.png)
.png)
jgx1 napisał(a):witam jestem w Orebic i jutro jade do Dubrownika z powrotem chcę zajechać w okolice Trpanj - gdzie dokładnie są plaże Divna i Duba - czy to są dwie różne plaże? Czy one są w Trpanj czy w Dubie? Jak tam dokładnie dojechać? Czy grozi mi przejazd jakims strasznym tunelem o którym tu czytałem???
.png)
.png)
Kiepura napisał(a):
Na Peljesacu nie ma żadnego strasznego tunelu. Jest normalny tunel. Każda miejscowość jest dostępna normalną drogą. Każdy kierowca o średnich zdolnościach sobie poradzi.
.png)
mkm napisał(a):Kiepura napisał(a):
Na Peljesacu nie ma żadnego strasznego tunelu. Jest normalny tunel. Każda miejscowość jest dostępna normalną drogą. Każdy kierowca o średnich zdolnościach sobie poradzi.
Kierowcy z reguły sobie radzą , to pasażerowie często nie wytrzymują napięcia![]()
Prawdziwym sprawdzianem dla kierowcy i jego pasażerów ,jest 6km odcinek z Kuny do Crkvic ... zdarzało się , że po zjeżdzie w dół , niektórzy wracali z powrotem, bezpośrednio najkrótszą drogą do Ploce
.png)
daro2008 napisał(a):Witam.
Przez tunel nie będziesz przejeżdżał, w drodze w kierunku Trpanj ok. 2 km przed Trpanj jadąc od Dubrovnika skręcisz w lewo, w drogę dość wąską i krętą, nie pamiętam, ale ok. 8 km masz Divną - super plaża, a dalej Dubę tam nie byłem, są to dwie oddzielne plaże.
.png)
mkm napisał(a):Kiepura napisał(a):
Kierowcy z reguły sobie radzą , to pasażerowie często nie wytrzymują napięcia![]()
Prawdziwym sprawdzianem dla kierowcy i jego pasażerów ,jest 6km odcinek z Kuny do Crkvic ... zdarzało się , że po zjeżdzie w dół , niektórzy wracali z powrotem, bezpośrednio najkrótszą drogą do Ploce
.png)
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne