Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

pytanie o windsurfing w Kro

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 21.08.2006 14:06

Witam, czy ktoś z Was uprawiał czynnie w Kro winsurfing? Czy korzystaliście z wypożyczalni (cena, dostępność), czy mieliście własny sprzęt (jakie warunki pogodowe)?
Z tego, co widziałem w Kro popularne są wszelkiego rodzaju "pływadła" z silnikami lub bez. Nie zauważyłem natomiast zbyt wielu surferów. W czym rzecz? k.
Asiabube
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asiabube » 21.08.2006 21:32

My surfowaliśmy w Makarskiej,wypożyczyliśmy sprzet z windsurfing school na plaży(z instruktorem 1000kn 3 dni x 2h cena dla 2 osób).O wiele lapsze warunki sa w okolicach Peliesacu i Korculi,sami mielismy okazje zobaczyc mnostwo surferów w tych miejscach 2 lata temu. W Makarskiej rzeczywiscie warunki czesto uniemozliwiaja surfowanie,szczególnie poczatkujacym,ale mimo to ja strasznie miło wspominam moje tegoroczne poczatki i .....oooooooh, przeżyć to jeszcze raz...

http://img452.imageshack.us/my.php?image=img0527su5.jpg
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 22.08.2006 08:04

hej, dzięki za odpowiedź; coś tak właśnie podejrzewałem, że z tym windsurfingiem w Kro jest jakoś niehalo :) podejrzewam, że winę ponosi wiatr - pewnie pomiędzy wyspami jest stały i dośćsilny, a przy wybrzeżu nie? może ktoś jeszcze nas oświeci? k
billea
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) billea » 22.08.2006 11:01

Najwięcej surferów widziałam w kanale peljeskim - czyli pomiedzy Korczula a Peljesacem, az sie tam roiło od żagli
Byłam na campie Perna na Peljesacu, tam jest wypozyczalnia, oraz Polski klub surferski, cen nie znam bo byłam trzy lata temu tam i nie pamietam po prostu
Olo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Olo » 22.08.2006 11:37

Witam,
na peljesacu sa moim zdaniem najlepsze warunki do surfowania, dysza pomiedzy peljesaczem a korczula na wysokosci orebicza daje wspaniale warunki do plywania, wieja tam wiatry termiczne, jak trafisz dobrze to sa cudowne warunki do plywania. polecam kamp perna w orebiczu lub antony boy w nastepnej miejscowosci, na kampie perna sa chyba dwie szkolki surfingowe.

pozdr
Olo
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 23.08.2006 06:55

dzięki za odpowiedź,
czy sugestie oznaczają, że w innych miejscach się nie surfuje? ergo - nie warto się nastawiać? dużo już wiem - czekam na więcej :) i pozdrawiam, K.
Olo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Olo » 23.08.2006 08:11

Witam,
ja plywalem w Orebiczu i bylo extra, o innych miejscach wiem ze sa i ze mozna plywac ale takie faktycznie surferskie to sa chyba jeszcze ze dwa miejsca (czytaj: tam gdzie dobrze i stale wieje), nie bede jednak zabieral glosu bo nie bylem tam, Orebicz polecam bo bylem ....
ale jak zaryzykujesz inne miejsca to napisz po powrocie jak było zeby potomni wiedzieli

miłego surfowania
Olo
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 23.08.2006 12:51

za rok :(
tymczasem polecam wiecznie wietrzną Jastarnię, Hel i Władka (no i Sopot, ale tylko do 20, bo po ósmej wyłączają wiatr :) ), k.
radziu1974
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radziu1974 » 05.09.2006 13:30

Wróciłem pare dni temu z wyspy Brac miejscowość Bol.Polecam , całe mnóstwo desek z żaglem . Nawet plaże częściowo ogrodzone i postawione znaki zakazu kąpieli . Bardzo dużo wypożyczalni sprzętu i wiaterek też niczego sobie.Nie korzystałem z tych atrakcji więc cen niestety nie znam .
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 05.09.2006 13:39

dzięki za wzmiankę - na pewno wszystkim się przyda! pozdrov, k.
Twiga
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Twiga » 06.07.2007 16:46

A czy w okolicach Dubrownika mogę liczyć na wypożyczalnię desek
z żaglem? Jestem jeszcze zupełnie zielona w temacie surfowania,
a chciałabym w końcu postawić pierwsze kroki. ;) Naczytałam się już
o półwyspie Peljesac, ale pewnie te wspaniałe warunki do surfowania nie dla początkujących? Poradźcie, proszę! :)
kawa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kawa » 07.07.2007 08:47

W ośrodku Komodor za Orebićem gdzie jest centrum windsurfingu. Możesz tam wypożyczc sprzęt, wykupić lekcje a zapłacić w złotówkach
bo centrum jest prowadzone przez Polaków. Wiatra jest zawsze i zawsze stały i silny. Jest tam też camping .[/list][/list]

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone