gusia-s napisał(a):Chyba trzeba będzie wydzielić kolejny wątek
.png)
Calapula napisał(a):Nie napisałem jeszcze żadnej relacji, przeczytałem wiele. To czego chciałbym wynieść z oferowanych mi opowieści, ta rzetelny opis realiów i wrażeń. Przerabiane zdjęcia z zastosowaniem filtrów, techniki HDR i różnych nakładek w oczywisty sposób odrealniają stan faktyczny pokazywanych miejsc. Jeśli bezkrytycznie zachwycę się hdr-owymi widoczkami i pojadę w przedstawione miejsce to wyjdę na ciężkiego frajera, stojącego w miejscu wykonania zdjęcia i rozglądającego się za ślicznymi kolorami i pięknymi, wyraźnymi konturami. Dałem się nabrać. No i po co to robić? Przecież zwykłe nieprzetworzone zdjęcie też będzie ładne a na dodatek prawdziwe. Jeżeli w warstwie zdjęciowej relacja jest podkolorowana to dlaczego nie w tekstowej, a co tam? Nie wiem skąd u wielu skłonność do tego zafałszowywania, może liczą na większe uznanie, chyba tak. Jak dla, mnie szkoda fatygi - nie dam się nabrać. Nie idźcie tą drogą.
.png)
anakin napisał(a):gusia-s napisał(a):Chyba trzeba będzie wydzielić kolejny wątek
Wszyscy chętnie dyskutują w miejscu do tego nie przeznaczonym.
Jak już zrobisz wątek gdzie można do woli, wtedy nikt nie ma nic do powiedzenia.![]()
Więc niech może już ta wyszukiwarka zostanie tu.
.png)
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Wątek pojawia się w "Ostatnio poruszane wątki" oraz w "Posty od ostatniej wizyty".
.png)

.png)
Janusz Bajcer napisał(a):https://www.cro.pl/forum/
W jednej linijce masz na niebiesko :
Ostatnio poruszane wątki | Wątki bez odpowiedzi | Posty od ostatniej wizyty | Galeria (beta) Oznacz działy jako przeczytane
Trzeba w to poklikać![]()
.png)
Calapula napisał(a):Po tylu latach wchodzenia na stronę dowiedziałem się czegoś nowego, dziękuję bardzo.

Calapula napisał(a):No tak, tam to jest. Nigdy tam nie zaglądałem. Zawsze wyświetlam główną stronę cro.pl i w zasadzie ograniczam się tylko do tego "Ostatnio poruszane tematy".
Calapula napisał(a): Może tak moderator zadbał by o to, żeby ten wątek też się tam pojawiał? Skąd ta dyskryminacja?
Calapula napisał(a): Ponieważ jestem całkiem przeciętnym użytkownikiem więc myślę, że większość z nas ogranicza się do takiego prostego przeglądania.
.png)
anakin napisał(a):Calapula napisał(a):No tak, tam to jest. Nigdy tam nie zaglądałem. Zawsze wyświetlam główną stronę cro.pl i w zasadzie ograniczam się tylko do tego "Ostatnio poruszane tematy".Calapula napisał(a): Może tak moderator zadbał by o to, żeby ten wątek też się tam pojawiał? Skąd ta dyskryminacja?
I to wina moderatora, że nie umiesz się poruszać po forum?
Dyskryminacja?
Czego lub kogo?Calapula napisał(a): Ponieważ jestem całkiem przeciętnym użytkownikiem więc myślę, że większość z nas ogranicza się do takiego prostego przeglądania.
Od ponad dziesięciu lat jestem na forum i jesteś pierwszym, który w ogóle porusza ten temat.
Tak więc większość wg mnie daje radę.
Calapula napisał(a):... Stąd mój wniosek, że nie ma nowych wpisów, bo temat nie pojawia się w "Ostatnio poruszanych tematach", schodzi z widoku.
....
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.