrce. To taka chorwacka "ibiza", plaża gdzie jest kilka dużych klubów nocnych. Właściwie jest tam impreza 24 godz. na dobę. Na youtube możesz zobaczyć jak to wyglada.
Poza tym sama wyspa jest ładna, ma specyficzny klimat, jest b. ciepło, kamienne murki ciągna się kilometrami, jest mnóstwo gajów oliwnych. Głowne miejscowości to: Novalija i Pag. Jest też kilka urokliwych plaż. Ja mieszkałem w Novaliji, fajne miasteczko, wieczorem jest gdzie wyjść. Na plaże dojeżdżaliśmy autem, ta na miejscu nie była zbyt fajna. Dojazdy nie były uciążliwe, poza tym zwiedziliśmy spory kawałek wyspy i poznalismy większość plaż.
Pozdrawiam
Horas91
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Horas91 » 17.06.2010 19:51

Witam,

Dziękuje wszystkim za udzielone odpowiedzi, wybierzemy się do Pag :) ale otóż pojawił mi się jeszcze jeden problem Radio CB czy mogę go używać na Słowacji, Węgrzech, Chorwacji? jeśli tak to na którym kanale wyszukiwać Polaków?

Dodam, że wyjeżdżamy o 22 i jedziemy całą noc, więc czasem jakaś pomoc na CB by się przydała :)
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 17.06.2010 19:57

Za granicą kanał AM 28, jechałem do Cro z cb i nie miałem problemów.
Horas91
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Horas91 » 20.06.2010 14:22

Jak jest liczona 4 dniowa winieta na Węgrzech? jeśli jadę 26 czerwca to mogę na niej wracać 30 czerwca?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.06.2010 16:25

Horas91 napisał(a):Jak jest liczona 4 dniowa winieta na Węgrzech? jeśli jadę 26 czerwca to mogę na niej wracać 30 czerwca?

Wg mnie koniec obowiązywania 4-dniowej winiety kupionej 26.06 to 29.06 godz. 23.59.59
Masz przykładowy skan jak liczą start i koniec obowiązywania e-winiety:
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Horas91
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Horas91 » 20.06.2010 23:04

Heh... kurcze Słowacja winieta, Węgry winieta...
ale najdrożej mimo wszystko wychodzi na Chorwacji.

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi na moje pytania :) na pewno jeszcze was pomęczę nowymi pytaniami

No i stało się :) gdzie w okolicach Zadar'u szukać noclegu?
kasia-waw-pl
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasia-waw-pl » 21.06.2010 00:29

[quote="marcin_es"]Jadąc w tym roku z 4 letnim dzieckiem, też mięliśmy obawy czy łatwo uda się znaleźć apartament. Przed sezonem (początek czerwca) nie było problemów - byliśmy w 2 regionach i poszło szybko. W sezonie pewnie trudniej, szczególnie jeśli zdecydujecie się na konkretną miejscowość.

Warto pamiętać, że najchętniej apartamenty są wynajmowane przez właścicieli od soboty do soboty, no i noclegu najlepiej szuka rano, a nie wieczorem. Ale agencje czynne są już do późnych godzin (np. w Primosten otwarte do 21).
Nocleg tranzytowy warto zarezerwować. W tym roku w Graz w dzień powszedni mieszka sporo robotników i na śniadaniu było dużo ludzi.
Udanej wyprawy!

Dzięki marcin_es! Dla mnie to cenne informacje, pierwszy raz wybieram sie do CRO.
Wiele godzin za mną w lekturze forum , podziwiam Was wszystkich i wielki szacun dla wszystkich chętnych wszelkiej pomocy m.in. dla takich zieloniutkich jak ja :roll: [/b]

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone